20 Nisan 2024 Cumartesi

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Seçer’in Hizmet Aşkı , Derşah Nar yazdı


Mersin’in önü açık gözüküyor

 

Tarih : 24 Ekim 2020 Cumartesi 17:38   Okunma : 1468

Mersin; tarihi ve doğal zenginlik ve güzellikleriyle doyumsuz ve renkli bir şehir.

Mersin;  aynı zamanda renkli olduğu kadar, demokratik değerlerin ve farklılıkların huzur içinde yaşadığı bir şehir.

Mersin; geçmiş dönemlerin ihmalkâr ve yanlış yönetimleri sayesinde çok örselense de, kendini çabuk toparlayabilecek potansiyele sahip bir şehir…

Hele birde, günün 18 saatini hizmetle bütünleştiren bir Belediye Başkanı varsa, toparlanma süreci daha bir hızlı yol alır.

Evet;  Mersin’in önü açık gözüküyor.

Mersin; makûs talihini yenecek bir sürecin içine girmiş, yolunu sağlam taşlarla örmeye başlamış bir şehir görünümünde.

Mersin; aradığı Başkanı bulmuş. Bahtı açık, ufku geniş, yüreği sağlam, vicdanı hür bir başkanla yoluna devam ediyor.

Bu yolculukta huzur, kalkınma, adalet, eşit hizmet var…

Çünkü Başta Başkan Vahap Seçer var. Başkan Seçer; İnanılmaz bir tempoyla Mersin’e hizmet ediyor.

Başkan Seçer’i anlamak için onu yakından tanımak ve yaptığı işleri yakından görmek lazım. Belediyenin içyapısını tam olarak bilmesek te, arkadaşlarımız, dostlarımızın anlatımları, bizimde araştırmalarımız var. Takip ettiğimizde ve bizde yaratılan etkiyi değerlendirdiğimizde, karşımıza çok farklı bir Başkan kişiliği çıkıyor.

Bazen kendini bilmez, sıradanlaşan, “medya patronu” gibi fiyaka atanlara söyleyecek laf, sadece şu olabilir. “Siz kendi ego ve hırsınızla ya da şantajcılığınızla kendinizi bile inandıramazsınız”

Onları konu yapmaya bile değmez! Bizim derdimiz; İş yapmaktan aciz ve sadece şantajcılıkla laf üretenler değil, bizim güzel Mersinimize değer katanların önünü açmaktır.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin sosyal hizmetler alanındaki çalışmalarına tek bir laf söylenemez. Seçer, sosyal hizmetlerin başına yine işin uzmanı olan Serdal GÖKAYAZ’ı  getirmiş.

Fakire el uzatan Başkan Seçer;  aş, ucuz yemek, giysi, halk kart, yaşlı bakım hizmetleriyle büyük övgüler alıyor. Kırsal kesimde de inanılmaz destek ve güven var Başkan Seçer’e.

Büyükşehir, “Yar saçların lüle lüle” esprisiyle her köye ulaşmaya çalışarak kadınların, çocukların, yaşlıların saç ve bakımını yapıyor. Bu güzel sosyal hizmetleriyle yine Ulusal medyanın ilgi odağı oluyor.

Eğitimde binlerce üniversiteye hazırlanan gençlere, kaliteli kurs eğitimi sağlayarak, büyük kısmının üniversiteyi kazanmasına ve yeni bir yaşamla buluşmasına katkı sunuyor.

 

Kadınlarda Türkiye’nin konuştuğu farkındalığı yaratıyor. Çalışan kadın oranını % 17 den % 23’e çıkarıyor.  Kadın işe alınıyor ve yeni bir yaşama tutunmalarını sağlıyor. Bu değerlerimizin çoğunluğu şiddete maruz kalmış, çocuklarıyla birlikte babasının evine sığınmış ve yediği her lokmanın altında ezilen bizim kadınlarımız!

Bu bile Başkan Seçer’ in ne kadar seçici ve hassas olduğunun açık bir göstergesidir.

Kadın ve Aile Daire başkanlığını kuruyor, atölyelerde kadın, otopark düzenlemesinde kadın, yönetimde kadın, çağrı merkezinde kadın, parklarda kadın, çevre korumada kadın, şoförlükte kadın…

Lafta değil, özde kadını kollayan bir yaklaşım. Her gün ulusal TV kanallarında bu kadınlarımızın ürettiklerini izliyoruz. Ve bu uygulamadan dolayı Mersin adına gurur duyuyoruz.

Tarsus gençlik kampında kadınların geri dönüşüm atölyesini her vatandaşın ve gazetecinin görmesini isterim. Ve geri dönüşümle üretimin nasıl elde edildiğini görmelerini tavsiye ederim.

13 İlçede MESKİ tarafından yapılan verileri alıyoruz. MESKİ yetkilisi yapılan çalışmaları sıralıyor… Yetkili konuşmalarının arasında Başkan Seçer’ in konulara hâkimiyetini, hassasiyetini anlatırken, işlerin nasıl ciddiyetle yapıldığını görüyoruz.

MESKİ tarafından yürütülen içme suyu, kanalizasyon, arıtma, isale hattı yenileme, depoların yenilenmesi ve onarılması çalışmalarının tüm ilçelerde sürdürüldüğünü de görüyoruz. Tüm basın emekçisi arkadaşlarımın bu konuda MESKİ’nin kapısını çalmalarını öneririm. Gelecekte sorunların nasıl minimuma indirileceğini açıklıkla görebilirler.

İşin başında ise çok deneyimli ve liyakatli bir Genel Müdür var. Başkan Seçer’ in yakın zamanda atadığı yeni Genel Müdür Vekili İrfan Korkmaz, her konunun ciddiyetle ele alındığını, geçici değil kalıcı altyapı hizmetleriyle Mersin’e değer katmaya çalıştıklarını belirtiyor. İrfan Korkmaz, vatandaşların ihtiyaçlarını gidermeye odaklandıklarını söylüyor. Hem de inanarak ve özgüvenle sıralıyor hizmetlerini.

Yol ve asfaltlama desen, yine çok başarılı çalışmalar yürütülüyor. Karayollarında çok başarılı hizmetler yapmış bir uzman var işin başında.

Suat Bağrıaçık Yol ve Asfalt daire başkanı. Gidin bir yanında oturun ve yaptıklarını ve yapacaklarını bir dinleyin. Kırsal alandaki Başkan Vahap Seçer sevgisinin her geçen gün neden arttığını görebilirsiniz.

Bu Pazar yapımına başlanan ve arkasından mezarlık, eski devlet hastahanesi önü gibi, trafiği oldukça rahatlatacak battı-çıktıların nasıl iyi projelendirildiğini bir görün.

Temizlikte iyi, park bahçelerde çok iyi, çevre korumada iyi… Ulaşımda ciddi çalışmaların son aşamaya geldiği belirtiliyor. 73 Çevre dostu otobüsler yakında hizmete girecek. Metro süreci devam ediyor. Ön kabul ihalesinde yeterlilik alan firmaları basından okuyunca, açıkçası hem Mersin adına hem de Büyükşehir adına gurur duyduk. Dünyanın ve Türkiye’nin en güçlü firmaları METRO İhalesini almak için yarışıyor.

Bu yarış bile, Mersin için bir saygınlık ve güven kaynağını oluşturuyor. Bir kaza bela gelmezse ve METRO temeli atılarak çalışmalar başlarsa, Mersin Türkiye’nin önemli çekim merkezlerinden biri olabilir.

Bugün şehrimizde önemli üç yazar var. Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak Mersin’e gelen Deniz Zeyrek, İsmail Saymaz ve Ali Haydar Fırat’ı dinlemekte ayrı bir zevk ve heyecan katacak Mersin’e…

Başkan Vahap Seçer ise yine yollarda…

Belediye basınından aldığımız bilgiye göre Erdemli’ de inceleme, denetleme, vatandaşlarla buluşma ve onları dinleme gezilerini sürdürecekmiş. “Erdemli Başkanı sevdi Başkan da Erdemliyi”.

Erdemli niye sevmesin ki; Otopark, Otogar, yeni hal, köprüler, yollar vs. hizmetler…

Güzel hafta sonları diliyorum herkese…

DERŞAH NAR

Paylaş :
Etiketler :  MESKİ, COVID-19, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, KORONAVİRÜS, BAŞKAN, SEÇER’İN, ÖNÜ, AÇIK, GÖZÜKÜYOR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA