23 Mayıs 2026 Cumartesi

12:48   CHP GENEL MERKEZI’NDE KRITIK GÜN: ÖZGÜR ÖZEL YENI UNVANıYLA SEÇILDI! PEKI TOPLANTıYA KIMLER KATıLMADı?   11:48   YSK’DAN FLAŞ KARAR! 31 MART YEREL SEÇIMLERININ İPTALI TALEBINE RET: İŞTE GEREKÇE VE TÜM DETAYLAR   10:40   CHP’LI BAŞKANLARDAN ANKARA’DA KRITIK ZIRVE! KURULTAY KARARı SONRASı ORTAK DEKLARASYON GELIYOR   10:05   İSTANBUL BILGI ÜNIVERSITESI KAPATıLDı Mı? İSTANBUL BAROSU’NDAN GECE YARıSı KARARıNA SERT TEPKI: ’YASAMA YETKISI GASP EDILDI!’   03:46   İSTANBUL BAROSU BAŞKANı KABAOĞLU’NDAN EZBER BOZAN CHP KARARı ÇıKıŞı: ’HUKUKEN YOK HÜKMÜNDEDIR!’   03:42   CHP GENEL MERKEZI’NDE SıCAK SAATLER! ’BUTLAN’ KARARıNA KARŞı GECE NÖBETI: ’BU BIR DARBEDIR!’   03:37   İPTAL KARARı SONRASı CHP GENEL MERKEZI’NDE HAREKETLILIK: ’YANıNDAYıZ’ ZIYARETI!   02:31   ZIRAAT TÜRKIYE KUPASı’NDA DEV FINAL! TRABZONSPOR, KONYASPOR’U DEVIRDI: KUPA BORDO-MAVILILERIN!   17:53   YSK, CHP’NIN "MUTLAK BUTLAN" BAŞVURUSUNU GÖRÜŞMEK ÜZERE TOPLANDı   17:52   CHP KURULTAYı’NıN IPTALI... İCRA DAIRESI, KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA KARARı TEBLIĞ ETTI   17:50   İSTANBUL BILGI ÜNIVERSITESI’NIN FAALIYET IZNININ KALDıRıLMASı PROTESTO EDILDI   16:43   BAKAN ŞIMŞEK: "HANEHALKı VE REEL SEKTÖRÜN 12 AY SONRASı ENFLASYON BEKLENTILERI GERILEDI"   16:43   VAHAP SEÇER: "YARıN BELEDIYE BAŞKANLARıMıZLA TEKRAR TOPLANACAĞıZ, ORTAK DEKLARASYON YAYıNLAYACAĞıZ"   15:42   CHP KURULTAYı’NıN IPTAL KARARı... ÜMIT ÖZDAĞ: "YAŞANANLAR, YARGı ORGANı OLAN YÜKSEK SEÇIM KURULU’NUN ANAYASAL YETKILERINE KARŞı DA BIR DARBE GIRIŞIMIDIR"   15:41   ÖZGÜR ÖZEL, CHP’LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARıYLA BIR ARAYA GELDI   14:40   ANKARA BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI 36. HUKUK DAIRESI, CHP’NIN "IHTIYATI TEDBIR" KARARıNA YAPTıĞı ITIRAZı REDDETTI   13:39   CHP KURULTAYı’NıN IPTAL KARARı... NACHO SANCHEZ AMOR: TÜM CHP ÜYELERINE VE ÖZGÜR ÖZEL’E, TAM DAYANıŞMAMı VE DESTEĞIMI IFADE EDIYORUM"   13:39   KEMAL KıLıÇDAROĞLU GÖRÜNTÜ VERMEDEN ÇALıŞMA OFISINE GEÇTI   13:35   AVRUPA SOSYALIST PARTISI’NDEN MUTLAK BUTLAN KARARıNA TEPKI: “MUHALEFETI SAF DıŞı BıRAKMA OPERASYONU”   10:05   AVRUPA MERSIN’DE ‘EŞITLIK’ İÇIN BULUŞTU: GENÇLER DÜNYAYA ENGELSIZ YAŞAM MERKEZI’NDEN SESLENDI!  
 
     
   

Başkan Seçer, “Haydi Gel Köyümüze Destek Verelim” Projesinin Küçükbaş Hayvan Dağıtımlarını Erdemli’de Tamamladı


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Haydi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi” kapsamındaki küçükbaş hayvan dağıtımlarının son etabını Erdemli’de gerçekleştirdi.Erdemli ve Silifke’den 8’i kadın toplam 14 üreticiye verilen küçükbaş hayvanlarla birlikte proje kapsamında bu yıl 60 üreticiye toplam 1500 küçükbaş hayvan ulaştırıldı. Destek verilen üreticilerden Teslime Ersoy’un hikayesini öğrenen Başkan Seçer, Haziran ayında ağılı yanan ve hayvanları telef olan kadın üreticiye projeyle tanışma sürecini sordu. “Köyümüze geldiler, başvurduk” yanıtını alan Seçer, “Biz sormadık Teslime bacıya sen kime oy kullandın, ne yaptın, necisin, kimdi torpilin? Bunu yapamayız. Yapmamalıyız. Özellikle belediyeler. Biz halkın ta kendisiyiz aslında. Yani onun annesi, babası, arkadaşı, belediye başkanı. Başvuracağı bir merciiyiz” dedi.

 

Tarih : 25 Ekim 2020 Pazar 14:36   Okunma : 1979

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, her hafta sonu gerçekleştirdiği saha gezileri kapsamında hafta sonu programını Erdemli’ye ayırdı. Başkan Seçer, “Haydi Gel Köyümüze Destek Verelim” projesi kapsamındaki küçükbaş hayvan dağıtımlarının son etabını Erdemli ilçesinde tamamladı. Erdemli ve Silifke’den 8’i kadın toplam 14 üreticiye verilen küçükbaş hayvanlarla birlikte proje kapsamında bu yıl 60 üreticiye toplam 1500 küçükbaş hayvan ulaştırıldı. Kösbucağı, Fakılı ve Çamlı mahallelerinde de yurttaşlarla buluşan Başkan Seçer, mahalle sakinleri tarafından şenlik ortamında karşılandı.

Başkan Vahap Seçer’e Erdemli programında CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları ve muhtarlar da eşlik etti.

“Önemli olan sürdürülebilir tarım politikalarını uygulamak”

Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl başlattığı ve birçok paydaş kurumla birlikte yürüttüğü “Haydi Gel Köyümüze Destek Verelim” projesi kapsamında küçükbaş hayvan dağıtımlarının son durağı Erdemli oldu. Erdemli’de Esenpınar, Fakılı, Küstüllü, Sorgun, Üzümlü, Sarıkaya ve Alibeyli mahallelerinden 4’ü kadın toplam 7 üreticiye ivesi koyun desteği sağlandı. Başkan Seçer, pandeminin tarımın önemini bir kere daha ortaya çıkarttığını belirterek,tarımda sürdürülebilir politikaları uygulamak gerektiğine dikkat çekti.

Başkan Seçer, üretici Teslime Ersoy’un hikayesini anlattı

Başkan Seçer, kadın üreticileri önemsediklerini söyledi. Erdemli’deki üreticiler adına kürsüye çıkan ancak heyecanlandığı için kürsüde yalnızca teşekkür eden Teslime Ersoy’u kürsüye yeniden davet eden Başkan Seçer, kadın üreticinin önemli bir hikayesi olduğunu söyledi. Sarıkaya Mahallesi’nde yaşayan Ersoy’un heyecanı üzerine belediye bürokratlarından hikayesini dinlediğini kaydeden Başkan Seçer, “Ağılı yanmış,hayvanları telef olmuş. Biçare kalmış ve bize müracaat etmiş.Az önce heyecanlanmış, anlatamamış” dedi.

“Biz sormadık Teslime bacıya; sen kime oy kullandın, necisin, kimdi torpilin?”

Üretici Ersoy’a projeyle tanışma sürecini soran ve üretici kadından “Köyümüze geldiler, başvurduk” yanıtını alan Başkan Seçer, “Kimsenin kimseden haberi yok, köye geldiler, biz yazıldık.Demek ki bakmışlar, bacım ne yapar, ne eder, geliri ne ve uygun görmüşler. Biz sormadık Teslime bacıya; sen kime oy kullandın, ne yaptın, necisin, kimdi torpilin? Bunu yapamayız. Yapmamalıyız. Özellikle belediyeler. Biz halkın ta kendisiyiz. Yani onun annesi, babası, arkadaşı, belediye başkanı. Başvuracağı bir merciiyiz” diye konuştu.

Teslime Ersoy örneğinde de olduğu gibi desteklerini hiçbir ayrım ve ayrıcalık gözetmeden gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Seçer “Şunu bilmenizi istiyorum, Teslime bacının bir torpili falan yok. Bu önemli. 60 üretici seçildi. Bunun 27’si kadın üretici. Vicdanen de imanen de hukuken de siyaseten de ahlaken de ben rahatım” ifadelerine yer verdi.

“Bugüne kadar harama tenezzül etmedik, bundan sonra da tenezzül etmek bize yaraşmaz”

Başkan Seçer, ardından Kösbucağı, Fakılı ve Çamlı mahallelerinin sakinleriyle buluştu. Mahalle sakinleri Fakılı Mahallesi Göcük Mevkii’nde Başkan Seçer’i şenlik havasında karşıladı. Büyükşehir Belediyesi’nin üç mahalleyi bağlayan grup yolunun 12 kilometrelik kısmında sürdürdüğü, 9 kilometresini ise tamamladığı asfalt çalışması için mahalle muhtarları Başkan Seçer’e teşekkürlerini iletti. Yurttaşlara hizmet etmekten gurur duyduklarını ve keyif aldıklarını vurgulayan Başkan Seçer,“Bizim ne kazancımız olabilir? Bugüne kadar harama tenezzül etmedik,bundan sonra da harama tenezzül etmek bize yaraşmaz. Ne Allah katında ne vicdan katında ne kul katında. Çocuklarımızın kursağından haram girmedi. Bundan sonra da girmek nasip etmesin. Bu bir utanç vesikasıdır, bunu reddediyoruz” dedi.

“Önümüzdeki yıl Çamlı-Karahıdırlı yolunun 3,5 kilometrelik güzergahı yapılacak”

Mahallelerin taleplerini de dinleyen Başkan Seçer, birçok talebin yerine yetirileceğinin sözünü verdi. Bölgedeki üreticiler için ihtiyaç duyulan bir köprüyü 2022 programına aldıklarını belirten Seçer, Çamlı-Karahıdırlı arasındaki yol talebine de değindi. Başkan Seçer, “Burası bizim değil. Ama bu talep bize daha önce gelmiş. Bizim Yol Asfalt Daire Başkanlığımız bununla ilgilenmiş. Başkanımız ekibiyle burada inceleme yapmış. Bize ait olmadığı halde buranın yapılması gerektiğini kendi de rapor etmiş bana ve dolayısıyla bu yolu yapacağız. Önümüzdeki yıl Çamlı-Karahıdırlı yolunun 3,5 kilometrelik güzergahı yapılacak” dedi.

“Önemli olan hep bir arada olmak”

Mahalle ziyaretinde sanatçılar Mersinli İsmail ve Doğa Yavuz Uydacı da şarkılarıyla alanı coşturdu. Başkan Vahap Seçer ve Başkan Mükerrem Tollu’yla alanda bulunanlar karşılıklı oyun oynadı. Sanatçı Mersinli İsmail, ilk defa farklı partilerin belediye başkanlarını keyifli bir ortamda bir arada gördüğünü ve tarihini bir ana şahit olduğunu söyledi. Başkan Seçer de hoşgörü olduktan sonra her sorunun çözülebileceğini vurgulayarak,“Ben farklı bir partidenim, Mükerrem Bey farklı bir partiden. Meclis üyelerimiz de burada, sabahtan bu yana bizim Erdemli’de programlar var. Farklı farklı partilerden, her partiden. Ama önemli olan hep bir arada olmak. Ortak düşüncemiz vatandaş. Erdemli’de Erdemli halkı, Tarsus’ta Tarsus’lu, Anamur’da Anamur’lu hemşehrim. Mersin’in genelinde Mersinli hemşerim. Türkiye’de tüm vatandaşlarımız. Ortak kaygımızın bu olması gerekiyor. Biz buna inanıyoruz ve hoşgörülü olduktan sonra bunu da başarabiliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, HAYDİ, GEL, KÖYÜMÜZE, DESTEK, VERELİM, KORONAVİRÜS, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, BAŞKAN, VAHAP SEÇER, PANDEMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA