28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Halkın Sorunlarını Çözen Ayrım Gayrım Yapmayan Bir Belediye Başkanı Var


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus İlçesi’ne bağlı Barbaros, Bahçe, Şahin ve Yeşil (Musalla) Mahallelerinde yurttaşlarla buluştu. Mahalle muhtarları, mahallelerine ilk defa bir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın geldiğini belirterek, taleplerini Başkan Seçer’e iletti. Mahallelerde coşkuyla karşılanan Seçer, muhtarlardan ve mahalle sakinlerinden gelen birçok talebi yerinde çözüme kavuşturdu.

 

Tarih : 5 Ekim 2020 Pazartesi 00:43   Okunma : 1678

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, her hafta sonu mahalleleri ziyaret ederek, yurttaşların sorunlarını dinliyor ve yerinde çözüme kavuşturuyor. Başkan Seçer, ziyaretlerini Tarsus İlçesi’ne bağlı Barbaros, Bahçe, Şahin ve Yeşil (Musalla) Mahalleleriyle sürdürdü. Seçer, kentin her noktasına gittiğini ve her mahalleye hizmetlerini adaletli bir şekilde ulaştırdıklarını söyledi. Muhtarların her zaman kendisine ulaşabildiklerini vurgulayan Seçer, mahallelerde sevinç gösterileriyle karşılandı. Mahalle muhtarları ise ilk defa bir büyükşehir belediye başkanının mahallelerine ayak bastığını söyledi.

Mahalle ziyaretlerinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e CHP Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır ve Alpay Antmen, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, belediye meclis üyeleri, Büyükşehir ve Tarsus Belediyelerinin bürokratları ile çevre mahallelerin muhtarları eşlik etti.

“Herkes şundan emin; ayrım gayrım yapmayan bir Belediye Başkanı var”

Başkan Seçer, ziyaretlerine Barbaros Mahallesi’yle başladı ve mahalle sakinleri tarafından alkışlarla karşılandı. Barbaros Mahallesi Muhtarı Salih Başkan,  35 yıldır aynı mahallede yaşadığını ve ilk defa bir büyükşehir belediye başkanının mahallelerini ziyaret ettiğini söyledi.

Başkan Seçer, herkese eşit ve adaletli hizmet anlayışıyla çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini vurgulayarak, “Ben Anamur’a da gidiyorum, Mut’a da gidiyorum, Gülnar’a da gidiyorum, memleketim Tarsus’a da geliyorum. Bir kere herkes psikolojik olarak rahat. Herkesin yüzü gülüyor. Herkes emin. Şundan emin, ayrım gayrım yapmayan, yaradılanı yaradandan dolayı seven bir Belediye Başkanı var. Bundan emin insanlar. Kimsenin kuşkusu yok. Bu da beni mutlu ediyor” dedi.

“Hiçbir muhtarım, ‘Ben Vahap Seçer’i aradım, ulaşamadım’ diyemez, bunu dedirtmeyiz”

Barbaros Mahallesi’nde muhtardan gelen talepleri de not edip belediye bürokratlarına yönlendiren Başkan Seçer, iyi bir muhtarın vatandaşının eksiğini, ihtiyacını isteyen ve bunun peşine düşen bir muhtar olduğunu söyledi. Muhtarların vatandaşlarla ilgili her durumda istedikleri zaman kendisiyle görüşebildiğini vurgulayan Seçer, “İşine, gücüne, vatandaşına bağlı, beni arayan, benden bu taleplerde bulunan hiçbir muhtarım iddia edemez ki;‘benim yol sıkıntım vardı, ben dağlık köyündenim gölet sorunum vardı, sulama borusu sorunum vardı. Şu sorunum vardı, bu sorunum vardı. Ben Vahap Seçer’i aradım, ulaşamadım’ diyemez. Hiçbir muhtar diyemez. ‘Ben belediyeye yanına gittim, onu göremedim’ diyemez bunu. Bunu dedirtmeyiz. Dedirtmeyeceğiz de” diye konuştu.

“Barbaros Mahallesi ile Bahçe Mahallesi arasında arkadaşlarımız yer araştırıyorlar”

Başkan Seçer, Barbaros Mahallesi’nin ardından yürüyerek Bahçe Mahallesi’ne geçti. Balkonlarda, kapı önlerinde ve sokaklardaki yurttaşlarla selamlaşıp sohbet eden Seçer, mahalle kahvesinde de oturup, yurttaşlarla beraber çay içip sohbet etti. Bahçe Mahallesi’nde çoğunluğu kadınlar ve çocuklardan oluşan bir grup mahalle sakini Başkan Seçer’i karşıladı. Seçer, burada “Çocuklar, belediyeden, belediye başkanından ne istiyorsunuz? Mahallede ne eksik?” diye sordu. Taleplerini ileten çocuklar, Başkan Seçer’den spor ve oyun alanı istedi.

Barbaros ve Bahçe Mahallesi’ni kapsayacak, özellikle kadınlar ve çocuklara fayda sağlayacak bir Çok Amaçlı Merkez hayata geçirmeyi planladıklarını belirten Başkan Seçer, “Asıl olan mahallemizde çocuklarımızın oyun oynayacağı oyun alanları, spor yapacağı spor alanları, kitap okuyacağı, okuma yapacağı okuma alanları çok önemli. Ben Barbaros Mahallesi’nden buraya geldim. Orada böyle bir talep oldu çünkü. Okuma salonu istediler. Ben de şöyle söyledim, bizim Mersin’de yaptığımız şu anda ilk olarak, yakın zamanda temelini atacağımız Halkkent’te büyük bir merkez var. Burada hem kreş, hem okuma alanı, hem kadınlarımıza meslek öğrenecekleri atölyeler; bunları kapsayan bir merkez yapmayı düşünüyoruz. Bu talep burada da var. Barbaros Mahallesi ile Bahçe Mahallesi arasında arkadaşlarımız bir yer araştırıyorlar. Muhtarlarımızın da tabi yardımcı olmaları lazım. Her iki mahallemizin de muhtarı burada. Yer tespiti yapılır yapılmaz aynı projeyi buraya da uygulamak istiyoruz. Hem kadınlarımız faydalansın hem küçük bebeklerimiz, çocuklarımız, kreş çağındaki çocuklarımız yararlansın hem okula giden çocuklarımız faydalansın. Böyle bir kompleks yapmayı düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Tüyü bitmemiş yetimin hakkında gözümüz yok, onda gözü olanların peşindeyiz”

Tarsus’taki mahalle ziyaretleri kapsamında Şahin Mahallesi sakinleriyle de buluşan Başkan Seçer, Mersin’de huzuru ve adaleti sağlamak istediklerini vurguladı. Başkan Seçer’in son durağı Yeşil Mahallesi oldu. Başkan Seçer burada havai fişekler, davullar, zurnalar ve konfetiler eşliğinde karşılandı. Bir Tarsuslu olarak kütüğünün Yeşil Mahallesi’ne bağlı olduğunu belirten Seçer, göreve geldikleri günden bu yana hiçbir ayrımcılık yapmadan her mahalleye adaletli hizmet götürdüklerini kaydetti.

Belediye başkanlığı görevini severek yaptığını ve gecesini gündüzüne kattığını sözlerine ekleyen Seçer, “Parada pulda gözümüz yok. Tüyü bitmemiş yetimin hakkında gözümüz yok,onda gözü olanların peşindeyiz. Öyle icraatlar yapıyoruz. Laf dönemi bitti. İcraat dönemi. Ben deneyimli bir siyasetçiyim. Yeni değilim siyasette. Gereksiz ideolojik tartışmalarla halkın bilmediği kavramları kullanarak, onlara parmak sallayıp ders vererek siyaset dönemi bitti. Adamın karnı aç. Adamın yolu yok. Adamın evi yok. Adamın işi yok. Ben Türkiye’nin en güçlü belediyelerinden biriyim. Bir başarısızlık varsa benim başarısızlığım olur. Türkiye’nin beşinci vergi tahsilatını yapan bir belediye başkanı ağlamaz. Ben ağlamıyorum. Ağladığım da duyulmamıştır, duyulmayacaktır da. Yapacağız; bütün engellemelere rağmen, bütün sıkıntılara rağmen” diye konuştu.

“Bundan sonra yağmursuyu sorununun bu bölgede ortadan kalkmasını istiyoruz”

Başkan Seçer, her mahallede muhtarlardan ve mahalle sakinlerinden gelen mezarlık, asfalt, rögar kapağı, düğün salonu gibi birçok talebi tek tek dinledi. Taleplerin bir kısmını incelenmek üzere belediye bürokratlarına ileten Başkan Seçer, bir kısmını da anında çözüme kavuşturdu. Barbaros, Bahçe, Şahin ve Yeşil Mahallesi’ni kapsayan ortak sorun yağmur suyu hattı konusu oldu. Başkan Seçer, bölge için söz konusu alanda bir proje gerçekleştirildiğini belirtti. Projenin hızlandırılıp sorunun çözüme kavuşturulması için ilgili bürokratlara telkinlerde bulunan Başkan Seçer, “Şu anda bir yağmursuyu problemi var. Burada bir proje gerçekleştiriyor arkadaşlar. Bunu da öne alacaklar. Bundan sonra bu yağmursuyu sorununun da bu bölgede ortadan kalkmasını istiyoruz. Daha birçok konuda belediyemiz yurttaşlarımızın emrine amade” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  PANDEMİ, HALKIN, SORUNLARINI, ÇÖZEN, COVID-19, AYRIM, GAYRIM, YAPMAYAN, BELEDİYE, BAŞKANI, VAR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA