22 Ocak 2026 Perşembe

10:59   “GÜLCAN KıŞ’TAN TBMM’YE TARIHI TEKLIF: BORÇ KRIZINE SOSYAL DEVLET ÇÖZÜMÜ”   10:28   MERSIN’DE SIVRISINEĞE KARŞı ORTAK MÜCADELE: BÜYÜKŞEHIR’DEN BILINÇLENDIRME HAMLESI   10:21   “KARTALKAYA FACIASıNıN YıLDÖNÜMÜNDE DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN MECLISTE VICDAN ÇAĞRıSı: ‘İÇIMIZDEKI YANGıN SÖNMEDI’”   09:28   ATLANTIK’TE 10 TON KOKAIN: İSTANBUL’DA DEV SORUŞTURMA, 10 TUTUKLAMA!   17:04   KARTALKAYA OTEL YANGıNı FACIASıNıN 1. YıLı... CHP GRUP BAŞKANVEKILI EMIR: "TURIZM BAKANı MEHMET NURI ERSOY, YARGıLANACAKTıR, YARGıLANMADAN BU DOSYA KAPANMAYACAK"   17:02   ÜMIT ÖZDAĞ: "MILLI BIRLIĞIMIZI EN FAZLA ZEDELEYEN HUSUSLARıN BAŞıNDA IKTIDARıN MUHALEFETE KARŞı UYGULADıĞı DÜŞMAN CEZA HUKUKU GELMEKTEDIR"   17:01   TURAN TAŞKıN ÖZER’DEN "SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK" AÇıKLAMASı: "TÜM KURUMLARıN ELINI TAŞıN ALTıNA KOYUP IVEDI KARARALAR ALMASı GEREKIR"   16:55   AK PARTI GRUP TOPLANTıSı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: KIMSE BENIM KÜRT KARDEŞIMIN IRADESINI IPOTEK ALTıNA ALAMAZ, KÜRTLERIN TEK TEMSILCISIYMIŞ GIBI KONUŞAMAZ   12:37   MERSIN BARO BAŞKANı ÖZDEMIR: “TÜRK BAYRAĞı’NA YAPıLAN ALÇAK EYLEMI LANETLIYORUZ”   12:33   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN EVLERE UZANAN SOSYAL DESTEK   12:24   MERSIN BELLEK OFISI KENT MIRASıNı GELECEK NESILLERE TAŞıYACAK   19:25   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN BÜYÜK DOKUNUŞ: MAHALLELER YEPYENI PARKLARLA BULUŞTU”   19:03   “MERSIN DEVLET OPERA VE BALESI’NDEN VERDI’NIN ÖLÜMSÜZ RIGOLETTO’SU SAHNEDE”   18:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE ÜCRETSIZ FIZIKI YETERLILIK KURSU: HAYALLERE GIDEN YOL AÇıLDı   18:05   “ÇUKUROVA KITAP FUARı’NDA YEREL KALEMLERDEN TARIHI DAYANıŞMA”   16:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BAHÇELI’YE EMEKLI AYLıĞı ÇAĞRıSı: “ÖNERGEYI SEN VER, BIZ KAYıTSıZ ŞARTSıZ SENIN DEDIĞIN IYILEŞTIRMEYE DESTEK VERECEĞIZ”   16:27   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A ÇAĞRı: "6 ŞUBAT’TA GEL BIRLIKTE GIDELIM HATAY’ıN SOKAKLARıNı GEZELIM, VAR Mı CESARETIN?"   16:26   SUAT ÖZÇAĞDAŞ: "TÜRKIYE’DE ÖĞRETMEN YETIŞTIREN OKUL KALMADı, HER ŞEYI KURUTTUĞU GIBI BU IKTIDAR ONU DA KURUTTU"   16:23   TEPAV: SGK’YA KAYıTLı ÇALıŞAN SAYıSı AYLıK BAZDA YÜZDE 3,3 AZALARAK 26 MILYON 78 BINE GERILEDI   16:21   İBB SOĞUKTA BIN 657 EVSIZI SıCAK YUVALARıNDA AĞıRLADı  
 
     
   

Baro Başkanı Yeşilboğaz: Pandemi Sınavında Eğitimde Sınıfta Kaldık,


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamasında ülke olarak pandemi sürecinde eğitimde sınıfta kaldığımızı belirterek, öğrencilerin ve öğretmenlerin uzaktan eğitim sisteminde büyük zorluklar yaşadığına dikkat çekti. Yeşilboğaz açıklamasında, “Kötü öğretmen, kötü öğrenci, kötü okul yoktur. Kötü eğitim sistemi vardır. Hukuk devletinin ve çağdaşlaşmanın ön koşulu eğitimdir” dedi.

 

Tarih : 24 Kasım 2020 Salı 06:02   Okunma : 1315

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamasında ülke olarak pandemi sürecinde eğitimde sınıfta kaldığımızı belirterek, öğrencilerin ve öğretmenlerin uzaktan eğitim sisteminde büyük zorluklar yaşadığına dikkat çekti. Yeşilboğaz açıklamasında, “Kötü öğretmen, kötü öğrenci, kötü okul yoktur. Kötü eğitim sistemi vardır. Hukuk devletinin ve çağdaşlaşmanın ön koşulu eğitimdir” dedi.

Mersin Baro Başkanı Yeşilboğaz mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Eğitim ve bilim emekçisi öğretmenlerimizin hak ve özgürlükleri korunduğu, geliştirildiği, ülkemizin eğitim politikasındaki aksaklıklar giderildiği takdirde ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak, geleceğimize yön verecek nesillerin yetişeceği aşikârdır. Ülkemizin eğitim politikasındaki ve öğretmenlerimizin sistematik bir şekilde yaşadığı sorunların yok sayılması, görmezden gelinmesi, geleceğimizin en karanlık tablosudur. Çünkü bir öğretmenin eseri öğrencileridir. O öğrenciler de, geleceğimizin mimarı, yarınlarımızın teminatıdır. Bir ülkenin çağdaş, laik, yenilikçi, bilim yolunda ilerleyen eğitim sistemi ve öğretmene verilen değer, o ülkenin gelişmişlik düzeyi ve yaşam standardı kalitesi ile doğru orantılı ilerler. Ülkemizde kadına, çocuğa, doğaya, hayvana yönelik artan her türlü şiddetin temelinde, eğitim sistemimizdeki geri vitese gidiş yatmaktadır. Kötü öğrenci yoktur, kötü öğretmen yoktur, kötü okul yoktur, kötü bir eğitim sistemi vardır.

“HUKUK DEVLETİNİN ÖN KOŞULU EĞİTİMDİR”

Ülkemizde sil baştan yapılan müfredat ile laik ve bilimsel eğitimden uzaklaşılmış, ders kitaplarında Atatürk’ün ilke ve devrimleri tırpanlanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığının tarikat ve cemaatlerle yaptığı eğitimde işbirliği ile Cumhuriyet değerlerinden uzak nesillerin yetiştirilmesi hedeflenmiştir.  Siyasi iktidarın kendi ideolojik amaçları doğrultusunda şekillenen eğitim sistemimiz ve en kutsal mesleklerden birisi olan öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılması, ülkemizin aydınlık geleceğine yapılan en büyük ihanettir. Atatürk, “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözüyle eğitime ve öğretmenlere ne kadar önem verdiğini vurgulamıştır. Çünkü eğitim bir toplumun hukuk devleti yolunda gelişmesinin, kalkınmasının, çağdaşlaşmasının ön koşuldur. Öğretmen istihdamında yaşanan sorunlar ve gelir yetersizliği sorunu çözüme kavuşturulmalı, laik, çağdaş ve bilimsel eğitim sistemimize geri dönülmelidir. Eğitimde ayrımcılığı ve fırsat eşitsizliğini kaldırmak kamu hizmetidir.

PANDEMİ SINAVINDA EĞİTİMDE SINIFTA KALDIK

Ayrıca eğitim sistemimiz pandemi sınavında sınıfta kalmıştır. Süreç içerisinde gözlemledik ki, uzaktan eğitim sistemine hala hazır değiliz. Eğitimde fırsat eşitliği sağlanamamaktadır. Öğrencilerimizin birçoğunun evinde bilgisayar ve internet altyapısı bulunmuyor ya da ekonomik koşullar vatandaşın bu altyapıyı sağlamaya gücü yetmiyor. Eba Tv’de verilen eğitimle gerek öğrencilerimiz, gerekse öğretmenlerimiz büyük zorluklar yaşamaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürüyen, ülkemize aydınlık, çağdaş öğrenciler yetiştiren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi saygıyla ve minnetle anıyorum.”

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BAROSU, BAŞKANI, YEŞİLBOĞAZ, 24 KASIM, ÖĞRETMENLER, GÜNÜ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA