19 Nisan 2024 Cuma

11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:58   İYİ PARTİLİ KARAKAŞ, DÜNYA BANKASI KREDİSİNE TÜRKİYE`NİN 11 BİN SURİYELİ SIĞINMACIYA TARIMDA KADRO VERİLMESİ ŞARTI KONULDUĞUNU AÇIKLADI. AK PARTİLİ ZENGİN YALANDI, KARAKAŞ BELGE YAYINLADI   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR  
 
     
   

Cumhuriyet Bayramı sade törenle kutlandı


Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Mersin’de de törenle kutlandı. Törende konuşan Cumhuriyetimizin, milletimizin sonsuza kadar hür ve bağımsız olarak yaşayacağının teminatı olduğunu kaydederek, Cumhuriyetimizin türlü yoksulluklar ve imkansızlıklar içinde vatanı için mücadele eden bu uğurda nice şehitler vermiş milletimizin ortak eseri olduğunu söyledi.

 

Tarih : 29 Ekim 2020 Perşembe 20:49   Okunma : 1253

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Mersin’de de törenle kutlandı. Pandemi tedbirleri çerçevesinde icra edilen kutlama programında Vali Ali İhsan Su, ilk olarak Kültür Merkezi Şeref Salonu’nda tebrikleri kabul etti. Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan, Alpay Antmen, Baki Şimşek ve Olcay Kılavuz ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, il protokolü üyeleri, askeri ve mülki erkan, gaziler ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen program, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajının okunmasıyla devam etti.

VALİ SU: “CUMHURİYETİMİZİN SONSUZA KADAR HÜR VE BAĞIMSIZ OLARAK YAŞAYACAĞININ TEMİNATIDIR”

Programda bir konuşma yapan Vali Ali İhsan Su, Cumhuriyetimizin, milletimizin sonsuza kadar hür ve bağımsız olarak yaşayacağının teminatı olduğunu kaydederek, Cumhuriyetimizin türlü yoksulluklar ve imkansızlıklar içinde vatanı için mücadele eden bu uğurda nice şehitler vermiş milletimizin ortak eseri olduğunu ifade etti. Konuşmasının devamında Vali Su; “29 Ekim, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kenetlenen milletimizin iradesine asla zincir vurulamayacağının tüm dünyaya ilanıdır. Bizler de bugün onlara layık olmak için Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatmak, ülkemizin küresel ölçekteki yükselişini hızlandırmak ve çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışmayı sürdürüyoruz. Cumhuriyetimizi aldığımız noktadan daha ileri seviyelere taşıyıp geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza emanet etmek için bu büyük milletin her bir ferdi olarak üzerimize düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getirme azim ve gayretindeyiz.” dedi. Sözlerinin sonunda Vali Ali İhsan Su, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bu toprakları bizlere sonsuza kadar vatan kılan aziz şehitlerimizi sonsuz minnet ve rahmetle anarak, kahraman gazilerimize şükranlarını sundu.  Vali Su sözlerini, Mersinlilerin ve tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak noktaladı. Tören Vali Ali İhsan Su’nun konuşmasının ardından sona erdi.

SEÇER: “CUMHURİYET; HAKTIR, EŞİTLİKTİR, ÖZGÜRLÜKTÜR”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de Cumhuriyet, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman arkadaşları tarafından tarihimizin altın sayfalarına yazılan, ulusumuzun kaderinin değiştiği, ülkemizin küllerinden doğduğu bir bağımsızlık ve kahramanlık destanının tacıdır. Kurtuluş Savaşımız, milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyetimiz ise yeniden dirilişimizin ölümsüz simgesidir. Cumhuriyet, sadece bir yönetim biçimi değil, aynı zamanda kader birliği yapmış bir ümmeti, ulus bilinci altında eşit vatandaşlık hakkı kazandıran ve çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırmayı hedefleyen, hukuk temeline dayalı bir değerler bütününden oluşan laik ve özgürlükçü bir tercihtir. Cumhuriyet; haktır, eşitliktir, özgürlüktür. Cumhuriyet; cehalete, yoksulluğa, çaresizliğe karşı verilen mücadelenin diğer bir adıdır.  Cumhuriyet, Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘Türkiye Cumhuriyeti her mânâsı ile büyük Türk milletinin öz ve aziz malıdır. Kıymetli evlatlarının elinde daima yükselecek, ebediyen yaşayacaktır’ veciz ifadeleriyle bizlere emanet ettiği en önemli mirasıdır. Bu miras, tarih boyunca çok az millete nasip olacak kadar büyük ve onurlu bir sorumluluğu da temsil etmektedir. Hem bizden öncekilere hem de bizden sonrakilere karşı taşıdığımız bu sorumluluk ağır, ancak bir o kadar da gurur vericidir. Bu bilinçle, her gün bir basamak daha yükselmek ve emanetçisi olduğumuz mirası bizden sonrakilere daha iyi koşullar altında teslim etmek için ülkemiz, güzel kentimiz ve geleceğimiz adına daha çok çalışmalı, üretmeliyiz. Cumhuriyetimizin değer ve kazanımlarını silmek isteyenlere fırsat vermemeliyiz. Cumhuriyetimizin sonsuza kadar var olacağına dair inancımla; Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” diye konuştu.

ANTMEN: “29 EKİM 1923 KARANLIĞA KARŞI BAŞKALDIRIDIR”

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise,  “29 Ekim 1923 karanlığa karşı başkaldırıdır. 29 Ekim 1923 ulusal onurdur. 29 Ekim 1923 sonu olmayan bir başlangıçtır. Cumhuriyet bize, dünya halklarının onurlu bir ferdi olma bilincini kazandırmıştır. Ancak Cumhuriyet ; demokrasiyi ve ulusal egemenliği içinde barındırdığı sürece fazilettir. Bizler çocuklarımızın geleceği için bu kavramlara sahip çıkmalıyız. Hak ve hürriyetlerden mahrum kalan toplumların yaşamaya devam etmeleri mümkün değildir. Bu sebepten, biz gelecek nesillerin en önemli görevi; Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve halkıyla bölünmezliğini savunmak, Atatürk ilke ve devrimlerini koruyup, kollamak olmalıdır. Atatürk’ün gösterdiği, ‘Çağdaş muassır medeniyetleri yakalama’ O’nun belirttiği gibi, ‘Bilim ve teknolojinin yol göstericiliğinde’ ulaşacağımıza inancımız tamdır. Cumhuriyet, bizi millet olarak yıllardır bir arada tutan, toplumsal birlik, beraberlik ve toprak bütünlüğümüzü sağlayan en önemli kazanımdır. İşte bu duygu ve düşüncelere en çok ihtiyacımız olan şu günlerde Cumhuriyete sahip çıkmak; ülkemize, vatanımıza, kardeşliğimize sahip çıkmaktır. Cumhuriyetimiz tehdit altında olup, ülkemiz savaş ve ‘gericilik’ bataklığına çekilmek istenmektedir. Cumhuriyet düşmanlarına karşı, birleşmeli, laik, demokrasiye ve insan haklarına inanan, adaletin yılmaz savunucuları olarak çocuklarımızı Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda gelecek nesillere hazırlamalıyız. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıldönümüne erişmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşadığımız bugünde, birlik ve beraberliğimizin timsali olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anar,  tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarım” dedi. 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, CUMHURİYETİMİZİN, KURULUŞUNUN, 97, YIL, DÖNÜMÜ, TÜM, YURTTA, OLDUĞU, MERSİN’DE, TÖRENLE, KUTLANDI, PANDEMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA