28 Mart 2024 Perşembe

12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR   15:41   DEM PARTİ MERSİN’DE SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR   15:29   VAHAP SEÇER, İKİNCİ 5 YILLIK DÖNEMDE MERSİN`E YENİ PROJELER KAZANDIRMAYA HAZIRLANIYOR    15:12   VAHAP SEÇER, ÇAMLIYAYLA`DA HALKLA BULUŞTU: “ÇAMLIYAYLA’YI İMRENİLİR BİR HALE GETİRECEĞİZ”  
 
     
   

Mersin Büyükşehir’den Yeni Bir Hizmet: Mobil Kuaför


Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini hayata geçiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlar için faydalı bir projeyi daha başlattı. “Yar Saçların Lüle Lüle” sloganıyla hizmete giren “Mobil Kuaför” kentin özellikle kırsal kesimlerinde ilçe ilçe dolaşarak kuaförlük hizmetini vatandaşların ayağına götürüyor. Her yaştan Mersinli’ye hitap eden Mobil Kuaför’de saç kesimi, saç boyası, tıraş, cilt bakımı, el ve ayak tırnak bakımı yapılıyor. Hijyen kurallarına azami ölçüde dikkat edilen araçta hem kadın, hem erkek bölümü bulunuyor.Mobil kuaför bugüne dek 8 mahalleyi dolaştı ve hizmetten toplam163 yurttaş yararlandı.

 

Tarih : 18 Ekim 2020 Pazar 17:24   Okunma : 1689

Mersin Büyükşehir Belediyesi,Başkan Vahap Seçer’in öncülüğünde önemli bir sosyal belediyecilik örneği olan “Mobil Kuaför”projesini hayata geçirdi. “Yar Saçların Lüle Lüle” sloganıyla hizmete giren Mobil Kuaför,kentin özellikle kırsal kesimlerinde ilçe ilçe dolaşarak kuaförlük hizmetini vatandaşların ayağına götürüyor.Her yaştan Mersinli’ye hitap eden hizmet ile saç kesimi, saç boyası, tıraş, cilt bakımı, el ve ayak tırnak bakımı yapılıyor.  Hijyen kurallarına azami ölçüde dikkat edilen araçta hem kadın, hem erkek bölümü yer alıyor. Bugüne kadar hizmetten yararlanan 163 yurttaş, mobil kuaför aracından gülümseyerek indi.

Mobil Kuaför kırsal mahalleleri dolaşıyor

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmete başlayan Mobil Kuaför,700 nüfuslu Esenli Mahallesi ile açılış yapmıştı. Şimdiye kadar Puğ karacadağ, Karadirlik, Kelahmet, Alanyalı, Darısekisi, Akarcave Karahacılı mahallelerine giden ve tüm gün yurttaşlara hizmet veren Mobil Kuaför, toplam 163 kişi ile tepeden tırnağa ilgilendi.

Bu kuaförde yok yok!

Bir berber ve kuaförde bulunan tüm donanıma sahip olan Mobil Kuaför, özellikle kuaförü ve berberi bulunmayan kırsal mahallelere gidiyor.Minimum haftanın 5 günü hizmet veren araçilçe ilçe dolaşarak kuaförlük hizmetini vatandaşların ayağına götürüyor. 2 kadın, 2 erkek bölümü olmak üzere toplam 4 kişilik yeri olan araçta kullan at malzemeler yer alıyor. Makas, ustura, tarak, cımbız, törpü gibi ekipmanlar her kullanım sonrası sterilizasyon makinesinde dezenfekte ediliyor.

Sarıkaya: “Büyükşehir insanların saçından tırnağına kadar her daim yanında”

Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Serdar Sarıkaya, araçta kadın ve erkek kuaförlerin salgın riskine karşı çok dikkat ederek çalıştıklarını vurgulayarak, vatandaşların bu konuda içlerinin rahat olmasını istediklerini dile getirdi. Sarıkaya, “Pandemiden dolayı tüm kurallara dikkat ediyoruz. Araç teknik olarak bir kuaförde ne varsa o şekilde tasarlandı. Önceliğimiz kırsal bölgeler. Kuaförü olmayan mahallelerimize hizmet vereceğiz. Yaşlı, genç, engelli, kadın, erkek kente ulaşamayan, kuaföre erişemeyen tüm vatandaşlarımıza hizmet götüreceğiz.Kentteki kadın, erkek kuaföründe ne varsa aracımız bu şekilde tasarlandı. Haftanın minimum beş günü kırsal mahallelerimize hizmet götüreceğiz. Bu proje şunu gösteriyor ki, Mersin Büyükşehir Belediyesi, tabiri caizse insanların saçından tırnağına kadar her daim yanında” dedi.

“Tıraş olmak için Mersin’e gidecektim, şimdi ayağımıza geldi”

Esenli Mahallesi sakini 58 yaşındaki Rıfkı Eroğlu, Mobil Kuaför hizmetinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e verdiği hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bizlere her zaman böyle bir fırsat olmadı ama şimdi elimize bu fırsat geçti. Tıraş olmak içinMersin’e gidecektim,şimdi ayağımıza geldi. Çok güzel hizmet yapmışlar, arkadaşımız da güzel tıraş etti. Memnuniyet duydum, inşallah her zaman böyle fırsatlar da elimize geçer” diye konuştu.

Mobil Kuaför’de kendisine gösterilen ilgiden çok mutlu olduğunu söyleyen Nurgül Buse Erol, “Bugün Büyükşehir’in Mobil Kuaför aracı köyümüze geldi. Çok beğendim. Saçımı kestiler, diğer ihtiyaçlarımı karşıladılar, çok ilgilendiler. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“Gerek güler yüzleri gerek hizmetleri gerekse hijyenleri ile bizi çok iyi karşıladılar”

Karahacılı Mahallesi’nden Asiye Çopur, Mobil Kuaför’ün hem hizmetinden hem hijyeninden çok memnun kaldığını belirterek, “Köyümüzde şuan nar sezonu olduğu için işlerimiz çok yoğun. Hem zamandan tasarruf etmek hem de şehre gitmek maliyetli ve zor olduğu için Büyükşehir Belediyemiz’ in Mobil Kuaför aracı bugün bizlere hizmet etti. Gerek güler yüzleri gerek hizmetleri gerekse hijyenleri ile bizi çok iyi karşıladılar. Büyükşehir Belediyesi’ne özellikle kadınlarımız için bu olanağı ayaklarımıza kadar getirdikleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

“Vahap Amca’ya teşekkürler”

Mobil Kuaför’ün en küçük ve en tatlı misafiri de 7 yaşındaki Yusuf Canatan oldu. Saç tıraşı olan minik Yusuf, “İlk kez köyümde tıraş oluyorum. Vahap Amca’ya teşekkürler” dedi.

“Mobil kuaför hizmetinden çok memnunuz”

Esenli Mahallesi Muhtarı Feyyaz Görgülü, “Büyükşehirimiz’ in mobil kuaför hizmetinden çok memnunuz.Burada yaşlılarımız ve gençlerimiz, Mersin merkeze gitmek zorunda kalıyordu. Büyükşehirimiz’ in bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı ve böyle bir hizmetin ayağımıza gelmesinden çok mutluyuz” dedi.

Yenişehir İlçesi’ne bağlı Karahacılı Mahalle Muhtarı Hasan Yılmaz da Başkan Vahap Seçer’in yakın zamanda mahallelerine geldiğini ve dile getirdikleri içme suyu ve yol sorununu kısa zamanda çözüme kavuşturduğunu söyleyerek, “Mobil Kuaför köylere geldiği için teşekkür ediyoruz. Burada yaşlı, genç,imkanı olan, olmayan herkes hizmetten yararlanacak”diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, MERSİN, BÜYÜKŞEHİRDEN, YENİ BİR, HİZMET, MOBİL, KUAFÖR, KORONAVİRÜS, BAŞKAN, VAHAP SEÇER, PANDEMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA