19 Nisan 2024 Cuma

11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:58   İYİ PARTİLİ KARAKAŞ, DÜNYA BANKASI KREDİSİNE TÜRKİYE`NİN 11 BİN SURİYELİ SIĞINMACIYA TARIMDA KADRO VERİLMESİ ŞARTI KONULDUĞUNU AÇIKLADI. AK PARTİLİ ZENGİN YALANDI, KARAKAŞ BELGE YAYINLADI   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR  
 
     
   

Mersin Büyükşehir, Çocuklara Hayvan Sevgisi Aşılıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, çocuklara hayvan sevgisini aşılamak için uygulamalı eğitim çalışmaları yürütüyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Gönüllüler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ve gönüllülerin desteklediği çalışma kapsamında Erdemli ilçesi Elvanlı Mahallesi’nde yaşayan çocuklara Tarsus Doğa Parkı ve Gençlik Kampı’na gezdirildi. Belgesellerde veya internet ortamında görebildikleri hayvanları canlı olarak görmenin mutluluğunu yaşayan çocuklar, Gençlik Kampı’nda ise yeni doğum yapmış olan ve 7 yavrusu bulunan av köpeğini sevdi.

 

Tarih : 27 Ekim 2020 Salı 22:50   Okunma : 1225

Mersin Büyükşehir Belediyesi, hayvanlara yapılan eziyetlerin son bulması ve geleceğimiz olan çocukların hayvan sevgisi kazanması için gezi ve eğitim çalışmaları düzenliyor.

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Gönüllüler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ve gönüllülerinde destek verdiği çalışma kapsamında Erdemli ilçesi Elvanlı Mahallesi’nde yaşayan çocuklara, Tarsus Doğa Parkı ve Gençlik Kampı gezdirildi.

Elvanlı Mahallesi’nde yaşayan gönüllü ÜmmüPaylı’nın müracaatı ile hayata geçen çalışmada, mahallede yaşayan çocukların hayvan sevgisi kazanması, evcil hayvanlara sahip çıkıp, korumaları için proje geliştirildi.

Çocuklar, ebeveynleriyle birlikte misafir edildi

Proje kapsamında 9 çocuk ve aileleri otobüsle alınarak önce Tarsus Doğa Parkı’na götürüldü. Belgesellerde veya internet ortamında gördükleri değişik türdeki hayvanları canlı olarak görme fırsatı bulan çocuklar, büyük heyecan yaşadı.

Ardından Gençlik Kampı’na geçen çocuklara ve ailelerine burada yemek ikramında bulunuldu. Gençlik Kampı Sorumlusu Tufan Dokucu’nun getirdiği yeni doğum yapmış 7 yavrulu av köpeğinin çevresinde toplanan çocuklara hayvan sevgisi konusunda eğitim verildi. Uygulamalı eğitim sırasında çocuklar minik köpek yavrularını sevdi.

Eğlenceli biçimde eğitim çalışması verildi

Gönüllülerden Fatma Dağ ve Nebahat Kurt ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görevli Av. Nida Gamsız tarafından hayvan sevgisi konusunda çocuklara eğlenceli şekilde sunum yapıldı.

Erdemli Elvanlı Mahallesi’nden hayvanseverÜmmü Paylı, yaşadığı çevrede yaşayan bazı şahısların hayvanlara kötü muamele yapmasından dolayı çok üzüldüğünü kaydederek, “Ben çocuklarımızın hayvan sevgisi kazanması gerektiğine inananlardanım. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi yetkililerine müracaat ederek yardımcı olmalarını istedim. Hayvanlar, Allah’ın yarattığı sessiz kullar. Çocuklarımızın hayvan sevgisi kazanması konusunda gerçekleşen bu eğitim çalışmasında bizlere destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum. Hem çocuklarımız, hem de ebeveynleri çok güzel bir gün geçiriyorlar” dedi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görevli Av. Nida Gamsız ise “Amacımız çocuklara hem hayvan sevgisini aşılamak, hem de hayvan hakları konusunda bilinçlendirmek. Onların gelecekte sağlıklı ve sorumlu bireyler olmalarını sağlamak. Diğer mahallelerimizle de aynı çalışmaları yapmayı planlıyoruz” diye konuştu

Paylaş :
Etiketler :  PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, COVID-19, ÇOCUKLARA, HAYVAN, SEVGİSİ, AŞILIYOR, BAŞKAN, VAHAP SEÇER, KORONAVİRÜS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA