29 Mart 2024 Cuma

09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Yerel Tiyatrolara Destek


Büyükşehir Belediyesi, yerel tiyatro topluluklarını desteklemek ve tiyatro oyunlarının daha büyük kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla Mersin’deki tiyatro topluluklarını tiyatroseverler ile buluşturuyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından 6-11 Ekim’de 20.00-23.30 saatleri arasında Polis Evi’nin karşısında yer alan Kültür Park içerisindeki Amfi Tiyatro’da tiyatro gösterileri düzenlenecek. Yerel tiyatro toplulukları, Koronavirüs önlemlerinin alınacağı alanda tiyatro oyunlarını sahneleyecek.

 

Tarih : 5 Ekim 2020 Pazartesi 00:00   Okunma : 1877

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yerel tiyatro topluluklarını desteklemek ve tiyatro oyunlarının daha büyük kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla Mersin’deki tiyatro topluluklarını tiyatroseverler ile buluşturuyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından 6-11 Ekim 2020 tarihleri arasında 20.00-23.30 saatleri arasında Polis Evi’nin karşısında yer alan Kültür Park içerisindeki Amfi Tiyatro’da tiyatro gösterileri düzenlenecek.

Tüm önlemler alınacak

Pandemi döneminde yerel müzisyenleri desteklemek amacıyla başta Kültür Park olmak üzere Mersin’in birçok noktasında konserler düzenleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, müzisyenlerin ardından yerel tiyatro topluluklarına da destek veriyor ve oyunlarını daha çok kişiye ulaştırmalarını sağlamak amacıyla işbirliği yapıyor. Yerel tiyatro toplulukları, Koronavirüs önlemlerinin alınacağı alanda tiyatro oyunlarını sahneleyecek. Mersinli tiyatroseverler, açık havada 6 farklı tiyatro oyununu izleme fırsatı bulacak.

6 Ekim Salı günü, Tiyatro Kulis “Aşk-ı Analiz”, 7 Ekim Çarşamba günü Tiyatro Agon“Kahkaha Garı”, 8 Ekim Perşembe Hayali Cinas Tiyatrosu “Karagöz Bebek Bakıcısı”, 9 Ekim Cuma günü Duvarsız Sanat Tiyatrosu “Soluk Soluğa”, 10 Ekim Cumartesi günü Kırmızıperde Tiyatrosu “Sen Gara Değilsin” ve 11 Ekim Pazar günü Ekip Tiyatro “Patatesli Krep” adlı oyunlarıyla, Mersinli tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.

“Mersin’deki tiyatro topluluklarını bir çatının altında desteklemek arzusu içerisindeyiz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, Mersin’de var olan tiyatro topluluklarına ve tiyatroyu seven tüm vatandaşlara hizmet etmek, onları bir çatının altında desteklemek arzusu içerisinde olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Bu noktada 27 Mart Dünya Tiyatro Günü haftasında Mersin'de bulunan tiyatro topluluklarına temsiller yaptırtmak istedik. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden topluluklara ‘Beraber bu etkinlikleri yapalım’ diye talep gitti. Onlar da çok büyük bir memnuniyetle kabul ettiler ve bunu programımıza almıştık. Ancak pandeminin yarattığı bu süreç sebebiyle o haftaki etkinliği iptal etmek zorunda kaldık. İlerleyen süreçte tıpkı Mersin'deki yerel müzisyenlere yaptığımız destek gibi tiyatro topluluklarına da destek olmak, onları ne kadar önemsediğimizi ifade etmek üzere iletişimimizi koparmadan, toplantılarımıza devam ettik. 2 Ekim'de prömiyerimizi yapacağız, ondan sonraki haftada da Mersin'deki yerel tiyatrolarımıza ‘Tiyatro Haftası’ organize ediyoruz. 6-11 Ekim tarihleri arasında sadece Mersin Tiyatro Derneği’nin (METİD) dışında talepte bulunan tiyatro toplulukları ile bir hafta organize edeceğiz.Hem tiyatroyu ve sanatı desteklediğimiz, bir arada olduğumuz, iç içe olduğumuz için, hem de onlarla bir arada bu etkinliği yapacak olmanın verdiği mutluluk sebebiyle çok mutluyuz.Mersin'de sanata, tiyatroya, kültüre emek ve hizmet eden, seven herkese sahip çıkmak ve bir arada olmak bizim görevimiz. Bu birlik ve beraberlik olduğu müddetçe de sanat ve sanat kurumları her zaman daha aydınlığa ilerleyecek. Biz Mersin halkının sanata, kültüre ne denli duyarlı ve istekli olduğunu, sevdiğini bildiğimiz için de onlarla iç içe olmak, onlarla destekleşerek, irtibatlanmaktan mutluluk duyuyoruz.”

“Sanatın iyileştirici gücünü kullanarak temsillerimizi yapmak istedik”

Özdülger, 2 Ekim 2020 Cuma günü “Aslolan Hayattır” oyunuyla perdelerini açtıklarını belirterek, sosyal mesafeye dikkat ederek seyirci ile bir araya geleceklerini söyledi. Özdülger, “Biz sanatın, halkın içerisinde, toplumlarda şifalandırdığı noktasından yola çıktığımız için, aynı zamanda moralleri düzeltip, iyileştirdiği için seyircimizi ve halkımızı hiçbir şekilde sanattan uzak tutmak istemiyoruz. Çünkü onların psikolojilerine sanatla destek olmayı hedefliyoruz ve yapıyoruz” dedi. Özdülger, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin yeniden yapılandırdığı Şehir Tiyatrosu’nu, sadece Mersin’de değil ülkede, hatta yurt dışında kendisini ve şehrini en iyi şekilde ifade edecek bir yapıya getirmek istediklerini vurguladı.

“Biz hep birlikte daha büyüğüz”

Özdülger, tiyatro etkinliklerine herkesi davet ederek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak sanatla ilişkilenmiş ve sanatı seven tüm topluluklar ve seyircilerimizle barış ve kardeşlik içerisinde, kucaklayıcı bir yaklaşımımız var. Bunun bilinmesini çok arzu ederiz. Birlik, beraberliğimiz olduğu müddetçe, bizlerin sanattan uzak kalması mümkün değil. Yaklaşımımız da tüm sanat, kültür birimleri ve ilişkili herkese kucak açmak, bir arada olmak, hep birlikte sanatımızı ve kültürümüzü yayabilmek. Bu vesileyle 6-11 Ekim'de yapacağımız tiyatro etkinliklerimize herkesi, tüm sanatseverlerimizi bekliyoruz. Çünkü biz hep birlikte daha büyüğüz.Sanat, hep bir arada olduğumuz müddetçe çok daha büyük ve çok daha fazla kitleye ulaşacak. İlgilenen, destekleyen, önemseyen herkese şimdiden sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, KORONAVİRÜS, YEREL, TİYATROLARA, DESTEK, PANDEMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA