19 Mart 2024 Salı

14:01   DEVA PARTİSİ LİDERİ ALİ BABACAN MERSİN’E GELİYOR   13:57   AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜLTAK VATANDAŞLARA SESLENDİ: “SİZDEN OY İSTEYENLERE PROJELERİNİ SORUN”   13:55   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ   12:45   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI   12:42   NEŞET TARHAN, MEZİTLİ KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ’NDE YENİLİKÇİ PROJELERİNİ AÇIKLADI   12:40   GÜRAN DİNÇER’DEN EMEKLİLERE TAM DESTEK    12:38   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT “HALKIN SESİNE KULAK VERDİK, DERDİNE KOŞTUK”   11:34   CHP ANKARA MİLLETVEKİLİ BİNGÖL: "TEKSTİL SEKTÖRÜ YANLIŞ EKONOMİ POLİTİKALARI NEDENİYLE KAN AĞLIYOR."   10:37   VAHAP SEÇER, MERSİN İŞ DÜNYASI KULÜBÜ`YLE BİR ARAYA GELDİ   10:33   SERDAR SOYDAN, TARSUS’A KONGRE VE FUAR MERKEZİ MÜJDESİ VERDİ   10:31   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN’DAN ÇİRKİN SÖYLEMLERE KINAMA   09:56   TÜRKİYE YEREL YÖNETİCİLERİNİ SEÇMEK İÇİN SANDIK BAŞINA GİDECEK. BİR MİLYON 32 BİN 610 GENÇ İLK KEZ OY KULLANACAK   09:22   TARSUS’U ZİYARET EDEN MBB VAHAP SEÇER’E YOĞUN İLGİ   01:45   ÖZGÜR ÖZEL, PARTİSİNİN GENÇ ADAYLARIYLA BULUŞTU   01:01   CEVDET YILMAZ: “YEREL SEÇİMLER VESİLESİYLE MAKRO POLİTİKALARIMIZ KONUSUNDA YAPILAN TARTIŞMALAR, SPEKÜLATİF BİRTAKIM SÖYLEMLERDEN İBARET”   22:44   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN`İ TEBRİK ETTİ   21:02   FENERBAHÇE OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU, 2 NİSAN`DA "LİGDEN ÇEKİLME" GÜNDEMLİ TOPLANACAK   20:01   ALİ KOÇ: “GEREKİYORSA BİR ALT LİGE İNECEĞİZ. BİR SENE OYNARIZ, ÇIKARIZ, HERKES AKLINI BAŞINA ALIR”   18:55   DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANI UYSAL: “KÜME DÜŞÜŞÜMÜZÜN BEDELİNİ İŞ İNSANLARI ÖDÜYOR”   18:47   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP`YE GÜÇ VERİN EMEKLİNİN HAKKINI HEP BİRLİKTE SÖKE SÖKE ALACAĞIZ"  
 
     
   

Öğretmenler gününde çocuklara tablet dağıttılar


Mezitli Soroptimist Kulübü, Mezitli Belediyesi tarafından başlatılan tablet dağıtımı kampanyasına katıldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında çocukların eğitimine katkı vermek amacıyla tenis turnuvası düzenleyerek çok özel bir çalışmaya imza atan Soroptimist Kulübü üyelerinin tablet dağıtım töreni Mezitli Belediyesi önünde gerçekleştirildi.

 

Tarih : 25 Kasım 2020 Çarşamba 01:03   Okunma : 1011

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Aydan Dayıkaymaz ve kulüp üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Başkan Tarhan’ın, Dayıkaymaz’a sağladığı katkı nedeniyle kulüp üyeleri adına teşekkür plaketi verdiği etkinlikte tablete kavuşan çocuklar sevinçlerini aileleriyle paylaştı.

Dünyada yaşayan herkesin eşit şartlarda eğitime ve sağlığa ulaşması gerektiğini ifade eden Dayıkaymaz, “Atatürk’ün izinden yürüyenler olarak, eğitimin herkese eşit şekilde ulaşması gerektiğini savunuyoruz. Dünyayı saran Covid-19 virüsü dünyayı değiştirdi. Önceliğin sağlık ve eğitim olduğunu ve ancak bilimin ışığında yaşayabileceğimizi daha iyi gördük. Maalesef çocuklarımızın hepsi eşit şartlarda eğitime ulaşamaz oldu. Mezitli Soroptimist Kulübü olarak öğrencilerin eğitime uzakta kalmaması için harekete geçerek öğrencilerimize tablet hediye ediyoruz. Çocuklarımızın tabletler ile eğitime en iyi şekilde ulaşmanı, başarılı bireyler olmanı istiyoruz” dedi.

Mezitli’nin iyi insanlarının eğitime ulaşamayan çocuklar için kolları sıvadığına dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Soroptimist Kulübü üyelerinin tablet dağıtımı için bugünü seçmeleri son derece önemli. Öğretmenlerimiz özgür düşünceli çocuklar yetişmesinde büyük katkıları var. Maalesef bu virüs salgını koşullarında öğrenci ve öğretmenlerin bir araya gelmeleri zor hale geldi. Bunun önüne geçebilmek adına biz de bir kampanya başlatarak çocuklarımıza tablet dağıtmaya karar verdik. Her zaman Soroptimist Kulübü üyeleri tüm sosyal projelerimizde bize destek oluyor. Bu etkinlikleri de son derece önemli” diye konuştu.

Korona Virüsü sürecinin, Türkiye’de eğitimde yaşanan sıkıntıları ortaya çıktığına vurgu yapan Başkan Tarhan, “Türkiye OECD ülkeleri arasında internet bağlantısı yönünde 77 ülke arasında 70. sırada. 6 milyon öğrenci EBA’yı hiç kullanamıyor. Canlı derslere katılım birçok okulda yüzde 15’lerde kaldı. Gereksinmesi olan öğrencilerimiz var. Bunlara cihaz ve internet ihtiyacını sağlamak gerekiyor. Bu tür kampanyalarla bu eksiği gidermeye çalışacağız. Bunun dışında, EBA Destek Merkezimiz ile Gençlik Kültür Evimizle öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.  Virüs salgınının ilk döneminde krizi nasıl vatandaşların sayesinde aştıysak bu eğitim sorununu da vatandaşlarımız sayesinde aşacağız. O yüzden Mezitli halkı hayırseverdir diyoruz. Mezitli Soroptimist Kulübünün bu düşüncesinin Mersin’de ki tüm sivil toplum kuruluşlarına ve işadamlarına örnek olmasını istiyoruz. Kimse önlenebilir sıkıntılar nedeniyle eğitimden ve sağlıklı yaşamdan uzak kalmasın istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MEZİTLİ, BELEDİYESİ, ÖĞRETMENLER, GÜNÜNDE, ÇOCUKLARA, TABLET, DAĞITTILAR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA