23 Nisan 2024 Salı

17:15   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ   17:12   TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE “23 NİSAN” ETKİNLİĞİ   17:09   TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİCE MAHALLESİ’NDE YOL BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI   17:06   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAĞRI   15:20   CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESİ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI   12:27   GAZİ ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”   12:24   BİRBİRİNDEN FARKLI VE GÜZEL ESERLER, AKDENİZ SANAT GALERİSİ’NDE BEĞENİYE SUNULDU   12:22   GELECEK PARTİSİ İL BAŞKANI HAMİT KARIŞ’TAN 23 NİSAN MESAJI   12:16   GÜLCAN KIŞ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’NI KUTLADI   11:14   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL: "ŞİMDİ PATRONUN KİM OLDUĞUNU ÖĞRETME ZAMANI"   10:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI, ÇAYIROVA BELEDİYESİ`Nİ 79-67 YENDİ   10:46   ZEYDAN KARALAR: “GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZIN, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI`NI KUTLUYORUM”   10:42   MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ VE MYK ÜYESİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 23 NİSAN MESAJI   10:21   ÖMER FETHİ GÜRER: "GEÇEN YILA GÖRE KURBAN FİYATLARI YÜZDE 100 ARTTI"   09:47   OSMANİYELİ ESNAF: "İNSANLAR ÇORBANIN FİYATINA BAKIP ‘YARIM ALABİLİR MİYİM, BOL EKMEK ALABİLİR MİYİM` DİYOR"   09:14   MERSİN`DE 23 NİSAN COŞKUSU SÜRÜYOR   23:01   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "TÜRKİYE UYUŞTURUCU CEHENNEMİNE DÖNDÜ"  
 
     
   

Baro Başkanı Yeşilboğaz: Barolar Üzerinde Yeni Oyunlar Oynanmamalı


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz yaptığı yazılı açıklama yaparak, İçişleri Bakanlığının 02.10.2020 tarihinde yayımladığı genelge ile ‘corona virüs tedbiri’ gerekçesiyle 2020 yılı Ekim ayı içerisinde yapılacak olan baroların olağan genel kurul ve seçimlerinin 01.12.2020 tarihine kadar ertelenmesini kınayarak, “Baro seçimlerinin ertelenmesi Avukatlık Kanunu’na aykırıdır. Barolar üzerinde yeni oyunlar oynanmamalı” dedi.

 

Tarih : 2 Ekim 2020 Cuma 21:08   Okunma : 1635

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz yaptığı yazılı açıklama yaparak, İçişleri Bakanlığının 02.10.2020 tarihinde yayımladığı genelge ile ‘corona virüs tedbiri’ gerekçesiyle 2020 yılı Ekim ayı içerisinde yapılacak olan baroların olağan genel kurul ve seçimlerinin 01.12.2020 tarihine kadar ertelenmesini kınayarak, “Baro seçimlerinin ertelenmesi Avukatlık Kanunu’na aykırıdır. Barolar üzerinde yeni oyunlar oynanmamalı” dedi.

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Avukatlık Kanunu’na göre iki yılda bir Ekim ayı içerisinde yapılması zorunlu olan baro olağan genel kurul ve seçimlerin genelgeyle ertelenmesini şöyle değerlendirdi:

 “İçişleri Bakanlığı 02.10.2020 tarihinde yayımladığı genelge ile baro seçimlerini, TBB genel kurulunu, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, birlik ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinlikleri ‘corona virüs tedbirleri’ gerekçesiyle 01.12.2020 tarihine kadar ertelemiştir.

Genelge gereği, 10-11 Ekim 2020 tarihinde yapılacak olan Mersin Barosu olağan genel kurulu ve seçimin iptaline karar verilmiştir. Baro seçimleri “etkinlik” değildir, Avukatlık Kanunu’na göre iki yılda bir Ekim ayı içerisinde yapılması zorunludur. Avukatlık Kanunu’nda emredici hüküm var. Genelge ve hıfzıssıhha kurulları kararıyla seçimli genel kurullar ertelenemez. Baro genel kurulları ve seçimlerinin İçişleri Bakanlığı genelgesi ile ertelenmesi, hukuka aykırıdır. Alınan bu karar yasadışıdır. Sorumluluk doğurur ve ilerde hesap verirsiniz. Gerekli sağlık tedbirleri alınarak yapılacak olan baro seçimlerinin gerçekleşmesine, demokrasiye bir kez daha gölge düşürülmüştür. Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı ise almış olduğu karar ile il/ilçe umumi hıfzıssıhha kurulunun karar alması durumunda baro seçimlerinin yapılamayacağını, ancak siyasi partilerin kongrelerinin yapılmasında sakınca bulunmadığını belirtmiştir. Kanun devleti bile olmadığımız, bu kararla bir kez daha gösterilmiştir. Siyasi iradenin baro seçimlerini erteleme niyeti apaçık ortadadır. Korona virüs tedbirleri bahanesi ile hukuk ve adalet yolunda atılan her adım durdurulmaya çalışılmış.

Barolar üzerinde yeni oyunlar oynanarak, hukuk skandallarına imza atılmadan baro olağan genel kurul ve seçimleri, Avukatlık Kanunu’nun açık hükmünün gerektirdiği süreçte yapılmalıdır. Alınan kararı kabul etmiyoruz, bu hukuk garabetine derhal son verilmesini talep ediyoruz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, MERSİN, BARO, BAŞKANI, KORONAVİRÜS, BİLGİN, YEŞİLBOĞAZ, BAROLAR, ÜZERİNDE, YENİ, OYUNLAR, OYNANMAMALI, PANDEMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA