19 Mart 2024 Salı

09:56   TÜRKİYE YEREL YÖNETİCİLERİNİ SEÇMEK İÇİN SANDIK BAŞINA GİDECEK. BİR MİLYON 32 BİN 610 GENÇ İLK KEZ OY KULLANACAK   09:22   TARSUS’U ZİYARET EDEN MBB VAHAP SEÇER’E YOĞUN İLGİ   01:45   ÖZGÜR ÖZEL, PARTİSİNİN GENÇ ADAYLARIYLA BULUŞTU   01:01   CEVDET YILMAZ: “YEREL SEÇİMLER VESİLESİYLE MAKRO POLİTİKALARIMIZ KONUSUNDA YAPILAN TARTIŞMALAR, SPEKÜLATİF BİRTAKIM SÖYLEMLERDEN İBARET”   22:44   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN`İ TEBRİK ETTİ   21:02   FENERBAHÇE OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU, 2 NİSAN`DA "LİGDEN ÇEKİLME" GÜNDEMLİ TOPLANACAK   20:01   ALİ KOÇ: “GEREKİYORSA BİR ALT LİGE İNECEĞİZ. BİR SENE OYNARIZ, ÇIKARIZ, HERKES AKLINI BAŞINA ALIR”   18:55   DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANI UYSAL: “KÜME DÜŞÜŞÜMÜZÜN BEDELİNİ İŞ İNSANLARI ÖDÜYOR”   18:47   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP`YE GÜÇ VERİN EMEKLİNİN HAKKINI HEP BİRLİKTE SÖKE SÖKE ALACAĞIZ"   18:42   İYİ PARTİGENEL BAŞKANI AKŞENER: "TUTUN ELİMİ, MUHALEFET NASIL YAPILIRMIŞ GÖRÜN"   18:24   CHP`DEN ATATÜRK’ÜN ADINI ANMAYAN İLÇE MÜFTÜSÜNE TEPKİ   17:40   BAŞKAN GÜLTAK,31 MART’TA BU HALK SİZE ‘ARTIK YETER’ DİYECEK   17:14   İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI, DEPREMDE 43 KİŞİYE MEZAR OLAN SAİDBEY SİTESİ İLE İLGİLİ BİLİRKİŞİ RAPORUNU AÇIKLADI   17:14   BALIKESİR`DE SEYİT ONBAŞI`NIN ANIT MEZARI BAŞINDAKİ 18 MART ANMASINDA AKP`LİLER CHP`LİLERE SALDIRDI, JANDARMA MÜDAHALE ETTİ   16:38   İMAMOĞLU: “MECZUP BİR DİL ÇIKIP ATAMIZA HAKARET EDEBİLİYOR. BİR SAVCININ DAHİ SORUŞTURMA AÇMAMASINI KINIYORUM”   16:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİLENEN LİMAN YOLU TRAFİĞE AÇILDI   15:56   FATİH CAMİ ÇEVRESİNDEKİ KEDİLERİ TOPLAYIP İZMİT`TEKİ İŞYERİNDE ÖLDÜREN SANIĞA HAYVANSEVERLERDEN TEPKİ   15:37   ALİ BABACAN İFTAR SOFRASINDA RAMAZAN PAKETİ HESABI YAPTI   15:23   GÖKHAN GÜNAYDIN: "ÜLKEMİZ KARA PARA AKLAMA VE TERÖRİZMİN FİNANSMANI İLE MÜCADELE KONUSUNDA HALA FATF`IN İZLEME LİSTESİNDE"   15:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A: “SENİN İSTEDİĞİN KAVGAYI DEĞİL, HALKIN TALEPLERİNİN KAVGASINI YAPACAĞIM”  
 
     
   

Koçak’tan ihaleyi alan Kozuva’ya hayırlı olsun mesajı


Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın üstyapı ihalesini alan Favori İşletmecilik AŞ/YAKO Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ ortak girişiminin Kozuva Şirketler Grubu bünyesinde bulunan Favori&Yako şirketlerinin ortaklarından ve aynı zamanda Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olan Süleyman Kozuva’ya hayırlı olsun mesajını iletti.

 

Tarih : 23 Kasım 2020 Pazartesi 23:49   Okunma : 803

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın üstyapı ihalesini alan Favori İşletmecilik AŞ/YAKO Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ ortak girişiminin Kozuva Şirketler Grubu bünyesinde bulunan Favori&Yako şirketlerinin ortaklarından ve aynı zamanda Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olan Süleyman Kozuva’ya hayırlı olsun mesajını iletti.

Koçak, Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın tamamlanması halinde bölge ekonomisinde önemli değişiklikler olacağını belirterek, ‘’Çukurova Bölgesel Havalimanının tamamlanmasıyla bölgemiz ticari hayatı bambaşka bir boyut kazanacak. Temennimiz hızlıca tamamlanması ve hizmete geçmesi noktasında. Kozuva Grubu’na da hayırlı olması diliyor, başarı temenni ediyoruz.’’dedi.

Çukurova Bölgesinin yatırımcılar açısından önemli potansiyeli barındırdığını, tüm çabalarının bölge ekonomisini kalkındırmak olduğunu ve bu doğrultuda tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde hareket ettiklerini söyleyen Koçak, ‘’Gayemiz tek. Yeni bir Marmara bölgesi oluşturmak ve yatırımcıları bölgemize çekebilmek. Bu anlamda tüm dinamiklerle el ele kol kola olmamız gerekiyor. Çok güzel bir birliktelik örneği sergilediğimizi düşünüyorum. En somut örneği Tarsus Organize Sanayi Bölgemizde kat ettiğimiz yol. Amacımız Çukurova bölgesini cazibe merkezi haline getirerek yatırımcılar için tercih edilir bir bölge sunabilmek. Şu anda tüm enerjimiz kurmakta olduğumuz Tarsus Organize Sanayi Bölgesi. OSB bizi ayağa kaldıracak çok önemli bir proje. Artık sona yaklaştık. OSB bizi kurtaracak, işsizliği ortadan kaldıracak. Doğrudan 15 bin istihdam sağlayacak. Bu projenin hayata geçmesi için tüm müteşebbis heyetimizle birlikte canla başla çalışıyoruz.’’diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta sonunda Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın üstyapı ihalesinde en uygun teklifi, 297 milyon 100 bin avro artı KDV karşılığında Favori İşletmecilik AŞ/YAKO Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ ortak girişimi vermişti. DHMİ Satın Alma ve İkmal Dairesi Başkanı Ömer Gönül, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın altyapı inşaatına DHMİ'nin devam ettiğini ve gerçekleşme oranın yüzde 85 olduğu belirterek, "Çukurova Havalimanı üstyapı tesislerinin yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilmesi ile birlikte bölgenin özellikle turizm, lojistik, tarım, sanayi ve gıda gibi sektörlerindeki potansiyelinin artacağı öngörülmektedir." değerlendirmesinde bulunmuştu.  Proje toplam 3 etap halinde planlanıyor. 1. etap yatırımların tamamlanarak havalimanının hizmete verilmesi için planlanan yatırım süresi 2,5 yıl olup işletme süresi 25 yıl olacak.

FAVORİ VE YAKO HAKKINDA

Kozuva Şirketler Grubu bünyesinde bulunan YAKO Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş, daha çok tekstil alanında gösterdiği faaliyetlerle tanınıyor.

Yine aynı grup bünyesinde faaliyet gösteren Favori İşletmecilik A.Ş ise 2012 yılında yurtdışı yatırımlar hedeflenerek kuruldu. Şirket küresel ekonomideki aktif rolleri üstlenmek üzere konumlandırıldı. Bu doğrultuda hareket eden Favori, Eylül 2013 tarihi itibarı ile Somali'de bulunan Mogadişu Aden Abdulle Uluslararası havalimanı işletmeciliğini 20 yıl süre ile üstlendi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, TARSUS, TİCARET VE SANAYİ, ODASIKOZUVA, YAKO TEKSTİL

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA