28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

6,5 Yıldır Süren Kaos Sona Erdi


Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantısında alınan kararla borçları 15 aya kadar yapılandırılan Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali esnafının yüzü gülüyor. Mersin Şehirlerarası Otobüs ve Yazıhaneciler Derneği Başkanı Kerim Ürkmez, alınan karardan dolayı MEŞOT esnafının rahat bir nefes alacağını ifade ederek, “6-6,5 yıldır süren bir kaos Sayın Vahap Başkan ve Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri sayesinde sona ermiştir” dedi.

 

Tarih : 11 Ekim 2020 Pazar 14:48   Okunma : 1706

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantısında, Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde (MEŞOT) faaliyet yürüten ve 3 yıllık kira borçlarını ödeyemeyen esnaf ve işletmecilerin durumu ele alındı. Kiracılardan takipli borçlar yönünden faiz ve avukatlık ücreti alınmaması, bahse konu borç ile tahakkuk eden diğer borçların yapılandırılması ve taksitlendirilmesi ile ilgili madde de görüşüldü ve Meclis’te otogar esnafının geriye dönük kira borçlarına ilişkin yapılandırmaya gidildi.

Avukatlık ücreti kaldırıldı, 15 aya kadar taksit yapıldı

Meclis’te alınan karar doğrultusunda taksit sayısı artırılarak 15 aya çıkarıldı. Otogar esnafı, geriye dönük kira borçlarına ilişkin olarak vekâlet ücreti ve tahsil harcını ödemeksizin peşin yüzde 35.7 indirim ile ya da 15 aya kadar vade ile borcunu ödeyebilecek. Alınan karar ile esnafın omuzlarındaki yük kalkmış olacak.

MEŞOD Başkanı Ürkmez: “6,5 yıldır süren kaos sona erdi”

Mersin Şehirlerarası Otobüs ve Yazıhaneciler Derneği Başkanı Kerim Ürkmez, Meclis’te alınan karardan dolayı MEŞOT esnafının rahat bir nefes alacağını ifade ederek, “6-6,5 yıldır süren bir kaos Sayın Vahap Başkan ve Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri sayesinde sona ermiştir. Bütün esnafın ve Mersin halkının huzurunda Başkanımız Vahap Bey’e çok teşekkür ediyoruz, bize çok yardımcı oldular, sağ olsunlar var olsunlar. Biz de her türlü onların arkasında olacağız” dedi.

“Vahap Başkan çözüm seçeneklerini eksik etmedi”

MEŞOT’ta işletmeci Ramazan Hazar, “Vahap Başkan’dan önce biliyorsunuz otogar sorunları Mersin’de ve hatta Türkiye’de haberlere gündem olmuştu. Vahap Başkan çözüm seçeneklerini önümüzden eksik etmedi. Elinden gelen yardımı yaptı. Mersin’de ticaretin, esnafın ne halde olduğunu herkesten daha iyi bilen birisi. Pandemi sürecinde bize söz verdiği gibi 3 ay kira bedeli almadı. Daha seçimlerden önce verdiği sözde durarak ciddi bir şekilde el attı. Geçmişe dönük borçlarına istinaden esnafın, boynunda, sırtında büyük yük olacak faizleri, avukat ücretlerini Meclis kararıyla sildirdi ve 15 ay taksite tekrardan böldürdü. Biz esnaf adına kendisine minnettarız. Bütün konulara el atarak şehrine yardımcı olmasını istiyoruz, teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

 

“Son yaptığı jestle bizleri ihya etti”

İşletmeci Abdürrahim Ürkmez, pandemi sürecinde işlerin durmasından dolayı Başkan Vahap Seçer’inkararıyla 3 ay süre ile kiraların alınmadığını hatırlatarak, alınan Meclis kararı ile ilgili duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ürkmez, “Bu süreçte bize büyük yardımları olan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyoruz. Bize ilk günden beri çok yardımı dokundu. Son yaptığı jestle de bizleri ihya etti. Bütün esnaf ve kendim adına çok teşekkür ediyorum. Bize büyük bir kolaylık sağlayacak” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  PANDEMİ, MEŞOT, 6, 5 YILDIR SÜREN KAOS SONA ERDİ, COVID-19, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, BAŞKAN, VAHAP SEÇER, KORONAVİRÜS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA