22 Şubat 2026 Pazar

10:18   ŞEVKIN’DEN ADALET VE EKONOMI ÇıKıŞı: “ADANA AYAĞA KALKACAK, TÜRKIYE DEĞIŞECEK”   10:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN ANAMUR’A DEV HIZMET HAMLESI: 4 İLÇEYE TEK NOKTADAN ÇÖZÜM   10:14    TALAT DINÇER TBMM’DE İSYAN ETTI: “SERVISCELL DAYATMASı ESNAFı BITIRIR, DERHAL GERI ÇEKILSIN!”   10:11   SEL SONRASı HAREKETE GEÇILDI: AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN MILLET BAHÇESI SAHILINE 120 KAMYONLUK TEMIZLIK OPERASYONU   10:10   ÖZGÜR KARABAT: “TÜRKIYE SAVAŞTA DEĞIL AMA UMUT GÖÇ EDIYOR” YOKSULLUKTA AVRUPA’Yı SOLLADıK, GENÇLER ALMANYA YOLUNDA   01:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN TOROSLAR’DA DEV İFTAR: “EŞIT YURTTAŞLıK SOFRASıNDA BULUŞUYORUZ”   01:08   BAKıRKÖY’DEN GAZZE’YE: “İSRAIL’E TAM AMBARGO” ÇAĞRıSı GECEDE YÜKSELDI   01:05   MERSIN İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN PALM CITY’DE KÜLTÜR ŞÖLENI   01:03   NAZLıAKA’DAN İKTIDARA SERT ÇıKıŞ: “KADıNLARıN HAYATı PAMUK İPLIĞINE BAĞLı”   01:02   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ‘GAZZE BARıŞ KURULU’ ÇıKıŞı: “FILISTIN YOKSA, TÜRKIYE DE OLMAMALı!”   01:01   ÖZGÜR ÖZEL KOCAELI’DE 10 BIN METREKAREYI DOLDURDU: “SANDıĞA SAHIP ÇıKANLAR BURADA”   14:15   CHP AKDENIZ’IN YÜKSELEN İSMI SEMIH PALAMUT’TAN NET MESAJ: “GÜÇLÜ ÖRGÜT, GÜVENLI GELECEK”   12:26   550 KILOMETRELIK TARIH VE DOĞA ROTASı: MERSIN’DE KILIKYA YOLU’NA YOĞUN İLGI   12:15   “ANA DILDE EĞITIM LÜKS DEĞIL, HAKTıR”: 3. ANADILI SEMPOZYUMU’NDAN ANKARA’YA NET MESAJ   10:59   FETI YıLDıZ’DAN ‘KOMISYON RAPORU’ ÇıKıŞı: “OKUMADAN KONUŞUYORLAR”   10:50   TANRıKULU’NDAN DÜNYA ANADILI GÜNÜ MESAJı: “ANA DIL GÜVENLIK DEĞIL, EŞITLIK MESELESIDIR”   10:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN 50 BIN ÇOCUĞA SANAT DOKUNUŞU! ‘BISKÜVI ADAM’ SAHNESI KAHKAHAYA BOĞDU   10:30   ÖZGÜR ÖZEL: “ADAYıMıZ İÇERIDE DE OLSA EKREM İMAMOĞLU; FATURAYı RECEP TAYYIP ERDOĞAN ÖDEMEDEN YENI İSIM ÇıKMAZ”   01:59   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN BEYOĞLU’NDA İFTAR SÜRPRIZI: KAYACıK AILESININ SOFRASıNA KONUK OLDU   01:58   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KOCAELI ÇAĞRıSı: “HAKKıMıZı SÖKE SÖKE ALACAĞıZ”  
 
     
   

Yurttaşlar E-Belediye İle Bir Tıkla İşlerini Hallediyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, “E-Belediye Sistemi” ile bugüne kadar yaklaşık 10 milyon TL tutarında e-tahsilat yaptı. Teknolojik yeniliklere ayak uydurarak 5 Ekim 2020’den itibaren yenilenen arayüzü ile hizmet veren sistemde kredi kartı ile ödemeden alınan hizmetleri sorgulamaya kadar vatandaşa pek çok konuda kolaylık sağlanıyor.

 

Tarih : 20 Ekim 2020 Salı 10:34   Okunma : 1937

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılından bu yana “https://ebelediye.mersin.bel.tr”adresinde hizmet veren“E-Belediye Sistemi” ile bugüne kadar yaklaşık 10 milyon TL tutarında e-tahsilat yaptı. Teknolojik yeniliklere ayak uydurarak 5 Ekim’den itibaren yenilenen arayüzü ile hizmet veren sistem, vatandaşa pek çok konuda kolaylık sağlıyor.

E-Belediye Sistemi daha teknolojik bir altyapıya kavuştu

Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı bünyesinde daha teknolojik bir altyapıya kavuşturulan ve tüm mobil cihazlarla uyumlu hale getirilen E-Belediye sistemi ile yurttaşlar evlerinden çıkmadan işlemlerini çözüme kavuşturuyor. Sistemin yeni sürümünde vatandaşlar vergi borçlarını ödemenin yanı sıra borç sorgulama, beyan sorgulama, ilan reklam vergisi beyanlarını e-ilan olarak bildirme, yangın sigorta vergisi beyanlarını bildirme gibi pek çok elektronik hizmete evlerinden çıkmadan ulaşabiliyor.

Sistemin yeni arayüzü tüm mobil cihazlar ile uyumlu

Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Akın Aşıcı, sistemde yeni bir arayüze geçildiğini ve vatandaşların işlemlerini daha rahat gerçekleştireceğini ifade ederek, “2018’den bu yana çalışmamız devam ediyor ve tahsilatlarımızı bu sistem üzerinden yapıyorduk. Ancak tüm mobil araçlarda çalışmasında sıkıntılar oluyordu, görüntü kayıplarına yol açıyordu. Bizde tüm mobil araçlarda çalışması için bir çalışma başlattık. Bu arayüzle birlikte vatandaşlarımız tüm mobil araçlarda rahat bir şekilde işlemleri yapacak. En temel unsurlardan bir tanesi bizim burada beyanname alma modülümüz. Bir önceki versiyonda beyanname alma imkanımız yoktu ancak şuan vatandaşlarımız pandemi döneminde belediyemizi ziyaret etmeden ilan reklam beyannamelerini rahatlıkla verebilecek” dedi.

Tüm işlemler bir tıkla yapılıyor

Vatandaşlar E-Belediye Sistemi ile vergi borcu ödeme, adres bilgileri, beyanlar, tahakkuklar, tahsilatlar, borçlar, e-makbuz ve portör bilgileri gibi interaktif işlemlerden yangın sigorta vergi listesi, emlak vergisi bildirimi, yangın sigorta beyannamesi, e-ilan listesi ile e-ilan gibi vergi bildirimleri işlemlerine; belge sorgulama ve belge imza doğrulama gibi belge bilgilerinden yeni başvuru, başvurularım ve kurum onayı bekleyen gibi AYKOME yönetimine kadar pek çok farklı başlıklardaki işlemlere kolaylıkla erişim sağlayabiliyor.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, YURTTAŞLAR, E-BELEDİYE, İLE, BİR TIKLA, İŞLERİNİ, HALLEDİYOR, KORONAVİRÜS, BAŞKAN, PANDEMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA