24 Nisan 2024 Çarşamba

13:49   BAŞKAN YILDIZ, 23 NİSAN’DA KOLTUĞUNU MİNİK EYLÜL’E BIRAKTI   13:37   MERSİN`DE COŞKULU 23 NİSAN KUTLAMASI   12:06   ANITKABİR`DE 23 NİSAN COŞKUSU... BİNLERCE ÇOCUK ATA’SINA KOŞTU   11:56   MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ, MAKAMINI 6. SINIF ÖĞRENCİSİ ARSLAN`A DEVRETTİ: “ÇOCUKLARIN MUTLU VE HUZURLU BİR TÜRKİYE`DE YAŞAMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”   11:48   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, BİRİNCİ MECLİS`TE KONUŞTU: "MECLİS MİLLİ İRADENİN VE MİLLİ MÜCADELENİN MERKEZİDİR"   11:42   TAKSİM`DE 23 NİSAN TÖRENİ   11:27   OKUMA YAZMA BİLMEYEN 5 YAŞINDAKİ MUHAMMED MİRAÇ ARAS İSTİKLAL MARŞI`NI EZBERE OKUDU   11:12   MANSUR YAVAŞ, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU MUHAMMED UĞUR`A BIRAKTI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘KIR ÇİÇEKLERİ`NDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI`NDA BAŞARILI SONUÇ    09:40   TBMM`DE ATATÜRK ANITI`NDA TÖREN DÜZENLENDİ   09:39   MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN 81 İLDEN GELEN ÇOCUKLARLA ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   17:15   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ   17:12   TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE “23 NİSAN” ETKİNLİĞİ   17:09   TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİCE MAHALLESİ’NDE YOL BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI   17:06   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAĞRI   15:20   CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESİ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI   12:27   GAZİ ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”  
 
     
   

Mezitli’de siteler deprem için toplandı


2 Kasım’da meydana gelen İzmir depremi sonrası bu konuda artan duyarlılık üzerine harekete geçen Mezitli Belediyesi, yaptığı toplantılarla vatandaşları binalarını kontrol etme uyarısında bulunuyor.

 

Tarih : 20 Kasım 2020 Cuma 14:28   Okunma : 1025

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yanına ilgili birim müdürlerini de alarak, riskin yoğun olduğu bölgelerde yaptığı toplantılarla duyarlılığı artırmak için çalışıyor. Başkan Yardımcısı Yaser Gündüz, İmar ve Şehircilik Müdürü Arzu Bitigen Saylan, Fen İşleri Müdürü Çınar Çobanoğlu, Yapı Kontrol Müdürü Mehmet Kıratlı, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşların katıldığı toplantıda, özellikle 1990 yılı öncesi yapılan binaların mutlaka kontrol edilmesi gerektiğine dikkat çekildi. İmar kanununu belirleyen yasa ve yönetmelikler hakkında bilgiler aktarılan toplantıda, olası depreme karşı yapılması gereken hazırlıklar da anlatıldı.

Toplantıya katılan vatandaşlar ve site temsilcileri de, konu hakkında sorularını direkt ilgili müdürlere sorarak, doğrudan bilgi alma şansı buldu.

Toplantıda yaptığı konuşmada, alınacak tedbirlerle olası felaketin önüne geçilebileceğine dikkat çeken Başkan Tarhan, “Gönül isterdi ki daha güzel bir olay için burada bir araya gelelim ve hizmetlerimizin tanıtımını gerçekleştirelim. Maalesef, hepimizi üzen ve büyük felaketlere yol açan deprem konusunda alınabilecek tedbirlerle ilgili buluştuk. Mersin deprem ihtimali olan bölgelerimizden birisi. En son ikinci dereceden risk taşıyan deprem kuşağına yükseldik. Yani zeminde depreme yol açabilecek hareketlenme ve kaymalar bulunuyor. Bu konuda üç ana başlıkta açıklamalarda bulunuyor. Birincisi, bundan sonra yapılacaklar, ikincisi İzmit depreminden sonra yapılanlar ve daha sonra yapılan binalar konusu. Tece ve Davultepe bölgemizin en büyük sorunu, belde belediyesinden dönüşmüş olması. Belde belediyesi imkanlarıyla teknik eleman olmadan, ne ölçüde denetim ve kontrol yapılabildiğini tartışmaya açık. Bugün risk oluşturan bu yapılar konusunda uyarıda bulunarak, binanız için zemin etüdü, depreme dayanıklılık gibi testlere dikkat çekmek için buluştuk” dedi.

İzmit depremi sonrası 2011 yılında yapılan düzenleme ile yapıların daha sağlam yapılmaya başlandığına dikkat çeken Başkan Tarhan, “Bu nedenle binanın yapıldığı yıl son derece önemli. Bunun yanında yönetmeliğin getirdiği şartlara uyum da son derece önemli. Maalesef Mezitli’de bulunan binaların yüzde 40’nın genel iskanı yok. Vatandaşlarda bizden ‘Neden genel iskan vermiyorsunuz?’ diyerek şikayetçi oluyor. Genel iskan verilmiyorsa mutlaka bir şeyi eksik yapılmıştır. Biz eksik halde genel iskan versek bu kez sorumluluğu belediyeye atıp, ‘ne yapalım belediye genel iskan verdi’ diyecekler. Genel iskan vermek müteahhidi aklamak demektir. Burada bir güvenlik meselesi var. Hepimizin can ve mal güvenliği. Olası büyük bir depremde gerekli önlemler alınmazsa büyük yıkımlar olacak. Belediye olarak bunların önüne geçmeye kararlıyız” diye konuştu.

 

Toplantı sonrası bölgeyi gezen Başkan Tarhan, yapılması gerekenler hakkında incelemelerde bulundu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MEZİTLİ’DE, SİTELER, DEPREM , İÇİN, TOPLANDI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA