19 Nisan 2024 Cuma

11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:58   İYİ PARTİLİ KARAKAŞ, DÜNYA BANKASI KREDİSİNE TÜRKİYE`NİN 11 BİN SURİYELİ SIĞINMACIYA TARIMDA KADRO VERİLMESİ ŞARTI KONULDUĞUNU AÇIKLADI. AK PARTİLİ ZENGİN YALANDI, KARAKAŞ BELGE YAYINLADI   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR  
 
     
   

Mezitli Belediyesi toplu taşımalara yaptığı ilaçlamayı yoğunlaştırdı


Covid-19 virüsünün etkisini göstermeye başlamasının ardından yüz binlerce işyeri, ev ve aracı ilaçlayarak dezenfekte eden Mezitli Belediyesi, son dönemde artan vakalara karşı toplu taşımada kullanılan araçlarda yaptıkları ilaçlamayı yoğunlaştırdı. Araçları tüm bölümlerinin en ince ayrıntısına kadar temizleyerek ilaçlayan belediye ekipleri, maske ve dezenfektan kutularını da kontrolden geçirdi.

 

Tarih : 7 Kasım 2020 Cumartesi 13:30   Okunma : 2681

Covid-19 virüsünün etkisini göstermeye başlamasının ardından yüz binlerce işyeri, ev ve aracı ilaçlayarak dezenfekte eden Mezitli Belediyesi, son dönemde artan vakalara karşı toplu taşımada kullanılan araçlarda yaptıkları ilaçlamayı yoğunlaştırdı. Araçları tüm bölümlerinin en ince ayrıntısına kadar temizleyerek ilaçlayan belediye ekipleri, maske ve dezenfektan kutularını da kontrolden geçirdi. Taşıma hattının Mezitli’den geçen tüm toplu taşıma araçlarında temizlik çalışmaları, vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlarda ilaçlama ve dezenfektan çalışmaları artarak devam edecek.

Ekiplerin titiz bir şekilde yürüttüğü çalışmalardan memnun olan toplu taşıma şoförleri, yolcularına daha hijyenik bir imkan sundukları için mutlu olduklarını ifade etti. Kendi imkanları ile araçları dezenfekte etmek için çalıştıklarını belirten Elvanlı Koop. yöneticisi İlyas Yıldız, “37 faal çalışan arabamız var. Mezitli Belediyemiz zaten belirli aralıklarla bu dezenfektan çalışmasını yapıyordu. Son günlerde virüsün oldukça artmasıyla daha sık ilaçlamaya başladı. Belediyemiz araçlarımızı çok titiz bir biçimde dezenfekte ederek ilaçladı. 3 günde bir araçlarımız ilaçlanıyor. Günde ortalama her aracımıza 350-450 arasında yolcu biniyor. Bu bize ekonomik açıdan katkı sağladığı kadar yolcularımıza da güven veriyor. Başkanımız Neşet Tarhan ve Belediye çalışanlarımıza teşekkür ederim. Yolcularımız araçlarımıza gönül rahatlığı ile binebilirler” dedi.

Korona virüsünün son dönemde aşırı şekilde arttığına dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, vatandaşları maske, mesafe ve hijyene dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Virüsün yayılmasının tekrar artmasının en büyük nedeninin tedbirlerin gevşetilmesi olduğunu ifade eden Tarhan, “Hiçbir virüs alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir. İlk günden itibaren Mezitlililer olarak örnek bir dayanışma örneği sergileyerek Koronavirüsünün kentimize bulaşmasının önüne geçti. Ancak alınan kararlar sonrası gevşetilen tedbirler bir anda bizleri yine virüs gerçeğiyle baş başa bıraktı. Bu nedenle virüse karşı her zaman tedbirli olmamız gerekiyor. Biz belediye olarak tedbirleri hiçbir zaman gevşetmeden aynı titizlikle mücadeleye devam ettik. Maske dağıtımı, dezenfektan işlemine hiç ara vermedik. Ancak tüm tedbirlere rağmen vürüste yaşanan artış daha yoğun mücadele etmemize sebep oldu. ” dedi.

Virüse karşı vatandaşları yalnız bırakmamak için çalışmaya devam ettiklerinin altını çizen Tarhan, “Hiçbir vatandaşımızı virüsün olumsuz etkisiyle baş başa bırakmamak için çalışıyoruz. Bunu da halkımızla birlikte başarıyoruz. İlk çıktığı günden itibaren evinde bir çok vatandaşımız maske dikerek belediyemize teslim etti. Biz de bir özel hastanede bunların dezenfektanını sağlayarak talep eden herkese ulaştırdık. Dünyanın hiçbir yerinde görülmeyecek biçimde halkımız tarafından on binlerce gıda kolisi ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere belediyemize bağışlandı. Bu gıda kolisi dağıtımı belediyemizin bütçesine bir kuruş zarar vermedi. Bu, halkımızın desteği ve belediyesine olan güveniyle sağlandı, çünkü burası Mezitli. Mezitli'de iyilik bulaşıcıdır. Burada yaşayan herkes kocaman bir aile. Bunu en güzel virüs döneminde gösterdik. Şimdi yine aynı hassasiyetle tedbirlerimizi alalım ve mümkün olduğunca evlerimizde kalalım. Çıkmak zorundaysak ta maskemizi takalım ve sosyal mesafe kuralına dikkat edelim" diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, MEZİTLİ, BELEDİYESİ, TOPLU, TAŞIMALARA, YAPTIĞI, İLAÇLAMAYI, YOĞUNLAŞTIRDI, KOROMNAVİRÜS, BAŞKAN, NEŞET, TARHAN, DEZENFEKTAN, PANDEMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA