25 Mayıs 2026 Pazartesi

11:11   MHP’LI FETI YıLDıZ’DAN SIYASI PARTI SEÇIMLERI İÇIN KRITIK HUKUK ÇıKıŞı: ’MAHKEMELER O NOKTAYA MÜDAHALE EDEMEZ!’   10:55   AYM’DEN KRITIK KARARNAME KARARı: İSTANBUL ÜNIVERSITESI’NDEKI O KADRO İPTAL EDILDI!   10:40   CHP’DE 28 MAYıS HAREKETLILIĞI: KEMAL KıLıÇDAROĞLU GENEL MERKEZ’DE VATANDAŞLA BULUŞUYOR!   09:35   MAHMUTPAŞA’DA BAYRAM SESSIZLIĞI: ’ESKIDEN GÖZLERDE IŞıK VARDı, ŞIMDI HERKES KENDI DÜNYASıNDA BIR MÜCADELEDE’   01:01   İSTANBUL BILGI ÜNIVERSITESI HAKKıNDAKI KARARDA YENI GELIŞME! RESMI GAZETE’DE YAYıMLANDı: O KARAR İPTAL EDILDI   22:53   AVRUPA’DAN ANKARA’DAKI O OLAYLARA ÇOK SERT TEPKI! ’ÖZGÜR ÖZEL’IN YANıNDAYıZ’   21:49   ANKARA’DA TARIHI YÜRÜYÜŞ! ÖZGÜR ÖZEL FOTOĞRAFLARı PAYLAŞıP MESAJı VERDI: "BUGÜN BIR MILATTıR, SONRASı OLACAK..."   21:46   CHP’DE KURULTAY İPTALI SONRASı SıCAK GELIŞME! İL BAŞKANLıĞı RESMEN DUYURDU:    18:30   CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE GAZLı MÜDAHALE! HALKEVLERI’NDEN SERT TEPKI: "SARAY’ıN OPERASYONUNA DIRENECEĞIZ"   17:45   4 EMEK VE MESLEK ÖRGÜTÜNDEN ORTAK DEKLARASYON: ’BU MÜDAHALE HALK İRADESINEDIR!’   17:43   ANKARA’DA SıCAK SAATLER: CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDEKI ABLUKAYA ANKARA TABIP ODASı’NDAN SERT TEPKI!   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN O İTTIFAKA SERT İSYAN:    17:40   CHP GENEL MERKEZINDE HAREKETLI DAKIKALAR: ÖZGÜR ÖZEL KENDISINE GELEN O TEBLIGATı YıRTTı ATTı!   17:38   ANKARA’DA SıCAK SAATLER: DÜNYA DEVLERI AP, THE GUARDIAN VE EL CEZIRE CHP’DEKI MÜDAHALEYI BÖYLE GÖRDÜ!   10:50   CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE BÜYÜK KRIZ: "KENAN EVREN’DEN SONRA BIR İLK!" KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA SERT SÖZLER   10:40   CHP’DE İKINCI DALGA KRIZ! KıLıÇDAROĞLU’NUN AVUKATıNDAN EMNIYETE FLAŞ DILEKÇE: ’GENEL MERKEZI BIZE TESLIM EDIN’   09:40   CHP’DE KURULTAY DEPREMI BÜYÜYOR: GENEL MERKEZ ÖNÜNDE ARBEDE! MURAT EMIR’DEN SERT TEPKI   09:30   ANKARA’DA SIYASETI SAYAN GECE! CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE ’TAHLIYE’ ARBEDESI: ’MAFYA KıLıKLı İNSANLAR PARTI BASıYOR’   09:25   CHP GENEL MERKEZI’NDE ’KAYYUM’ VE TAHLIYE ABLUKASı! MILLETVEKILI DUVARLARDAN ATLAYARAK İÇERI GIRDI: ’TEK BIR SEBEBI VAR...’   05:40   ADANA’DA KORKUTAN DEPREM! AFAD SON DAKIKA OLARAK DUYURDU: ÇEVRE İLLER DE SALLANDı  
 
     
   

“1 Ekmek 1 Çorba”2 Kasım’da 28 Noktada Yeniden Başlıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2 Kasım’dan itibaren “1 Ekmek 1 Çorba”projesini yeniden hizmete başlatıyor. Geçen yılın Ekim ayında 2 noktada başlayan hizmet, pandemi sürecinin başladığı Mart ayına kadar 44 noktaya kadar yükselmişti. İlk aşamada 28 noktada yeniden başlayacak olan ücretsiz çorba dağıtımı, ilerleyen süreçte 13 ilçenin tamamına ulaşacak.

 

Tarih : 30 Ekim 2020 Cuma 19:11   Okunma : 2258

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte “1 Ekmek 1 Çorba” projesini yeniden hizmete başlatıyor. 2 Kasım’dan itibaren kentin 28 noktasında başlayacak olan ücretsiz çorba dağıtımları, ilerleyen süreçte 13 ilçenin tamamına yayılacak. Geçen senenin Ekim ayında 2 noktada başlayan proje,pandemi sürecine kadar 44 noktada yüzbinlerce Mersinli’ye ulaşmıştı.

Büyükşehir’in çorbası geçen kış 44 noktada yüzbinlerce kişinin içini ısıttı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in başlattığı ve geçtiğimiz kış aylarında Mersin’de büyük ilgi gören “1 Ekmek 1 Çorba” projesi, 27 Ekim 2019’da Mersin Tren Garı ve Tarsus Kültür Park’ta hizmete girmişti. Süreç içerisinde hastane önlerinden Sanayi Sitesi’ne, Sebze ve Meyve Toptancı Hali’nden üniversite önlerine kadar birçok noktada sabah saatlerinde gerçekleşen ücretsiz çorba dağıtımı, kış aylarında yüzbinlerce Mersinli’nin içini ısıttı. Koronavirüs salgının Türkiye’de de görülmeye başlandığı 11 Mart 2020 tarihine kadar 44 noktada sürdürülen hizmet, salgın tedbirleri kapsamında durduruldu ve çorba dağıtım araçları pandemi sürecinde ihtiyaç sahibi yurttaşlara yemek dağıtımında kullanıldı.

“28 noktayla başlayıp, 13 ilçemizin tamamına ulaşmayı düşünüyoruz”

Kış aylarında hizmet veren “1 Ekmek 1 Çorba” projesi 2 Kasım’dan itibaren yeniden hizmet vermeye başlıyor. Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi’nin usta başı Durdu Gürbüz, hijyenik koşullarda ve özenle hazırladıkları çorbaların Mersinliler tarafından ilgiyle karşılandığını belirterek, “28 noktayla başlayıp, 13 ilçemizin tamamına ulaşmayı düşünüyoruz. Vatandaşlarımız oldukça memnun ve ilgililer. Büyükşehir Belediye Başkanımız,içmeyen hiç kimse kalmasın, çorbamızı herkes tatsın istiyor. Dolayısıyla biz de elimizden geleni yapıp 13 ilçede en ücra köşelerde bile bütün vatandaşlarımızın 1 Ekmek 1 Çorba’dan tatmasını istiyoruz” dedi.

“Anketlerde memnuniyetin yüzde 96-97’leri bulduğunu görüyoruz”

Gürbüz, hizmetten faydalanan yurttaşların çorbanın lezzetinden de oldukça memnun kaldıklarını ve yapılan anketlerde yüzde 96 oranında olumlu görüş bildirildiğini vurgulayarak, “Herkes tarif istiyor. Son derece sağlıklı mercimek çorbası yapıyoruz. Herkes çok mutlu, lezzetinden çok memnunlar. Geri dönüşler bizi çok mutlu ediyor. Yapılan anketlerde memnuniyetin yüzde 96-97’leri bulduğunu görüyoruz”diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, 1 EKMEK, 1 ÇORBA, 2 KASIMDA, 28 NOKTADA, BAŞLIYOR, KORONAVİRÜS, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, PANDEMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA