29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

Yenişehir’de Yeşil Bina Dönemi Başladı


Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Ekinci İnşaat tarafından Yenişehir’de yapılan Türkiye’nin kendi enerjisini üreten en büyük konut projesi olan Ekinci Solaris’in temel atma törenine katıldı.

 

Tarih : 20 Ekim 2020 Salı 14:52   Okunma : 1452

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Ekinci İnşaat tarafından Yenişehir'de yapılan Türkiye’nin kendi enerjisini üreten en büyük konut projesi olan Ekinci Solaris'in temel atma törenine katıldı.Yenişehir Belediyesinin de desteklediği projenin temel atma töreninde konuşan Başkan Özyiğit, "Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin kendi enerjisini tedarik eden en büyük toplu konut projesini Yenişehir’de hayata geçiriyoruz.Bu başlangıcın herkese ilham vermesini umut ediyorum." dedi.

İklim ve Enerji için Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ni imzalayarak, sözleşmenin 2020- 2030 dönemi kriterlerine uyacağını taahhüt eden ilk belediye olan ve Mersin’de ilk defa yeşil bina anlamına gelen LEED Sertifikalı gündüz bakımevi yapan Yenişehir Belediyesi, sürdürülebilir, ekolojik, yeşil ve çevre dostu proje ve uygulamalarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Yenişehir Belediyesinin çevre dostu uygulamalarına ilçedeki yatırımcılar da katılıyor.Ekinci İnşaat,güneş enerjisi sistemiyle, kendi enerjisini üreterek aydınlatma, ısıtma ve soğutmasına katkı sağlayacak Türkiye’nin ilk konut projesini Yenişehir’de hayata geçirdi. Ekinci İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci “Yenişehir Belediyemizin 5 yıllık stratejik planında öne çıkardığı iklim ve sürdürülebilirlik enerji teması bizleri ilham vermiştir.”ifadelerini kullandı.

Başkan Özyiğit, “Tüm Türkiye’ye çevre ile ilgili bir mesaj veriyoruz”

Projenin temel atma töreninde konuşan ve Yenişehir Belediyesi olarak tüm projelerini çevreye uygun olarak hayata geçirdiklerini belirten Başkan Abdullah Özyiğit, “Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Ve biz buradan tüm Türkiye’ye çevre ile ilgili bir mesaj veriyoruz. Türkiye’nin kendi enerjisini tedarik eden en büyük toplu konut projesini Yenişehir’de hayata geçiriyoruz. Biz yola çıkarken, aday adaylığı dönemimizde Yenişehir’i nasıl yöneteceğimiz ile ilgili stratejik planımızı altı temel ilke üzerinde kurmuştuk. Bu altı temel ilkeden bir tanesi de ekolojiydi. Ve doğayı korumak noktasında üzerimize düşeni yapmalıyız dedik ve göreve gelir gelmez de bu çerçevede projeler hayata geçirdik. Şu anda Yenişehir Belediyesi Özel Ömer Faruk İlbilgen Gündüz Bakımevini LEED Sertifikalı olarak yapıyoruz ve tüm projelerimizi çevreye uygun olarak hayata geçiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Özyiğit, “Umut ediyorum ki bu başlangıç herkese ilham olur”

Yenişehir’de 10 yıl içinde karbon salınımını yüzde 40 düşüreceklerini söyleyen Başkan Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi olarak Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesini imzaladık. Bu sözleşmede 10 bin 186 tane belediyenin ortak imzası var. Çevreye duyarlı projeler yapma ve çevreyi koruma notasında ortak bir davranış sergilemekle ilgili attığımız bir adımdır. Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesini imzalayarak, 10 yıl içerisinde karbon salınımını yüzde 40 düşüreceğimizi taahhüt ettik. Bunu yapmanın yolu da bu şekilde çevreci ve kendi enerjisini üreten, atık suyunu ve doğadan gelen suyu değerlendiren binalar yapmaktır. Yerel yönetimler olarak doğayı korumak için yapılan yatırımları teşvik etmemiz gerekiyor. Tabi bunun yasal altyapısı olması lazım.  Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer ile bu konuya ilişkin görüşmelerimiz var. Çevreye duyarlı yatırımların önünün açılması bizim ortak anlayışımız olacaktır. Umut ediyorum ki bu başlangıç herkese ilham olur.” dedi.

Özyiğit “Kente ve çevreye doğru katkılar sunan projeler üretmeliyiz”

LEED Sertifikasını yönetmelik haline getireceklerini kaydeden Başkan Özyiğit, “Projelerde LEED Sertifikasını uygulamak mükemmele yakın bir disiplin ve tasarruf içeren bir anlayış. LEED Sertifikasını bir yönetmenlik haline getirip uygulamalarda talep edeceğiz. Zorluk çıkaran bir anlayış değil, işin doğru planlanması noktasında;kente ve çevreye doğru katkılar sunan projeler üretmeliyiz.  Çağdaşlaşma ve ileriye gitmek bunları zorunlu kılıyor. Büyük bir gönüllülük ve istekle Yenişehirimize hizmet vermeye devam edeceğiz. Gurur duyduğumuz bir projeye Yenişehir Belediyesi ve Ekinci İnşaat gönül ortaklığıyla imza attık. Ekinci İnşaat’a ve Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci’ ye burada teşekkür ediyorum, kendilerini kutluyorum.” dedi.

Ekinci “Her yıl doğaya 10 bin 500 adet ağaç hediye etmiş olacağız”

Ekinci İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci ise konuşmasında Solaris Projesi ile ilgili bilgiler verdi. Ekinci, “27 bin metrekarelik toplam arsa alanı üzerine kurulacak olan 3 bloklu Solaris projemizde de 3 bin metrekarelik alana kurulacak olan Güneş Enerji Santrali ile her yıl doğaya 10 bin 500 adet ağaç hediye etmiş olacağız ve 8 milyon 500 bin ton karbondioksit salınımının da önüne geçilmiş olacak. Tamamen çevre dostu olarak hayata geçecek olan projemizde tasarruflu tüketimi esas alan ısı ve ses yalıtımları kullanılırken, katlara kurulacak sıcak su sistemi sayesinde de yüzde 41 su tasarrufu da sağlanacak. Ayrıca, sitemizin yüzde 91’i yeşil alan olacak.” dedi.

“Yenişehir Belediyesi bu konuda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiştir

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Ekinci, “Yerel yönetimler de bu projeleri teşvik etmelidir. Yenişehir Belediyesi bu konuda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiştir. Yenişehir Belediyemizin 5 yıllık stratejik planında öne çıkardığı iklim ve sürdürülebilirlik enerji teması bizlere ilham vermiştir. Bugüne kadar Mersin’i geliştirme ve ekonomisini büyütme yolunda attığımız projelere destek veren başta Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit’e ve Yenişehir Belediyesi’nin tüm kadrolarına teşekkürlerimizi sunuyorum.” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  KORONAVİRÜS, YENİŞEHİR’DE, YEŞİL, BİNA, DÖNEMİ, BAŞLADI, COVID-19, YENİŞEHİR, BELEDİYESİ, PANDEMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA