3 Haziran 2026 Çarşamba

15:41   AK PARTI’DE DÖRT IL BAŞKANı GÖREVDEN ALıNDı   15:41   ALI BOZAN’DAN ADALET BAKANLıĞı’NA: “TAHLIYE ERTELEMELERI İNFAZ REJIMINE DÖNÜŞTÜ”   15:39   İRAN, ABD DıŞIŞLERI BAKANı RUBIO’NUN "İRAN BAĞLANTıLı SUIKAST PLANı" IDDIALARıNı REDDETTI   15:38   İBB DAVASı’NDA 44. GÜN.... EKREM İMAMOĞLU: "CANıM PARTIMIN BAŞıNDAKI KAYYUMA, BU INSANLARA HıRSıZ, RÜŞVETÇI DIYEN, IFTIRA ATANLARA, SÖZLERINI AYNEN IADE EDIYORUM”   15:37   CHP’LI AĞBABA: TÜRKIYE’NIN 150 YıLLıK DEMOKRASI TARIHINE DARBE YAPıLıYOR   14:33   İBB DAVASı’NDA 44. GÜN: EKREM İMAMOĞLU, DOĞUM GÜNÜNÜ IKINCI KEZ CEZAEVINDE KUTLUYOR   09:50   10 YıLDıR BEKLIYORLARDı, ÇILE BITTI! MERSIN’DE O MAHALLELER MUSLUKTAN AKAN SUYA KAVUŞTU   01:27   CHP’DE ODA BASMA SKANDALı BÜYÜYOR! GÖKÇE GÖKÇEN’DEN ÇOK SERT "BUTLANCı" ÇıKıŞı: "KAMERA KAYıTLARıNı ÇıKARıN!"   15:36   CHP’DE TARIHI GRUP TOPLANTıSı: ’KÖPRÜLER ATıLDı, O DEFTERIN KAPANMASı İÇIN TEK YOL...’   15:27   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SALVO: ’O TOMA’NıN ŞOFÖR KOLTUĞUNDA SEN OTURUYORSUN!’   15:17   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SIYASETTE DEPREM ETKISI YARATACAK ÇıKıŞ: ‘MUTLAK SULTAN İLE MUTLAK BUTLAN İTTIFAK YAPTı!’   15:15   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SALLAYACAK ÇıKıŞ: ’BÜYÜK KUMPASA KARŞı DIRENECEĞIZ!’   14:59   CHP’DE KURULTAY DEPREMI! ÖNDER SAV SESSIZLIĞINI BOZDU: ’O ŞEMSIYE DELINIRSE HERKES SAĞANAK ALTıNDA KALıR’   10:10   MERSIN’DE NEFES KESEN KURTARMA OPERASYONU! METRELERCE DERINLIKTEKI KUYUDAN BÖYLE ÇıKARıLDı   09:50   TARSUS’TA DEV TURNUVA BAŞLADı: 53 KÖY SAHAYA İNDI, ÖDÜL TAM 300 BIN LIRA!   01:40   A MILLI TAKıM FıRTıNA GIBI BAŞLADı! KUZEY MAKEDONYA KARŞıSıNDA GOL ŞOV: EREN ELMALı’DAN KORKUTAN HABER   01:35   SIYASETIN GÜNDEMI SARSıLDı: ÖZGÜR ÖZEL’IN ÇAĞRıSı YANıT BULDU! KURULTAY İÇIN KRITIK EŞIK AŞıLDı   23:53   TOROSLAR’DA SANAT VE HIZMET SEFERBERLIĞI: BAŞKAN YıLDıZ’DAN EDEBIYAT DÜNYASıNA DEV ÇıKARMA!   22:21   MERSIN’DE GEZI’NIN 13. YıLıNDA ÇOK SERT AÇıKLAMA: ’HALKıN İRADESINE AÇıK BIR MÜDAHALEDIR!’   20:46   İBB DAVASı’NDA 42’INCI GÜN... TUTUKLU ALPER AYDıN: “AK PARTI’YE DE CHP’YE DE IŞ YAPTıM, BEN REKLAMCıYıM"  
 
     
   

Yoksullukla mücadele ederlerken yoksulluğun mimarı oldular


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili ve PM Üyesi Ali Mahir Başarır, ’Dünya Yoksullukla Mücadele Günü’ kapsamında bir açıklama yaptı. CHP’li Başarır, ’Asgari ücrete %15,03 zam yapılırken, Sarayın görev gideri ise %464 artışla 1 milyar 427 milyon TL olması, iktidarın halka tasarruf yap derken kendisinin ne kadar tasarruf yaptığını açıkça sergilemektedir’ dedi.

 

Tarih : 17 Ekim 2020 Cumartesi 22:26   Okunma : 2192

CHP Mersin Milletvekili ve PM Üyesi Ali Mahir Başarır, 'Dünya Yoksullukla Mücadele Günü' kapsamında bir açıklama yaptı.

Milletvekili ve PM Üyesi Ali Mahir Başarır'ın açıklaması şu şekilde:

"Bugün Dünya Yoksullukla Mücadele Günü. Ne yazık ki Dünyada milyarlarca insan ülkemizde ise milyonlarca insan yoksullukla mücadele ediyor.
Ülkemizdeki iktidarın ekonomi alanında beceriksiz politikaları ve Covid-19 virüsü nedeniyle iyice etkisini gösteren ekonomik krizin faturası halkımız üzerine yıkılmıştır.

Sofralarımızın olmazsa olmazı 200 gram ekmeğin fiyatı 1.25 TL’den sonra zamlanarak bugün fırınlarda 1.5 TL’den satılırken, una da 4 kez zam geldi. Emekli ve memura yılın son 6 ayında TUİK’in belirlediği enflasyon farkı ile birlikte %5,75 zam yapılırken, ekmeğe %20, una ise bir yıl içinde %50 zam gelmiş durumda. 

Yumurtaya son bir ayda %30 zam yapılırken, Saray’ın bir günlük masrafının 10 milyon olduğunu kimileri gözden kaçırmak istiyor.
4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı(açlık sınırı) 2220 TL iken, bugün Saray’ın sadece yıllık içecek masrafının 1 milyon 319 bin TL olması iktidarın yoksullukla ne derecede mücadele ettiğini gözler önüne sermektedir.

Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut( kira, elektrik, su, doğalgaz), ulaşım, eğitim, sağlık vb. ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 7229 TL iken; Saray’ın sadece 1 yıllık giyim, mefruşat ve tuhafiye masrafının 13 milyon 453 bin TL olması kimilerinin varlık içinde şımardığını ortaya koymaktadır.

Asgari ücrete %15,03 zam yapılırken, Sarayın görev gideri ise %464 artışla 1 milyar 427 milyon TL olması, iktidarın halka tasarruf yap derken kendisinin ne kadar tasarruf yaptığını açıkça sergilemektedir.

Yoksullukla mücadele söylemiyle iktidara gelenler ne yazık ki ülkedeki yoksulluğun yaratılmasında başrol oynadılar. Ülkemizdeki yoksulluğun baş mimarları gülümseyebilirler, çünkü tarih fotoğraflarını çekiyor."

17 EKİM DÜNYA YOKSULLUKLA MÜCADELE GÜNÜ NEDİR?

Amaçlarından biri yoksullukla mücadele olan Birleşmiş Milletler (BM),küresel yoksulluğun azaltılması ve dünya çapında yoksulluk konusuna dikkat çekmek amacıyla farkındalık oluşturmak için 22 Aralık 1992 tarihinde 17 Ekim’i Dünya Yoksullukla Mücadele günü olarak ilan etti.

BM 2015 yılında gerçekleşen Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri bildirgesinde 2030 yılına kadar dünyada yoksulluğu bitirmeyi hedefleyen bir deklarasyon yayımladı. Buna göre gelişmiş ülkelerden; açlığa, susuzluğa ve hastalığa bağlı ölümlerin önüne geçilmesi, yolsuzluğun engellenmesi, az gelişmiş ülkelerin yer altı ve yerüstü kaynakları kendi toplumlarının gelişmesi için kullanılması, gelir eşitsizliğine sebep olan uygulamalara son verilmesi, adalet, vergi, demokrasi, basın ve ifade özgürlüğü, kadın ve çocuk haklarının iyileştirilmesi gibi maddelerde az gelişmiş ülkelere destek verilmesi istendi.

Uluslararası Yoksulluğun Ortadan Kaldırılması Günü ilk kez 1993’te BM tarafından resmî olarak kutlandı.

Paylaş :
Etiketler :  PANDEMİ, YOKSULLUKLA, MÜCADELE, EDERLERKEN, YOKSULLUĞUN, MİMARI, OLDULAR, COVID-19, KORONAVİRÜS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA