29 Mart 2024 Cuma

09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

Demokrasi Meydanı Grafiti ile canlanıyor


Mezitli Demokrasi Meydanındaki gri duvarları Gençlik Meclisi Üyesi grafiti resimlerle renklendiriyor.

 

Tarih : 10 Ekim 2020 Cumartesi 21:24   Okunma : 1489

Dinlenme ve aktivite alanları, müzikli süs havuzuyla, Sanat Durağı ve Özgür Kafesiyle sadece Mezitlililerin değil başka ilçelerden gelenlerin de buluşma noktası olan Demokrasi Meydanı grafiti sanatçısı Hasan Mete Koçaş’ın yapmış olduğu resimlerle daha renkli ve canlı bir görünüme kavuşacak.

Mezitli Belediyesi ve Mezitli Kent Konseyi Kadın Meclisi Sanat Grubunun ortak çalışmasıyla hayata geçen çalışmaları ziyaret eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da fırçayı eline alarak resim yaptı. Genç ressam Hasan Mete Koçaş’ın yönlendirmeleri ile boya yapan Başkan Tarhan, grafiti sanatındaki başarısını göstermiş oldu.

‘KOLAY GELSİN DEDİM KENDİMİ DUVARLARI BOYARKEN BULDUM’

Grafiti sanatını yapmaya ortaokul sıralarında başladığı bilgisini veren Hasan Mete Koçaş, Mersin'de sahilde gezdiği esnada Örgülü Sokaktan geçtiğini ve resim yapan kadınları gördüğünde ‘Kolay Gelsin’ demesiyle bir anda kendisini işin içerisinde bulduğunu söyledi.  Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul’un ‘Kolaysa Başına Gelsin’ diyerek fırçaları eline verdiğini ifade eden Koçaş, “Bir anda kendimi duvarları boyarken buldum.  Bu konuda Kent Konseyi Başkanımız Sibel Gelbul, Demokrasi Meydanında yapmayı düşündükleri bu projeden bahsetti. Daha sonra Başkanımız Neşet Tarhan’ın da desteğiyle işe koyulduk. Öncelikle sayın Neşet Tarhan ve Sibel Gelbul’a her şey için çok teşekkür ederim. Bu sanatta bana çok destek verdiler. Özellikle de ne kadar yetenekli olduğumu biraz da onlar sayesinde keşfettim. Buradaki grafiti çalışmasına başladık. Umarım güzel bir çalışma olacak. Bunun dışında Mezitli’de daha çok yerin renklendirilmesine katkıda bulunacağımı düşünüyorum” dedi.

‘MEZİTLİ’DE VE TÜM MERSİN'DEKİ GENÇLERİMİZİ DEMOKRASİ MEYDANI’NA DAVET EDİYORUZ’

Hasan Mete Koçaş’la tesadüfen tanışmalarının çok önemli bir şans olduğunu dile getiren Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul da, “Örgülü Sokağımızda tesadüfen tanışarak Gençlik Konseyimize dahil ettiğimiz genç ve başarılı bir arkadaşımız oldu.  Bu sene moda tasarımı okuyor. Çok uzun zamandır Mezitli'de farklı mekanlarda grafik tasarım resimleri yapıyordu. Örgü Sokakta da bir resmi var. Başkanımız Neşet Tarhan Mete'den Demokrasi Meydanında da yapmasını istemesiyle birlikte harekete geçtik. Çok özel ve güzel bir çalışma olacağından eminiz. Biz gençlerimizi sanatla buluşturmaya çok özen gösteriyoruz Çünkü sanat gençleri iyileştirir. Sanat protestodur. Mezitli’de ve tüm Mersin'deki gençlerimizi Demokrasi Meydanı’na davet ediyoruz. Bir haftalık bir çalışma sürecek. Katkı sunan başta Belediye Başkanımız Neşet Tarhan olmak üzere, birim müdürlerine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

‘İNSANLARIN MUTLU OLDUĞU RENGARENK BİR MEZİTLİ EN BÜYÜK HEDEFİMİZ’

Kente yaşayanların mutlu olacağı bir kent yaratmak için çalıştıklarını ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise, “Daha renkli, daha cıvıl cıvıl bir kent yaratmak için çalışıyoruz. Belediye personelimiz kenti güzelleştirmek için gece gündüz demeden çalışmalarına devam ediyor. Bunun yanında sivil toplum örgütlerimiz ve gönüllülerimiz de bizlere büyük katkı sağlıyor. Kent Konseyimizin çalışması sırasında tanıştığımız Hasan Mete Koçaş arkadaşımızın yeteneğini Mezitli’mizin güzelleşmesi için kullanmasını istedik. Bu onun da yeteneğini geliştirmesi için bir alana sahip olması anlamına geliyor. Kentimizde bu şekilde bulunan tüm duvarları genç ressam arkadaşlarımızın eserleri ise donatmak istiyoruz. İnsanların mutlu olduğu rengarenk bir Mezitli en büyük hedefimiz” ifadelerine yer verdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA