2 Mart 2026 Pazartesi

15:02   MERSIN’IN EN BÜYÜK ROBOTIK FESTIVALI TOROSLAR’DA YAPıLDı   15:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “BÖLGEMIZDE HUZUR VE BARıŞ ISTIYORUZ”   14:56   İRAN KıZıLAYı: ABD VE İSRAIL SALDıRıLARıNDA EN AZ 555 KIŞI HAYATıNı KAYBETTI   14:51   CHP’LI BAŞARıR’DAN BOLU’DAKI HAKIM VE SAVCıLARA: "MILLET ADıNA KARAR VERIN, TEK ADAM ADıNA KARAR VERMEYIN"   14:50   GAZETECI MESLEK ÖRGÜTLERINDEN KENAN ŞENER’IN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI: "GAZETECILIK SUÇ DEĞILDIR"   14:48   CHP’NIN "MILLETLE BIRLIKTE MILLETIN EMRINDE" BULUŞMASı... ÖZGÜR ÖZEL: "BIR DAHA HIÇ KIMSE BUGÜNKÜ CUMHURBAŞKANı’NıN YETKILERIYLE DONATıLMAYACAK. CUMHURBAŞKANı DAHIL HERKES DENETLENECEK"   14:47   İRAN’A AÇıLAN KAPıKÖY SıNıR KAPıSı’NDA GIRIŞI VE ÇıKıŞLAR SÜRÜYOR   16:02   TALAT DINÇER’DEN EMEKLILIKTE EŞITLIK KANUN TEKLIFI   15:54   İNCIRLIK’TE SıCAK HAREKETLILIK HABERINE GÖZALTı: TGS’DEN SERT TEPKI   15:48   ADANA’NıN SAKLı CENNETI YUMURTALıK’TA SOSYAL BELEDIYECILIK RÜZGARı: HEM MINIKLER MUTLU HEM KARAVANCıLAR HUZURLU!   15:29   MERSIN’DE DÖRDÜZLERIN BASKETBOL AŞKı: BÜYÜKŞEHIR ILE HAYALLERINE POTADAN UÇUYORLAR!   04:58   RESMÎ GAZETE’DE DIKKAT ÇEKEN KARAR: EL NUSRA CEPHESI LISTEDEN ÇıKARıLDı!   04:54   MERSIN’DE RAMAZAN COŞKUSU: BINLERCE YÜREK ÖZGECAN ASLAN MEYDANı’NDA TEK SOFRADA BULUŞTU!   01:08   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BOLU’DA SERT TEPKI: "O 528 ÇOCUĞU OKUTAN ADAMDAN UTANMAZSıNıZ!"   20:17   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BURDUR’DA ŞOK AÇıKLAMA:    14:46   MERSIN’IN GELECEĞI ŞEKILLENIYOR! 30 BIN HEKTARLıK ALANDA DEV DÖNÜŞÜM HAMLESI   13:54   CHP AKDENIZ’DEN BERBERLER ODASı’NA "HAYıRLı OLSUN" ZIYARETI: GÜNDEM ESNAFıN VE EMEKLININ GEÇIM DERDI   12:48   MERSIN’DE ÜNIVERSITELILERE MEZUN OLMADAN "İŞ GARANTILI" KARIYER FıRSATı!   12:01   ERBIL SEMALARıNDA KORKUTAN GÖRÜNTÜ! İRAN HAVA SAHASı FLIGHTRADAR’DA TAMAMEN BOŞALDı   16:15   ÇIN, VATANDAŞLARıNA İRAN’A SEYAHAT ETMEMELERI VE ÜLKEDEN AYRıLMALARı UYARıSı YAPTı  
 
     
   

Vatandaşın İşyerinde Bulduğu Bukalemun Doğaya Geri Döndürüldü


Kerim Kaya isimli bir vatandaşın işyerinde bulduğu bir sürüngen türü olan Bukalemun, hayvan dostu tavrı ve çalışmaları ile dikkat çeken Akdeniz Belediyesi aracılığıyla yetkililere teslim edildi.

 

Tarih : 19 Ekim 2020 Pazartesi 18:17   Okunma : 2110

Akdeniz İlçesinde Kerim Kaya; iş yerinde  bulduğu bukalemunu, iki gün bakımını yaparak muhafaza etti. Daha sonra Akdeniz Belediyesi Zabıta ekiplerini arayan Kerim Kaya,  hayvanın doğal hayata geri döndürülmesi için destek istedi.

Bukalemunu bulan İşletme Sahibi Kerim Kaya; "Tamamen tesadüf bir şekilde depoları dolaşırken, duvarın dibinde bir şey gördüm. Kımıldamaya çalışıyordu,  Bukalemun olduğunu anladım ve  daha sonra bir kutu içerisinde ona doğal bir ortam yaratmaya çalıştım. Bu sabahta geldiğimde yumurtladığını gördüm. İnsan ister istemez duygulanıyor. Hemen Akdeniz Belediyesi ekipleri ile iletişime geçtim. Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne ulaştık. Görüşmenin ardından Veteriner Hekim, Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu ve  Ekibi  geldi, ilgilendiler sağolsunlar. Çok büyük hassasiyet gösterdiler, teşekkür ediyorum kendilerine. İnanın bir yavrumu vermiş gibiyim şu an o kadar alıştım ona bundan sonra emin ellere emanet ediyorum. Akdeniz Belediyesi'nin hayvanlar konusundaki hassasiyetlerini duymuştum Ekiplere ve Sayın Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak Bey'e çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bukalemunu  teslim alan Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu; “Vatandaşımıza Hayvan sevgisi ve hassasiyetinden ötürü  çok teşekkür ediyoruz. Şundan emin olun ki hayvan sevgisi olmayan da merhamet olmaz, biz bu ilke ile çalışıyoruz. İlçemiz genelinde  düzenli olarak Sokak hayvanlarına  mama dağıtımı, sokak hayvanlarının yazın sıcağından, kışın soğuğundan   korunması için barınma ortamlarının onarılması konusunda çalışmalar yapıyoruz. Vatandaşımız bizimle iletişime geçince  hemen durumu  başkanıma arz ettim ve  başkanımızın talimatı üzerine geldik. Veterinerimizin  kontrollerinin ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edeceğiz."   diyerek cümlelerini tamamladı.

 Zabıta ekipleri, Kerim Kaya isimli vatandaştan bukalemunu teslim aldı. Veteriner Hekimin muayene  ederek sağlıklı olduğunu tespit etmesinin ardından, Bukalemun Mersin Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğüne teslimini gerçekleştirdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, BUKALEMUN, AKDENİZ, BELEDİYESİ, KORONAVİRÜS, BAŞKAN, GÜLTAK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA