9 Ocak 2026 Cuma

21:30   TOROSLAR’DA BIN FIDANLA YEŞIL GELECEK: AĞAÇLANDıRMA SEFERBERLIĞI BAŞLADı   21:10   CHP 2026’YA VITES YÜKSELTTI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN “EN UZUN SEÇIM KAMPANYASı” MESAJı   20:55   SINAN ATEŞ DAVASıNDA KRITIK DURUŞMA: “BU BIR TESADÜF DEĞIL, PLANLı BIR CINAYET”   20:42   MERSIN BAROSU’NDAN ÇARPıCı ÇAĞRı: “BU BIR MESLEK MESELESI DEĞIL, HUKUKUN YAŞAMA MESELESIDIR”   20:28   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN 7/24 TEMIZLIK SEFERBERLIĞI   16:38   ABD’NIN MINNEAPOLIS KENTINDE GÜMRÜK MUHAFAZA GÖREVLISI TARAFıNDAN ÖLDÜRÜLEN KADıNıN ÜÇ ÇOCUK ANNESI OLDUĞU ÖĞRENILDI   16:35   DEM PARTI’DEN TBMM’DE ’HALEP’ TEPKISI: "BUGÜN TÜRKIYE’YE DÜŞEN ORADAKI ÇETELERIN SıRTıNı SıVAZLAMAK DEĞILDIR"   15:21   ÜMIT ÖZDAĞ: “PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜ SURIYE ÜZERINDEN MEŞRULAŞTıRMA GIRIŞIMI, TÜRKIYE’YE KURULMUŞ BIR SIYASI TUZAKTıR”   15:15   CHP’DEN İYİ PARTI’YE ZIYARET... TURHAN ÇÖMEZ: "30 MILYON VATANDAŞ AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNDA YAŞıYORSA, IKTIDAR SAHIPLERININ HESAP VERMESI GEREKIR"   15:13   19 MART EYLEMLERINDE GÖZALTıNA ALıNAN ODTÜ ÖĞRENCILERI BERAAT ETTI   15:01   NUMAN KURTULMUŞ: SANKI MECLIS’TE TECAVÜZ VE ISTISMAR HER GÜN OLUYORMUŞ GIBI BIR ALGıYı ORTAYA KOYMAK TBMM’YE HAKARETTIR   14:58   CHP’DEN YENI YOL GRUBU’NA ZIYARET… GÖKHAN GÜNAYDıN: "16 MILYON EMEKLIMIZ KAN AĞLARKEN, MECLIS’IN, TÜRKIYE’NIN GÜNDEMIYLE MEŞGUL OLMASı GEREKIR"   14:57   CHP’LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARı 16-18 OCAK’TA MERSIN’DE BIR ARAYA GELECEK   13:42   “TOROSLAR’DA ORTAK AKıL BELEDIYECILIĞI: BAŞKAN YıLDıZ, KıRSAL MAHALLELERDE ÇÖZÜM İÇIN SAHADA”   13:36   “METIN GÖKTEPE’NIN 30. YıLıNDA: BASıN ŞEHITLERINE SAYGı VE MINNET”   13:32   “ÇIĞ SÜT FIYATı ÜRETICIYI ZORLUYOR: GÜRER’DEN SERT TEPKI!”   13:25   YENIŞEHIR’DE 2026’YA GÜÇLÜ BAŞLANGıÇ: MECLISTEN TEMIZLIK VE YEŞIL KENT VIZYONU!   13:19   “GENÇLERE MÜJDE DEĞIL, GEÇIM HESABı: GÜLCAN KıŞ’TAN SERT TEPKI”   13:11   MERSIN’DE ÇEVRE SEFERBERLIĞI: BÜYÜKŞEHIR DOĞAYı 7/24 KORUYOR   13:11   MERSIN’DE ÇEVRE SEFERBERLIĞI: BÜYÜKŞEHIR DOĞAYı 7/24 KORUYOR  
 
     
   

Vatandaşın İşyerinde Bulduğu Bukalemun Doğaya Geri Döndürüldü


Kerim Kaya isimli bir vatandaşın işyerinde bulduğu bir sürüngen türü olan Bukalemun, hayvan dostu tavrı ve çalışmaları ile dikkat çeken Akdeniz Belediyesi aracılığıyla yetkililere teslim edildi.

 

Tarih : 19 Ekim 2020 Pazartesi 18:17   Okunma : 2072

Akdeniz İlçesinde Kerim Kaya; iş yerinde  bulduğu bukalemunu, iki gün bakımını yaparak muhafaza etti. Daha sonra Akdeniz Belediyesi Zabıta ekiplerini arayan Kerim Kaya,  hayvanın doğal hayata geri döndürülmesi için destek istedi.

Bukalemunu bulan İşletme Sahibi Kerim Kaya; "Tamamen tesadüf bir şekilde depoları dolaşırken, duvarın dibinde bir şey gördüm. Kımıldamaya çalışıyordu,  Bukalemun olduğunu anladım ve  daha sonra bir kutu içerisinde ona doğal bir ortam yaratmaya çalıştım. Bu sabahta geldiğimde yumurtladığını gördüm. İnsan ister istemez duygulanıyor. Hemen Akdeniz Belediyesi ekipleri ile iletişime geçtim. Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne ulaştık. Görüşmenin ardından Veteriner Hekim, Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu ve  Ekibi  geldi, ilgilendiler sağolsunlar. Çok büyük hassasiyet gösterdiler, teşekkür ediyorum kendilerine. İnanın bir yavrumu vermiş gibiyim şu an o kadar alıştım ona bundan sonra emin ellere emanet ediyorum. Akdeniz Belediyesi'nin hayvanlar konusundaki hassasiyetlerini duymuştum Ekiplere ve Sayın Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak Bey'e çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bukalemunu  teslim alan Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu; “Vatandaşımıza Hayvan sevgisi ve hassasiyetinden ötürü  çok teşekkür ediyoruz. Şundan emin olun ki hayvan sevgisi olmayan da merhamet olmaz, biz bu ilke ile çalışıyoruz. İlçemiz genelinde  düzenli olarak Sokak hayvanlarına  mama dağıtımı, sokak hayvanlarının yazın sıcağından, kışın soğuğundan   korunması için barınma ortamlarının onarılması konusunda çalışmalar yapıyoruz. Vatandaşımız bizimle iletişime geçince  hemen durumu  başkanıma arz ettim ve  başkanımızın talimatı üzerine geldik. Veterinerimizin  kontrollerinin ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edeceğiz."   diyerek cümlelerini tamamladı.

 Zabıta ekipleri, Kerim Kaya isimli vatandaştan bukalemunu teslim aldı. Veteriner Hekimin muayene  ederek sağlıklı olduğunu tespit etmesinin ardından, Bukalemun Mersin Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğüne teslimini gerçekleştirdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, BUKALEMUN, AKDENİZ, BELEDİYESİ, KORONAVİRÜS, BAŞKAN, GÜLTAK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA