17 Aralık 2025 Çarşamba

15:42   BIRLEŞIK KAMU-İŞ GENEL BAŞKANı YıLDıRıM: "BIZ BU KRIZIN SEBEBI DEĞILIZ, BEDELINI DE BIZ ÖDEMEYECEĞIZ. 19 ARALıK CUMA GÜNÜ IŞ BıRAKıYORUZ"   15:40   ÖZGÜR ÖZEL VE DURBAY AILESI, MANISA’DA TAZIYELERI KABUL EDIYOR   15:37   TBMM’DE BÜTÇE GÖRÜŞMELERI TAMAMLANDıKTAN SONRA GELECEK HAFTA 11. YARGı PAKETI GÖRÜŞÜLECEK   15:35   TBB BAŞKANVEKILI SEÇER: “DEMOKRASI BIR MIRAS DEĞIL EMEK ISTEYEN CANLı BIR YAPıDıR”   11:50   ÇYDD’DEN TÜRKAN SAYLAN’ıN DOĞUM GÜNÜNDE ZEYTIN İÇIN GÜÇLÜ ÇAĞRı: “BARıŞıN AĞACıNı GELECEĞE TAŞıYALıM”   10:53   MEZITLI’DE DAYANıŞMANıN SOFRASı BÜYÜYOR: AŞEVI 2025’TE 110 BINI AŞKıN SıCAK YEMEĞI KAPıLARA TAŞıDı   09:30   MERSIN’DE ÜCRETSIZ KAYNAK EĞITIMI İSTIHDAMA AÇıLAN KAPı OLDU   17:10   BAŞKAN SEÇER, GÜLŞAH DURBAY’ıN CENAZESINDE: “ACıNıZı PAYLAŞıYORUM”   15:20   “CHP AKDENIZ’DEN MANISA’YA VEFA: SEMIH PALAMUT’TAN BAŞKAN GÜLŞAH DURBAY İÇIN BAŞSAĞLıĞı”   13:52   TOROSLAR’ıN YAYLALARıNDA HIZMET SEFERBERLIĞI: ULAŞıMDA YENI DÖNEM   13:23   MERSIN’DE TUTKUNUN VE KADERIN OPERASı: “LA VIDA BREVE” SAHNEDE!   11:55   MANISA ŞEHZADELER BELEDIYE BAŞKANı GÜLŞAH DURBAY’A SON VEDA: “KALBIMIZDESIN”   10:15   AKDENIZ’DEN DÜNYA SOFRALARıNA: YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATı %44 ARTıŞLA REKORA KOŞTU   09:50   “MERSIN’DE KÜLTÜR POLITIKALARı MASAYA YATıRıLDı: BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜÇLÜ DESTEK”   22:58   MERSIN TARıM FUARı’NDA BÜYÜK BULUŞMA: SEÇER’DEN TARıMıN GELECEĞINE NET MESAJLAR   22:45   “YENIŞEHIR BELEDIYESI, YEREL YÖNETIMLERDE HAK TEMELLI YÖNETIŞIME YÖN VERIYOR”   22:40   "VAHAP SEÇER’DEN GÜLŞAH DURBAY İÇIN TAZIYE MESAJı: ‘ACıMıZ BÜYÜK’"   12:55   “AHMET GÖK: ADıYAMAN’A BORCUMUZU ONURLU SIYASETLE ÖDEYECEĞIZ”   10:08   “DERYA GRUP 47. YıLıNDA TÜRKIYE’NIN DERYASı OLMA YOLUNDA GÜCÜNÜ PEKIŞTIRDI”   23:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SILIFKE’YE 161 MILYONLUK SOSYAL VE KÜLTÜREL YATıRıM  
 
     
   

“1 Ekmek 1 Çorba”2 Kasım’da 28 Noktada Yeniden Başlıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2 Kasım’dan itibaren “1 Ekmek 1 Çorba”projesini yeniden hizmete başlatıyor. Geçen yılın Ekim ayında 2 noktada başlayan hizmet, pandemi sürecinin başladığı Mart ayına kadar 44 noktaya kadar yükselmişti. İlk aşamada 28 noktada yeniden başlayacak olan ücretsiz çorba dağıtımı, ilerleyen süreçte 13 ilçenin tamamına ulaşacak.

 

Tarih : 30 Ekim 2020 Cuma 19:11   Okunma : 2133

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte “1 Ekmek 1 Çorba” projesini yeniden hizmete başlatıyor. 2 Kasım’dan itibaren kentin 28 noktasında başlayacak olan ücretsiz çorba dağıtımları, ilerleyen süreçte 13 ilçenin tamamına yayılacak. Geçen senenin Ekim ayında 2 noktada başlayan proje,pandemi sürecine kadar 44 noktada yüzbinlerce Mersinli’ye ulaşmıştı.

Büyükşehir’in çorbası geçen kış 44 noktada yüzbinlerce kişinin içini ısıttı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in başlattığı ve geçtiğimiz kış aylarında Mersin’de büyük ilgi gören “1 Ekmek 1 Çorba” projesi, 27 Ekim 2019’da Mersin Tren Garı ve Tarsus Kültür Park’ta hizmete girmişti. Süreç içerisinde hastane önlerinden Sanayi Sitesi’ne, Sebze ve Meyve Toptancı Hali’nden üniversite önlerine kadar birçok noktada sabah saatlerinde gerçekleşen ücretsiz çorba dağıtımı, kış aylarında yüzbinlerce Mersinli’nin içini ısıttı. Koronavirüs salgının Türkiye’de de görülmeye başlandığı 11 Mart 2020 tarihine kadar 44 noktada sürdürülen hizmet, salgın tedbirleri kapsamında durduruldu ve çorba dağıtım araçları pandemi sürecinde ihtiyaç sahibi yurttaşlara yemek dağıtımında kullanıldı.

“28 noktayla başlayıp, 13 ilçemizin tamamına ulaşmayı düşünüyoruz”

Kış aylarında hizmet veren “1 Ekmek 1 Çorba” projesi 2 Kasım’dan itibaren yeniden hizmet vermeye başlıyor. Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi’nin usta başı Durdu Gürbüz, hijyenik koşullarda ve özenle hazırladıkları çorbaların Mersinliler tarafından ilgiyle karşılandığını belirterek, “28 noktayla başlayıp, 13 ilçemizin tamamına ulaşmayı düşünüyoruz. Vatandaşlarımız oldukça memnun ve ilgililer. Büyükşehir Belediye Başkanımız,içmeyen hiç kimse kalmasın, çorbamızı herkes tatsın istiyor. Dolayısıyla biz de elimizden geleni yapıp 13 ilçede en ücra köşelerde bile bütün vatandaşlarımızın 1 Ekmek 1 Çorba’dan tatmasını istiyoruz” dedi.

“Anketlerde memnuniyetin yüzde 96-97’leri bulduğunu görüyoruz”

Gürbüz, hizmetten faydalanan yurttaşların çorbanın lezzetinden de oldukça memnun kaldıklarını ve yapılan anketlerde yüzde 96 oranında olumlu görüş bildirildiğini vurgulayarak, “Herkes tarif istiyor. Son derece sağlıklı mercimek çorbası yapıyoruz. Herkes çok mutlu, lezzetinden çok memnunlar. Geri dönüşler bizi çok mutlu ediyor. Yapılan anketlerde memnuniyetin yüzde 96-97’leri bulduğunu görüyoruz”diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, 1 EKMEK, 1 ÇORBA, 2 KASIMDA, 28 NOKTADA, BAŞLIYOR, KORONAVİRÜS, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, PANDEMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA