23 Mart 2026 Pazartesi

20:11   ÖZGÜR ÖZEL’DEN GAZETECI İSMAIL ARı’NıN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI: GAZETECILIK FAALIYETI, BIRILERININ HOŞUNA GITMEDI DIYE SUÇ OLMAZ   20:10   GAZETECI İSMAIL ARı’NıN GÖZALTıNA ALıNMASı ANKARA’DA PROTESTO EDILDI... BIRGÜN YAYıN KOORDINATÖRÜ YAŞAR AYDıN: "İSMAIL ARı’YA HER ŞEYIYLE KEFILIZ"   20:09   İSTANBUL’DA NEVRUZ KUTLANDı... TÜLAY HATIMOĞULLARı: "ANKARA BARıŞıN SESINE KULAK VERMELI, YASAL ADıMLAR ATMALıDıR"   15:08   MSB, KATAR’DAKI HELIKOPTER KAZASıNDA ŞEHIT OLANLARıN KIMLIKLERINI AÇıKLADı   14:07   FATIH’TE IKI BINA ÇÖKTÜ... İSTANBUL VALISI DAVUT GÜL: "7 KIŞI GÖÇÜKTEN ÇıKARıLARAK HASTANEYE KALDıRıLDı"   14:04   MSB: KATAR’DA KAZA KıRıMA UĞRAYAN HELIKOPTERDE DÖRT KATAR SILAHLı KUVVETLERI PERSONELI, BIR TSK PERSONELI ILE ASELSAN’A BAĞLı IKI TEKNISYEN ŞEHIT OLDU   19:59   DIYARBAKıR’DA NEVRUZ KUTLAMALARı BAŞLADı... DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı BAKıRHAN: “KÜRTLER ARTıK DEVLETLE MÜNAZARA DEĞIL, MÜZAKERE YAPMAK ISTIYOR”   19:57   SIYASI PARTILER ARASı BAYRAMLAŞMA… CHP’LI ÖZCAN: "MEMLEKETI DAHA BEREKETLI, HUZURLU, YAŞANABILIR BIR YERE GETIRMEK IÇIN KARDEŞLIK RUHUNA IHTIYAÇ VAR"   19:55   RUSYA DEVLET BAŞKANı PUTIN: "RUSYA, İRAN’ıN YANıNDA SADıK BIR DOST VE GÜVENILIR ORTAKTıR"   20:24   TİP, "BIR DILIM BAKLAVANıN 80 TL" OLDUĞU GÖRSELLE BAYRAM MESAJı PAYLAŞTı: "YOKLUKTA DEĞIL VARLıKTA EŞITLENECEĞIMIZ GÜZEL GÜNLERE OLAN INANCıMıZLA HALKıMıZıN BAYRAMıNı KUTLUYORUZ"   20:23   BURHANETTIN DURAN: ÜLKEMIZ NATO’NUN KOLEKTIF SAVUNMA MIMARISINDE VAZGEÇILMEZ BIR MERKEZ ÜLKE   20:22   ÖZGÜR ÖZEL, MANISA’DA BAYRAM NAMAZıNıN ARDıNDAN KABRISTANLARı ZIYARET ETTI   20:20   TAYFUN KAHRAMAN’ıN EŞI MERIÇ DEMIR KAHRAMAN: “YOK YERE ÇOCUKLUKLARıNDAN NEŞELI BAYRAMLARı BILE ÇALıNAN HERKESE BU ÜLKENIN ADALET BORCU VAR”   21:35   MERSIN’DE SEÇER FıRTıNASı: "ANKETLER ORTADA, OYUMUZU %45’TEN %60’A ÇıKARDıK!"   20:54   BAŞKAN YARDıMCıSı TANıŞ’TAN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   09:01   MHP MERSIN MILLETVEKILI DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMı’Nı KUTLADı   22:43   MERSIN ESOB’DA KARTLAR YENIDEN KARıLıYOR: AHMET ÖZDEMIR "DEĞIŞIM ATEŞINI" YAKTı!   22:41   BAŞKAN SEÇER’DEN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   22:40   CHP’DE BAYRAMLAŞMA KARARıNDA BÜYÜK DEĞIŞIM: O PARTI LISTEDE YOK!   22:39   BAŞKAN YıLDıZ’DAN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı  
 
     
   

Mersin Büyükşehir’den Temalı Otobüs Durakları


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Dumlupınar Lisesi ile Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Yerleşkesi’ndeki otobüs bekleme noktalarına eğitim temalı duraklar yerleştirdi.

 

Tarih : 30 Eylül 2020 Çarşamba 09:42   Okunma : 1923

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Dumlupınar Lisesi ile Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Yerleşkesi’ndeki otobüs bekleme noktalarına eğitim temalı duraklar yerleştirdi. Eğitim araç ve gereçleri kullanılarak renkli bir şekilde stilize edilen duraklarda kent haritası, periyodik tablo, takvim, cetvel ve bir ayna yer alıyor. Böylece durak hem eğlenceli, hem bilgilendirici durak özelliğini kazanıyor. Öğrencilerde pozitif duygular yaratmayı, kent mobilyalarına estetik kazandırmayı amaçlayan durak tasarımlarında şiir de unutulmadı. Temalı duraklarda yer alan ilk şair ‘Yaşamak Güzel Şey’ adlı şiiriyle Melih Cevdet Anday oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, küçük dokunuşlarla kenti estetik ve renkli bir görünüme kavuşturuyor. Yapılan estetik dokunuşlarla yapılar göze hitap ederken, sanatsal içerikleriyle de dikkat çekiyor. Bu kapsamda çalışmalar yürüten Büyükşehir ekipleri, Yenişehir İlçesi’nde yer alan Dumlupınar Lisesi’nin bulunduğu bölgeye ve Mersin Üniversitesi girişine eğitim temalı özel tasarım duraklar yerleştirdi. Eğitim araç ve gereçleri kullanılarak renkli bir şekilde stilize edilen duraklar ile öğrencilerde hem pozitif duygu yaratmak hem de kent mobilyalarına estetik kazandırmak hedefleniyor.

Öğrenciler özel tasarım duraklarda bekleyecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan mimarlar, Başkan Vahap Seçer’in isteğiyle farklı bir çalışmaya imza attı ve toplu taşıma araçlarını bekleyen öğrencilerde pozitif duygular yaratacak bir proje hazırladı. Öğrencilerin kullandığı araç ve gereçlerden yola çıkarak eğlenceli ve renkli bir otobüs bekleme alanı yaratan mimarlar, sanatı durağa da taşıdı. Durağın bir bölümüne de Melih Cevdet Anday’ın ‘Yaşamak Güzel Şey’ şiiri yazıldı.

Temalı durakta, periyodik cetvelden haritaya, aynadan eğitim-öğretim takvimine kadar öğrencilerin ihtiyacına yönelik birçok çalışma yer alıyor.

“Amacımız şehir mobilyalarını estetik kılmak, onları sanat içerikli ve tasarım hale getirmek”

Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı tasarım ofisinden Mimar Güliz Çetin, Başkan Vahap Seçer’in okul önlerine konulması için özel tasarım duraklar yapılması yönündeki isteği üzerine Dumlupınar Lisesi ve üniversite duraklarına temalı durakların yerleştirildiğini ifade ederek, yapılan çalışmayı şu sözlerle anlattı:

“Tasarım hedefimiz okulda kullanılan araç gereçleri kullanarak eğlenceli ve pozitif duygular oluşturan bir durak oluşturmaktı. Bunun için taşıyıcı sistem olarak cetvel kullandık, cetvelin üzerine gerçekten santimleri işlediğimiz için herkes boyunu da ölçebilecek. Cetvelin hemen arkasına Melih Cevdet Anday’ın ‘Yaşamak Güzel Şey’ şiirini bastık. Bu da iyiliği ve güzelliği vurgulayan bir şiir.  Köşeye spiralli bir defter oluşturduk. Spiralli defterin bir tarafına periyodik tabloyu bastık, bu tablo öğrencilerin beklerken öğrenme ihtiyacını karşılayacaktır. Diğer tarafına da 2020-2021 eğitim öğretim yılı çalışma takvimini yerleştirdik. Defterimizde üç boyut yaratmak adına ortaya bir yaprak daha ekledik. Bu yaprakta da güncel duyuruları basmayı öngördük. Defterimizin dış kapağına ‘Mersin Hep Güzelsin’ sloganıyla bir ayna yerleştirip öğrencilerimizi gülümsetmek istedik. Durağın arka tarafında da yakın çevreyi gösteren ve nerede bulunduğumuz belirten bir harita var. Bu şekilde şehrin farklı yerlerine farklı temalarda duraklar tasarlayacağız. Bunlara temalı otobüs durakları diyebiliriz. Amacımız şehir mobilyalarını estetik kılmak, estetik değer katmak. Onları sanat içerikli ve tasarım hale getirmek.”

Paylaş :
Etiketler :  mersin, büyükşehir, belediyesi, temalı, otobüs, durakları

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA