29 Mart 2026 Pazar

11:15   CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN ULAŞTıRMA BAKANLıĞı’NA SALVO: "SORULAR VAR, RAKAM YOK!"   18:45   ÇOCUKLARA GERI DÖNÜŞÜM DERSI: "ÇÖPLÜK KRALı VE İCATÇı" SAHNE ALıYOR!   18:43   GENÇLER ERDEMLI’DEN SEFERBERLIK BAŞLATTı   16:48   ÖZKAN YALıM’ıN GÖZALTıNA ALıNMASı... BELEDIYE ÖNÜNDE TOPLANAN UŞAKLıLAR: "DEMOKRASIYI, HALKıN IRADESINI AYAKLARLA ALTıNA ALDıLAR"   16:44   TSK’DAN İHRAÇ EDILEN TEĞMENLER İZZET TALIP AKARSU VE SERHAT GÜNDAR’ıN AÇTıĞı IPTAL DAVASı REDDEDILDI   16:43   SAADET PARTISI’NDEN ABD VE İSRAIL’E PROTESTO: "BU KATLIAM DURANA, ABLUKA TAMAMEN KALKANA DEK DURMAYACAĞıZ, SUSMAYACAĞıZ"   15:39   AYŞE TOKYAZ CINAYETININ SANıĞı CEMIL KOÇ’UN EJEGÜL OVEZOVA’ı DA ÖLDÜRMEKTEN YARGıLANDıĞı DAVADA DINLENEN TANıK: “EJEGÜL DÜŞMEDEN ÖNCE ‘YETER, YETER’ DIYE BAĞıRıYORDU”   15:38   ÖZKAN YALıM’ıN GÖZALTıNA ALıNMASı... CHP UŞAK MILLETVEKILI ALI KARAOBA: "DIRENMEYE DEVAM EDECEĞIZ"   15:37   SOSYALIST ENTERNASYONAL GENÇLIK ÖRGÜTÜ DÜNYA KONGRESI... ÖZGÜR ÖZEL: "İKI YıL SONRA YAPıLACAK SEÇIMLERE KADAR DAHA BIZE NE KÖTÜLÜKLER YAPACAKLAR BILMIYORUZ AMA HEPSINE HAZıRıZ VE DIMDIK AYAKTAYıZ"   10:27   MERSIN’DEN GELECEĞE YAZıLıM HAMLESI! GENÇLER YAPAY ZEKA VE VERI ANALIZIYLE DÜNYAYA AÇıLıYOR   10:25   BAŞKAN TUNCER’DEN MUHTARLARA NET MESAJ: "MEZITLI’YI BIRLIKTE YÖNETIYORUZ"   10:01   TARSUS’TA DEV YATıRıM HAMLESI: 4 KRITIK SEKTÖRE BÜYÜK TEŞVIK MÜJDESI!   09:30   AKDENIZ’DE ULAŞıM SEFERBERLIĞI   09:04   MERSIN’DE ULAŞıM DEVRIMI: O CADDELER SIL BAŞTAN YENILENDI! SÜRÜŞ KEYFI İKI KATıNA ÇıKTı   08:52   UŞAK BELEDIYE BAŞKANı ÖZKAN YALıM GÖZALTıNDA:   07:59   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDAKI SON RAKIBI BELLI OLDU! PLAY-OFF FINALINDE NEFES KESEN EŞLEŞME   07:56   CHP İL BAŞKANı KORAL ÖMÜR’DEN BALYANLıLAR DERNEĞI’NE ZIYARET!   04:41   MARMARIS BELEDIYESI’NDE GECE YARıSı OPERASYONU! BAŞKAN ACAR ÜNLÜ’DEN İLK AÇıKLAMA: "MAKAMıMDAYıM"   14:19   ABD BAŞKANı TRUMP: “NATO, İRAN SAVAŞıNDA HIÇBIR ŞEY YAPMADı”   14:18   CHP’LI TAHTASıZ’DAN BAKAN GÜRLEK’E "TAPU" TEPKISI: YAYıMLANAN BELGELERI ÇÜRÜTMESI GEREKIRKEN BAŞKALARıNı SUÇLAMA YOLUNA GITTI  
 
     
   

Mersin Büyükşehir, 13 İlçede ‘Yeşil Mersin Projesi’ni Başlattı


Mersin Büyükşehir Belediyesi, daha yeşil bir kent hedefi ile ‘Yeşil Mersin Projesi’ni başlattı. 13 ilçede eş zamanlı olarak başlatılan proje kapsamında Başkan Seçer, Vali Hüseyin Aksoy Caddesi’nde yürütülen orta refüj ve kaldırımları yeşillendirme çalışmasına katıldı. Mersin’e nefes olacak projenin önemini anlatan Seçer, “Çağımızın en büyük sorunlarının başında iklim değişikliği geliyor. Tabii onun bağlı olduğu çok farklı kriterler var. Bir tanesi de yeşili yok ediyoruz. Ormanı yok ediyoruz. Bunlar önemli sorunlar, özellikle belediyelerin imar planlarını gerçekleştirirken bunlara dikkat etmeleri gerekiyor” dedi. Her bireyin temiz bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, “Biz idari olarak vatandaşın bu anayasal hakkını vermek durumundayız. Onun için de bugün burada temsili bir ağaç dikme çalışması yaptık. Güzel işler yapıyoruz. Daha da güzel şeyler yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Tarih : 22 Kasım 2020 Pazar 12:54   Okunma : 1597

Mersin Büyükşehir Belediyesi, daha yeşil bir kent hedefi ile ‘Yeşil Mersin Projesi’ni başlattı. 13 ilçede eş zamanlı olarak başlatılan proje kapsamında Başkan Seçer, Vali Hüseyin Aksoy Caddesi’nde yürütülen orta refüj ve kaldırımları yeşillendirme çalışmasına katıldı. Mersin’e nefes olacak projenin önemini anlatan Seçer, “Çağımızın en büyük sorunlarının başında iklim değişikliği geliyor. Tabii onun bağlı olduğu çok farklı kriterler var. Bir tanesi de yeşili yok ediyoruz. Ormanı yok ediyoruz. Bunlar önemli sorunlar, özellikle belediyelerin imar planlarını gerçekleştirirken bunlara dikkat etmeleri gerekiyor” dedi.

Her bireyin temiz bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, “Biz idari olarak vatandaşın bu anayasal hakkını vermek durumundayız. Onun için de bugün burada temsili bir ağaç dikme çalışması yaptık. Güzel işler yapıyoruz. Daha da güzel şeyler yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

MERSİN(FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ)

Mersin Büyükşehir BelediyesiPark ve Bahçeler Dairesi koordinesinde kent genelinde eş zamanlı olarak ‘Yeşil Mersin Projesi’ başlatıldı. Türkiye’de bir ilk olarak, Peyzaj Master Planı ilke kararlarıçerçevesinde hayata geçirilen projede, 2021 yılı sonuna kadar 700 bin fidan dikiminin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Proje kapsamında fide, fidan ve çalı bitkilerinin dikimleri yapılacak. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yeşil Mersin Projesi’ni Vali Hüseyin Aksoy Caddesi’nde ilk fidanı dikerek başlattı. Seçer, İskenderun Kauçuğunu toprakla buluşturup, can suyunu verdi.

Etkinlikte Başkan Seçer’in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Göher Şahin, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş, Fen İşleri Dairesi Başkanı Engin Yıldız ve belediye personelleri yer aldı.

“Bu proje biter, iş biter anlamına gelmiyor”

Kent genelinde başlatılan projeye dair konuşan Başkan Seçer, “Tabii Mersin adına sevindirici bir proje. Aslında doğa adına, ekolojik denge adına, iklim değişikliği adına sevindirici. Çağımızın en büyük sorunlarından biri iklim değişikliği. Bu temel prensipler çerçevesinde göreve gelir gelmez Daire Başkanımız Göher Hanım’ın çok süratle organize ettiği, Mersin Peyzaj Master Planı prensipleri ve ilkeleri çerçevesinde bu ağaçlandırmayı gerçekleştiriyoruz. 13 ilçede göreve geldiğimiz ilk günden bu yana yaklaşık 2 milyon 650 bin civarında fide ve fidan dikimi gerçekleştirdik. Bunun 4 bin 250 adeti ağaç fidanıydı. 157 bin civarında da çalı bitkisi ektik. Kalan kısmı da mevsimlik çiçeklerden oluşuyor” dedi.

Başkan Seçer, Yemyeşil Mersin Projesi kapsamında 700 bin fidan dikileceğini belirterek, “Bu yılın sonuna kadar yaklaşık 2 bin ağaç dikeceğiz. Toplamda 700 bin fidan diyoruz ama tabi bu proje biter, iş de biter anlamına gelmiyor. Her yıl bu çalışmaları devam ettireceğiz. Bunların bize olan maliyetinden korkmuyoruz, çekinmiyoruz. Bunlar önemli bütçeler ayırmamız gereken çalışmalar. Bizim kendi uhdemizde olmayan alanları dahi sözleşme ile diğer kurumlardan alıyoruz. Örneğin biz yaklaşık olarak 160 kilometre Karayolları’nın ağındaki refüjlerin bakım çalışmalarını üstlendik. Bunu Karayolları ile yaptığımız bir protokol ile gerçekleştirdik. D-400 karayolu üzerindeki alanın bakımı, temizliği, gerekiyorsa rehabilitesi, ihyası bütün çalışmalarbundan sonra Adana ÇUKOBİRLİK girişinden Gazipaşa sınırına, Anamur'a kadar Büyükşehir'in çalışmaları ile gerçekleşecek” diye konuştu.

“Ülkemizde kişi başına düşen yeşil alan 1 ile 9 metrekare arasında”

Türkiye’de yeşil alanların az olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, şöyle devam etti:

“Gelişmiş ülkelere bakıyorsunuz, yeşil alan kişi başı olarak 20 metrekare iken, bizim ülkemizde bu 1 ile 9 metrekare arasında değişiyor. Bizim sorumlu olduğumuz alanlar şu an Mersin sınırları içerisinde kişi başına düşen alan 2.74 metrekare.Biz her yıl bunu artırmak istiyoruz. Zaten yönetime geldiğimizde bu rakamlar 2.71’di. Ne kadar çok fide dikersek, ne kadar çok alanı yeşillendirirsek kişi başına düşen alanımızı da o kadar genişletmiş olacağız. Çağımızın en büyük sorunlarının başında iklim değişikliği geliyor. Tabii onun bağlı olduğu çok farklı kriterler var. Bir tanesi de yeşili yok ediyoruz. Ormanı yok ediyoruz. Bunlar önemli sorunlar, özellikle belediyelerin imar planlarını gerçekleştirirken bunlara dikkat etmeleri gerekiyor. Diğer anlamda merkezi idarenin politikaları daha çok yeşil çevreye yönelik olmalıdır. İklim değişikliğine önleyecek en önemli faktörlerden bir tanesi de yeşil bir çevrede yaşamamız, orman varlığımızın artırılması.”

Bizim en büyük reklam araçlarımızdan bir tanesi çevrenin güzel ve temiz olmasıdır”

Her bireyin, her vatandaşın temiz bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğunu ve bunun bir anayasal hak olduğunu vurgulayan Seçer,şunları söyledi:

“Biz idari olarak vatandaşın bu anayasal hakkını vermek durumundayız. Onun için de bugün burada temsili bir ağaç dikme çalışması yaptık. Güzel işler yapıyoruz. Daha da güzel şeyler yapmaya devam edeceğiz. Kentimizi temiz tutmaya, bakımlı olmasına gayret ediyoruz. Bizim en büyük reklam araçlarımızdan bir tanesi çevrenin güzel ve temiz olmasıdır. Düşünün; şehir dışından bir işadamı buraya günübirlik bir iş ziyaretine geliyor. Mersin'i tertemiz gördüğü zaman gider, bunun reklamını yapar. İstanbul'da, Ankara'da, Londra'da, Paris'te, Uzakdoğu'da, Amerika'da yapar. Mersin’i tanıtmamız lazım! Mersin'i iyi özellikleri ile tanıtmamız lazım! Huzur kenti, barış kenti, kardeşlik kenti, yeşilkent, tarihi-kültürel birikimi olan bir kent şeklinde. Bu güzel özelliklerini ihya etmek, bu potansiyeli açığa çıkartmak ve bunu tanıtım aracı olarak kullanılmasını sağlamak, bütün gayemiz bu.

“Şehir içinde araçla seyahat ederken üzüldüğüm sahnelerle karşılaşıyorum”

Mersin’in daha temiz bir kent olması için vatandaşlara da çağrı yapan Seçer, “Vatandaşlarımızdan da rica ettiğim bazı konular var. Yeşili korumak, çevreyi temiz tutmak. Ben, şehir içinde araçla seyahat ederken üzüldüğüm sahnelerle karşılaşıyorum. Şoför suyu içiyor, pet şişeyi kaldırıyor caddeye atıyor. Bunu anlamak mümkün değil! Vatandaşlarımızın da bu konuda bize yardımcı olmaları lazım! Bunu yapan vatandaşlarımızı tatlı bir şekilde uyarmaları lazım! Gerçekten bunu yapmasınlar” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, 13 İLÇEDE, YEŞİL MERSİN, PROJESİNİ, BAŞLATTI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA