25 Nisan 2024 Perşembe

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

‘’ Kulacım Kadar Uzaktasın’’ Sloganıyla KKTC’ye Kadar Yüzecek


Milli yüzücü Emre Seven, Mersin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki 70 deniz mili mesafeyi kafessiz ve durmadan solo yüzme geçişiyle tamamlayarak bir ilke imza atacak.

 

Tarih : 1 Ekim 2020 Perşembe 17:47   Okunma : 1517

Milli yüzücü Emre Seven, Mersin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki 70 deniz mili mesafeyi kafessiz ve durmadan solo yüzme geçişiyle tamamlayarak bir ilke imza atacak.

70 deniz mili uzunluğundaki parkurun 30 ila 40 saatlik bir sürede tamamlanması bekleniyor. Toplamda 100 binin üzerinde kulaç atacağı tahmin edilen Emre Seven, ilk kulacı attıktan sonra herhangi bir kara parçasına veya tekne, feribot, gemi vb. gibi herhangi bir deniz aracına temas edemeyecek. Emre Seven, 2 Ekim Cumartesi günü sabaha karşı saat dört sularında ilk kulacı Anamur Burnu’ndan atacak. Geçiş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuzey batısında yer alan Koruçam Burnu’nda tamamlanacak.

Mersin Yenişehir Belediyesi'nin ‘’Kulacım Kadar Uzaktasın’’sloganıyla düzenlediği etkinliğin tanıtımı Mersin Marina’da yapıldı. Etkinliğe Milli Yüzücü Emre Seven, Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit,Kuzey Kıbrıs Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol,Mersin Gazeteciler Cemiyet Başkanı Rüstem Kaya Tepe, Manş Geçişi Organizasyon Başkanı Michael Read, 18 kez Guinness Dünya Rekortmeni Emre Seven’in antrenörü Namık Ekin katılım sağladı.

Sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde yapılan kahvaltıdan sonra sözü Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit aldı. Sözlerine bu organizasyonun önemini açıklayarak başlayan Özyiğit, aynı zamanda bu organizasyonun kendisini ne kadar heyecanlandırdığını dile getirdi.

‘’ Bu Kulaç Barışa Atılan Bir Kulaç Olacaktır’’

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ‘’Kıbrıs bize bir kulaç kadar yakındır. Bu kulaç barışa atılan bir kulaç olacaktır. Bildiğiniz gibi 1 Eylül 2019 tarihinde yani Dünya Barış Günü’nde ‘Barışa Kulaç At’ sloganıyla Aydıncık ilçesinden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentine kadar yüzen Hacette Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü’nden 8 sporcumuza sponsor olmuştuk. Yine bu yıl 10 sporcumuz ilk kulacı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Mersin’e doğru attılar ve Silifke’ye başarılı bir şekilde ulaştılar. Bu organizasyona da Yenişehir Belediyesi olarak destek verdik. Mersin ve KKTC arasında bir yüzme parkuru oluşturmak, uluslararası yüzücüleri buraya çekmek gibi önemli bir hedefimiz var. Bu hedefe ulaşmak için atılan her adıma ve her kulaca destek vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Hakem Türkiye Yüzme Federasyonu’ndan Değil, Kıbrıs’tan

Resmi taleplerine rağmen Türkiye Yüzme Federasyonu’nun böyle büyük bir organizasyona hakem vermediğini söyleyen Başkan Özyiğit, ‘’ Uzun süreli olması ve çeşitli tehlike görüldüğünden ötürü Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından hakem görevlendirilmesi yapılmamıştır. Organizasyonu takip edecek hakemler KKTC’den görevlendirilmişlerdir.’’ şeklinde konuştu.

Başkan Özyiğit’in konuşmasının ardından sözü devralan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, Milli yüzücü Emre Seven’in bunu başaracağına olan inancını dile getirerek; cesaretinden dolayı Seven’e teşekkür etti.

‘’Başarmak İçin Buradayım’’

Kariyerinde daha önce bir çok başarıya imza atan Milli Yüzücü Emre Seven, Kıbrıs’a yüzmek istediğini ifade ettikten 24 saat sonra Abdullah Özyiğit’in talimatıyla Yenişehir Belediyesi’nin kendisine ulaştığını söyledi. “Bir başarının ardından o başarıyı tebrik etmek ve alkışlamak çok basit ama o başarının kokusunu önceden alıp o başarıya yatırım yapmak farklı bir meziyet ve farklı vizyon gerektirir. Ben Kasım ayının başında Kıbrıs’a yüzmek istediğimi sosyal medyadan paylaştım. 24 saat sonra Abdullah Özyiğit’in talimatıyla Yenişehir Belediyesinden bana ulaştılar. Aslında alkışlanması gereken bu. Bunu başaracağımıza inanıyorum onun için buradayım. Sayın Başkanıma bu hayalimi gerçeğe dönüştürdüğü için teşekkür ediyorum. Hayalime bir el uzanması gerekiyordu ki o el Sayın Abdullah Özyiğit’in eliydi. Ayrıca bu parkurun uluslararası anlamda tanınması için Michael Read’i davet ettik, sadece bir mail attık ve geleceğini söyledi. Tüylerim diken diken oldu. Sizin de enerjinizi hissediyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum, her şey kardeş ülkelerimiz için.” diyerek dinlenmek üzere kulaç atmaya başlayacağı Anamur’a doğru yola çıktı.

MUHABİR: AHMET AKGÜN

Paylaş :
Etiketler :  PANDEMİ, KULACIM KADAR UZAKSIN, SLOGANIYLA, KKTC’YE KADAR, YÜZECEK, COVID-19, YENİŞEHİR BELEDİYESİ, KORONAVİRÜS, BAŞKAN, ABDULLAH ÖZYİĞİT

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA