26 Şubat 2026 Perşembe

16:14   FATIH ERBAKAN’DAN AK PARTILI YÖNETICILERE RAMAZAN SOFRASı ELEŞTIRISI   16:12   ERDAL BEŞIKÇIOĞLU’NDAN "YOLSUZLUK" IDDIALARıNA YANıT: "GEREKLI HUKUKI IŞLEMLER BAŞLATıLMıŞ OLUP SORUMLULAR HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTUR"   16:11   CEMIL TUGAY’DAN VAKıFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE DEVREDILEN BINALARA ILIŞKIN AÇıKLAMA: “ATATÜRK’TEN KALAN MIRASı KIMSE BU ŞEKILDE ELIMIZDEN ALAMAZ”   16:09   İRAN’ıN DINI LIDERI HAMANEY’IN DANıŞMANı ŞEMHANI: “KONU, NÜKLEER SILAH ÜRETIMIYSE ABD ILE ANLAŞMA MÜMKÜN”   14:15   SEZGIN TANRıKULU’NDAN BAKAN GÜRLEK’E: "AVUKATLıK MESLEĞININ YETKI ALANıNı DARALTACAK UYGULAMALARDAN UZAK DURUN"   14:14   GENEL SAĞLıK-İŞ’TEN, PATNOS DEVLET HASTANESI’NDEKI IFTAR VE SAHUR YEMEKLERINE TEPKI   14:11   ANAYASA MAHKEMESI BAŞKANı ÖZKAYA: "BIZIM, AVRUPA İNSAN HAKLARı MAHKEMESI’NIN IHLAL KARARLARıNıN YERINE GETIRILMESINI TEMIN ETMEYE YÖNELIK YETKIMIZ YOK"   14:08   CHP’LI KıŞ’TAN, IKTIDARA TEPKI: "ADALET BAKANı DEĞIŞTI AMA ZIHNIYET DEĞIŞMEDI. ELEŞTIRIYI ‘HAKARET’ DIYEREK YARGı SOPASıNA DÖNÜŞTÜRDÜNÜZ"   10:50   TARSUS’TA "BEYAZ ALTıN" MESAISI: ATıL ARAZILER MIS KOKULU KAZANCA DÖNÜŞTÜ!   10:29   AÇLıK SıNıRı ASGARI ÜCRETI 5.888 TL GEÇTI: "PAZARDA ARTıK SADECE BAKıYORUZ!"   10:27   MADENLERDE "ÖZELLEŞTIRME" KıSKACı: İŞÇININ CANı PATRONUN İKI DUDAĞı ARASıNDA!   10:25   8 MART ÖNCESI KORKUTAN TABLO: "KADıN YOKSULLUĞU HIÇ BU KADAR DERINLEŞMEMIŞTI!"   10:23   MERSIN’DE SıNAV KAZANDıRAN HAMLE: 21 ŞUBEDE 76 DEV DENEME SıNAVı BAŞLADı!   08:57    KOOPERATIF MAĞDURLARıNA MÜJDE: TAPUYU ALANA YENI BORÇ ÇıKARıLAMAYACAK!   06:31   ÖZGÜR ÖZEL’DEN GALATASARAY’A GURUR DOLU MESAJ: "BÜYÜK BIR ZAFER!"   22:59   TÜRKIYE BU SONUCU KONUŞUYOR: YEREL YÖNETIMLERIN ZIRVESINDEKI İSIM BELLI OLDU!   22:05   AKDENIZ’DE TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: HER GÜN 400 TON ATıK BERTARAF EDILIYOR!   21:03   MERSINLI İŞ İNSANı COŞKUN DOĞMUŞ’TAN ŞEHIT PILOT İÇIN TAZIYE MESAJı   21:01   YENIŞEHIR’IN "EĞITIM DEVRIMI" KARADENIZ’E SıÇRADı! "TOKAT YEMIŞ GIBI OLDUM"   15:51   ÖZGÜR ÖZEL, TUTUKLU GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ı ZIYARET ETTI: "CEZA ALSA BILE YATARı OLMAYAN BIR SUÇTAN IÇERIDE TUTULMASı SIYASILERIN ONA KESTIĞI BIR CEZADıR"  
 
     
   

Yurttaşlar E-Belediye İle Bir Tıkla İşlerini Hallediyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, “E-Belediye Sistemi” ile bugüne kadar yaklaşık 10 milyon TL tutarında e-tahsilat yaptı. Teknolojik yeniliklere ayak uydurarak 5 Ekim 2020’den itibaren yenilenen arayüzü ile hizmet veren sistemde kredi kartı ile ödemeden alınan hizmetleri sorgulamaya kadar vatandaşa pek çok konuda kolaylık sağlanıyor.

 

Tarih : 20 Ekim 2020 Salı 10:34   Okunma : 1940

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılından bu yana “https://ebelediye.mersin.bel.tr”adresinde hizmet veren“E-Belediye Sistemi” ile bugüne kadar yaklaşık 10 milyon TL tutarında e-tahsilat yaptı. Teknolojik yeniliklere ayak uydurarak 5 Ekim’den itibaren yenilenen arayüzü ile hizmet veren sistem, vatandaşa pek çok konuda kolaylık sağlıyor.

E-Belediye Sistemi daha teknolojik bir altyapıya kavuştu

Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı bünyesinde daha teknolojik bir altyapıya kavuşturulan ve tüm mobil cihazlarla uyumlu hale getirilen E-Belediye sistemi ile yurttaşlar evlerinden çıkmadan işlemlerini çözüme kavuşturuyor. Sistemin yeni sürümünde vatandaşlar vergi borçlarını ödemenin yanı sıra borç sorgulama, beyan sorgulama, ilan reklam vergisi beyanlarını e-ilan olarak bildirme, yangın sigorta vergisi beyanlarını bildirme gibi pek çok elektronik hizmete evlerinden çıkmadan ulaşabiliyor.

Sistemin yeni arayüzü tüm mobil cihazlar ile uyumlu

Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Akın Aşıcı, sistemde yeni bir arayüze geçildiğini ve vatandaşların işlemlerini daha rahat gerçekleştireceğini ifade ederek, “2018’den bu yana çalışmamız devam ediyor ve tahsilatlarımızı bu sistem üzerinden yapıyorduk. Ancak tüm mobil araçlarda çalışmasında sıkıntılar oluyordu, görüntü kayıplarına yol açıyordu. Bizde tüm mobil araçlarda çalışması için bir çalışma başlattık. Bu arayüzle birlikte vatandaşlarımız tüm mobil araçlarda rahat bir şekilde işlemleri yapacak. En temel unsurlardan bir tanesi bizim burada beyanname alma modülümüz. Bir önceki versiyonda beyanname alma imkanımız yoktu ancak şuan vatandaşlarımız pandemi döneminde belediyemizi ziyaret etmeden ilan reklam beyannamelerini rahatlıkla verebilecek” dedi.

Tüm işlemler bir tıkla yapılıyor

Vatandaşlar E-Belediye Sistemi ile vergi borcu ödeme, adres bilgileri, beyanlar, tahakkuklar, tahsilatlar, borçlar, e-makbuz ve portör bilgileri gibi interaktif işlemlerden yangın sigorta vergi listesi, emlak vergisi bildirimi, yangın sigorta beyannamesi, e-ilan listesi ile e-ilan gibi vergi bildirimleri işlemlerine; belge sorgulama ve belge imza doğrulama gibi belge bilgilerinden yeni başvuru, başvurularım ve kurum onayı bekleyen gibi AYKOME yönetimine kadar pek çok farklı başlıklardaki işlemlere kolaylıkla erişim sağlayabiliyor.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, YURTTAŞLAR, E-BELEDİYE, İLE, BİR TIKLA, İŞLERİNİ, HALLEDİYOR, KORONAVİRÜS, BAŞKAN, PANDEMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA