8 Mayıs 2026 Cuma

19:12   ZEYDAN KARALAR’DAN GÖREVDEN UZAKLAŞTıRMA KARARıNıN 2 AY DAHA UZATıLMASıNA TEPKI   19:10   EMEKLILER DERTLI: "KURBAN KESEMIYORUZ, TORUNUMUZA HARÇLıK VEREMIYORUZ’”   19:09   BURCU KÖKSAL’A YAKıNLıĞıYLA BILINEN CHP AFYONKARAHISAR MERKEZ İLÇE BAŞKANı MURAT ALBAYRAK GÖREVDEN ALıNDı   13:05   İNGILTERE’DE YEREL SEÇIMLERDE GÖÇMEN KARŞıTı REFORM UK BIRINCI PARTI OLDU   13:03   AFIFE TIYATRO ÖDÜLLERI 28. KEZ SAHIPLERINI BULDU   09:30   MERSIN’DE HAYAT DEĞIŞTIREN DOKUNUŞ: ÜCRETSIZ EĞITIMLE HEM ÜNIVERSITE HEM MESLEK KAPıSı AÇıLıYOR!   09:10   MERSIN’DE YENI NESIL İSTIHDAM DEVRIMI: ’GARAJ’ VE ’KAMPÜS’ KAPıLARıNı AÇıYOR!   07:28   TARSUS’TA YENI DÖNEM: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN ‘HALK SAĞLıĞı’ MESAJı VE DEV YATıRıM HAMLESI!   06:20   CHP LIDERI ÖZEL’DEN MERSINLI ODA BAŞKANLARıNA JEST: YENIŞEHIR İLÇE ÖRGÜTÜ SAHAYA İNDI!   23:50   CHP YENIŞEHIR HEYETI’NDEN TÜM EMLAKÇıLAR ODASı’NA ZIYARET   18:16   İBB DAVASı’NDA 34. GÜN... TUTUKLU MUSTAFA KELEŞ: "BABA-OĞUL OLMAK ÖRGÜT IÇIN YETERLI GÖZÜKÜYORSA O ZAMAN ALLAH BENI ÖRGÜT ÜYESI OLARAK Mı YARATTı?"   18:15   BARıŞ ANNELERI HEYETI, ADALET BAKANLıĞı’NA İMRALı ADASı’NDA ÖCALAN ILE GÖRÜŞMEK IÇIN DILEKÇE VERECEK   18:14   BAHÇELI’NIN ÖCALAN IÇIN "KOORDINATÖR" ÖNERISI... İYİ PARTI LIDERI DERVIŞOĞLU: "REZILLIĞIN DIK ALASı"   18:13   TÜLAY HATIMOĞULLARı: BU SÜREÇTE ATıLACAK EN ÖNEMLI ADıMLARDAN BIRISI, KAYYUM YASASıNıN LAĞVEDILMESIDIR   18:12   EKREM İMAMOĞLU: "BIZIM KıZıLELMA’MıZ TERÖRSÜZ VE DEMOKRATIK TÜRKIYE’DIR"   18:10   ECZACıNıN YIYECEKLERINE ILAÇ KATTıKLARı VE ÇOCUĞUNUN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDUKLARı IDDIASıYLA YARGıLANAN SANıKLARA 5 YıL SONRA 5’ER YıL HAPIS   09:26   MERSIN’DE ENGELLERI KALDıRAN HAMLE: TEK TıKLA KAPıNıZA KADAR GELIYOR!   23:27   MERSIN’DE ESNAFıN ’AHI BABASı’ GÜVEN TAZELEDI!   23:55   KADIR ÖZCAN’DAN 6 MAYıS MESAJı: “ÜÇ FIDAN’ıN İDEALLERI YOLUMUZU AYDıNLATıYOR!”   23:48   ERCAN MUTLUAY’DAN 6 MAYıS MESAJı: “DENIZLERIN RUHU TAM BAĞıMSıZ TÜRKIYE İDEALIYLE YAŞıYOR”  
 
     
   

CHP’li Antmen ,Grip Aşısı Olmak İçin Ölmek Üzere Olmanız Lazım


Grip aşısının bulunamayışı ve birçok hasta ve yaşlı vatandaşa aşı yapılamayacağının ortaya çıkması sonrası muhalefetten iktidara yönelik sert tepki geldi.

 

Tarih : 24 Ekim 2020 Cumartesi 18:16   Okunma : 3739

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, sokakta vatandaşların önünü keserek aşı olmak istediklerini ancak E-Nabız sitesine girdiklerinde aşı taleplerinin olumlu sonuçlanmadıklarını söylediklerini aktararak “Bu sene COVİD-19 salgını nedeniyle konunun daha riskli bir hal alabileceği bütün dünya bilim insanlarınca açıklandı. Bilim insanları, grip ve COVİD-19 hastalığının birlikte geçirilmesinin dramatik sonuçlara yol açabileceğini söylüyor. Uzmanlar ve Tabipler Birliği ile temas halindeyiz. Bilim insanları 6 aylıktan büyük olan herkesin grip aşısı olması gerektiğini söylüyor. Oysa iktidar sadece 1,3 milyon aşı sipariş etmiş. Bu göz göre halkı ölüm riskine sürüklemektir” dedi.

Antmen, 65 yaş üstü vatandaşlarımızın sayısının 8 milyon, kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın sayısının da 20 milyon olduğunu söyleyerek “Enfeksiyon bulaşıcı açısından yüksek riskli meslek grubu olan sağlık çalışanlarının sayısı bile 1 milyondan fazla. Altmış beş yaş üstü veya kronik hastalığı olan, obez olan, fabrika kışla bakımevi gibi toplu yaşam alanlarında bulunan milyonlarca vatandaşımız göz önüne alındığında çok daha fazla sayıda aşıya gereksinim olduğu bir gerçek. Oysa şu anda riskli gruplar aşı bulamıyor. Grip aşısı olmak için ölmek üzere olmanız lazım” ifadelerini kullandı.

CHP’li Vekilin açıklamalarında öne çıkanlar şu şekilde;

BU İKTİDAR MİLYONLARCA VATANDAŞIN HAYATINI TEHLİKEYE ATMIŞTIR

“Saray iktidarı 2011 yılında bir KHK ile Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü’nü kapattı. Akıl alır gibi değil. Bugün yaşanan krizin asıl nedeni oranın kapatılması. Türkiye’de aşı üretilmiyor bütün aşılar ithal. İthal aşı ile bu iş çözülmez. Bunun için de tek yerli üretim yerini kapattılar. Vatandaşı uyutuyorlar. Aşı üretilmiyor. Mustafa Kemal Atatürk döneminde aşı ihraç eden Türkiye’yi bugün dünyadan aşı dilenir hale getirdiler. Türkiye insanı bunu hak etmiyor. Rant ve kar uğruna milyonların canı tehlikeye atılmıştır.  Milyonların hayatı yerine milyon dolarlar tercih edilmiştir. Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü derhal açılmalı ve aşı üretimi için gerekli koşulları sağlanmalıdır.”

HEDEF ALDIKLARI TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ AYLAR ÖNCE UYARMIŞTI

“İktidarın ve ortağının hedef aldığı, gururumuz Türk Tabipleri Birliği aylar öncesinden bir aşı krizinin çıkacağını ve önlem alınması gerektiğini söylemişti. Peki iktidar ne yaptı? Aşı bulacağına, aşı üreteceğine, o aşıyı üretecek bilim insanlarını hedefe koydu. Dünya korona virüs ile mücadele ederken bizim saray iktidarı ve ortağı da virüsle mücadele eden bilim insanları ile mücadele etti. Aklın bittiği yerdeyiz. İktidar freni boşalmış kamyon gibi ülkeyi uçuruma sürüklemektedir.”

SAĞLIK BAKANI AŞININ KİMLERE YAPILACAĞINI AÇIKLAMALIDIR

"Avrupa Birliği ülkelerinin 200 milyon doz,  67 milyon nüfuslu İngiltere’nin 30 milyon doz, İran’ın ise 7.5 milyon doz aşı temin ettiği haberleri medyada yer almıştır. Buna karşın ülkemizin 1.3 milyon doz aşı temininin gerekçeleri, temin edilen aşının kimlere yapılacağı konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekmektedir. Grip aşısının hangi risk gruplarına, nasıl ve nerede dağıtılacağı şeffaf bir biçimde tüm ana akım medya ve sosyal medya olanakları kullanılarak topluma anlatılmalı, yaşanabilecek krizde sağlık çalışanlarının sorumlu ve yetkili olmadığı vurgulanmalıdır. Aşı, iktidara yakın olanlara mı yapılacak?  Sağlık Bakanı ve iktidar mensuplarının hastanelerine mi dağıtılacak? Bunu derhal açıklamalılardır. “

Paylaş :
Etiketler :  CHP, COVID-19, GRİP AŞISI, E-NABIZ, KORONAVİRÜS, TBMM, PANDEMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA