27 Mayıs 2026 Çarşamba

14:35   ANKARA’DA BAYRAM MASASı KURULDU AMA İKI KRITIK ÇATLAK VAR! SIYASETIN BAYRAMLAŞMA PROGRAMıNDA ŞOK CHP DETAYı   14:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İZMIR GÜNDOĞDU’DA TARIHI ÇıKıŞ: ’İLK KEZ BU SOKAKLARDA BÜYÜK BIR ÖFKE GÖRÜYORUM’   13:34   CHP’DE DIJITAL KRIZ PATLAK VERDI! ASU KAYA’DAN ZEHIR ZEMBEREK ’SARAY’ ÇıKıŞı: ’İSIMLERIMIZI SILEBILIRSINIZ AMA...’   12:42   CHP GENEL MERKEZI’NDE SıCAK SAATLER: KURULTAY KARARı SONRASı BARIKATLAR KURULDU, İŞTEN ÇıKARMALAR BAŞLADı!   12:40   ERDOĞAN’DAN BAYRAM MESAJı: ’O SÜRECI SAMIMIYETLE MENZILINE GÖTÜRÜYORUZ!’   12:35   LIDERLERIN KURBAN BAYRAMı PROGRAMı BELLI OLDU! ERDOĞAN, ÖZEL, BAHÇELI VE SIYASI LIDERLER BAYRAMDA NEREDE OLACAK?   12:20   MITING YASAĞıNA SERT TEPKI: ’İKTIDARı BÜYÜK BIR KORKU SARDı, SOKAKLARDAYıZ!’   11:28   KıLıÇDAROĞLU SESSIZLIĞINI BOZDU: CHP’DE ’GÖLGE BAKAN’ VE ’GRUP BAŞKANLıĞı’ KRIZI! ÖZGÜR ÖZEL’E İKINCI ŞOK...   11:21   YARGıTAY’DAN FLAŞ CHP KARARı: ÖZGÜR ÖZEL SILINDI, KEMAL KıLıÇDAROĞLU YENIDEN LISTEDE!   11:05   İŞ DÜNYASı VE GENÇLIK BU NOKTADA BULUŞUYOR: MERSIN’DE YENI NESIL İNOVASYON DALGASı!   11:03   TARSUS TSO BAŞKANı RUHI KOÇAK’TAN KURBAN BAYRAMı MESAJı: ’PAYLAŞMA KÜLTÜRÜMÜZ EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’   10:51   AKDENIZ’DE BAYRAM COŞKUSU! CHP İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT:    10:50   BAŞKENTTE ÇIFTE BAYRAMLAŞMA: ÖZGÜR ÖZEL HALKLA BULUŞACAK, KıLıÇDAROĞLU GENEL MERKEZ’DE OLACAK!   10:18   CHP’DE TABELALAR SÖKÜLDÜ, İNTERNET SITESI BOŞALTıLDı: BÜYÜK KRIZDE YENI PERDE!   20:06   KıLıÇDAROĞLU’NUN PROGRAMı BELLI OLDU: 30 MAYıS’TA GENEL MERKEZE GELECEK, PM VE YDK 1 HAZIRAN’DA TOPLANACAK   20:02   EMEP’TEN TBMM’DE ÖZGÜR ÖZEL’E ZIYARET... ASLAN: "BIRLIKTE MÜCADELE IÇERISINDE OLACAĞıZ"   20:01   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NUN BAYRAMLAŞMA PROGRAMı DEĞIŞTI: 30 MAYıS’TA CHP GENEL MERKEZI’NDE BAYRAMLAŞMA PROGRAMıNA KATıLACAK   20:01   BILGI ÜNIVERSITESI YENIDEN AÇıLDı: BUGÜN BILGI’YE YAPıLAN YARıN BAŞKA BIR ÜNIVERSITEYE YAPıLABILIR   19:59   ABD BAŞKANı TRUMP: "İRAN ILE ANLAŞMA SONRASı TÜRKIYE DAHIL BÖLGE ÜLKELERI, ABRAHAM ANLAŞMALARı’NA KATıLMALı"   19:48   CAN ATALAY: "APAÇıK GERÇEĞIMIZ, ANAYASASıZ BIR ÜLKE OLDUĞUMUZDUR"  
 
     
   

TBB’den Avrupa’ya "Ermenistan kınanmalı” başvurusu


Türkiye Barolar Birliği, Ermenistan Başbakanı’nın aralarında bulunduğu yetkililerin Uluslararası Ceza Mahkemesi statüsünde ifadesini bulan saldırı, savaş suçu ve insanlığa karşı suç işlediği savunulan ve ayrıca Ermenistan’ın kınanması istenen uluslararası bir başvuruda bulundu.

 

Tarih : 22 Ekim 2020 Perşembe 18:01   Okunma : 2100

Türkiye Barolar Birliği tarafından CCBE’ye (Avrupa Barolar ve Hukuk Dernekleri Konseyi) gönderilen yazıda, Dağlık Karabağ’ın Azerbaycan’a ait olduğuna dair dört ayrı BM Güvenlik Konseyi kararı bulunduğu hatırlatıldı.

Yazıda, Ermenistan’ın ise uluslararası kuruluşların kararlarını hiçe sayarak Dağlık Karabağ ve Azerbaycan’ın yedi ilçesinde işgalini sürdürdüğü kaydedildi. 

Ermenistan’ın Temmuz 2020’den itibaren işgali yaymak için yeni bir saldırıda bulunduğu ifade edilen yazıda, bu saldırı suçunun dünyada uluslararası kuruluşların yaptıkları tespit ve açıklamalarla sabit olduğuna vurgu yapıldı.

Yazıda, Ermenistan’a karşı vatanını savunan Azerbaycan’a “dur” denilmesinin saldırganı cesaretlendirdiği, bu sebeple tüm uluslararası kuruluşların doğru tespit yapıp suç işleyeni uyarmakla hükümlü olduğu dile getirildi.

Yazıda, Türkiye Barolar Birliği ve Türkiye’deki avukatların Azerbaycan Barolar Birliği ve Azerbaycanlı meslektaşlarıyla her zaman dayanışma içinde olacağı da vurgulandı. 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, TBB’DEN, AVRUPA’YA, ERMENİSTAN, PANDEMİ, KINANMALI, BAŞVURUSU, KORONAVİRÜS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA