19 Mart 2024 Salı

14:01   DEVA PARTİSİ LİDERİ ALİ BABACAN MERSİN’E GELİYOR   13:57   AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜLTAK VATANDAŞLARA SESLENDİ: “SİZDEN OY İSTEYENLERE PROJELERİNİ SORUN”   13:55   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ   12:45   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI   12:42   NEŞET TARHAN, MEZİTLİ KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ’NDE YENİLİKÇİ PROJELERİNİ AÇIKLADI   12:40   GÜRAN DİNÇER’DEN EMEKLİLERE TAM DESTEK    12:38   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT “HALKIN SESİNE KULAK VERDİK, DERDİNE KOŞTUK”   11:34   CHP ANKARA MİLLETVEKİLİ BİNGÖL: "TEKSTİL SEKTÖRÜ YANLIŞ EKONOMİ POLİTİKALARI NEDENİYLE KAN AĞLIYOR."   10:37   VAHAP SEÇER, MERSİN İŞ DÜNYASI KULÜBÜ`YLE BİR ARAYA GELDİ   10:33   SERDAR SOYDAN, TARSUS’A KONGRE VE FUAR MERKEZİ MÜJDESİ VERDİ   10:31   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN’DAN ÇİRKİN SÖYLEMLERE KINAMA   09:56   TÜRKİYE YEREL YÖNETİCİLERİNİ SEÇMEK İÇİN SANDIK BAŞINA GİDECEK. BİR MİLYON 32 BİN 610 GENÇ İLK KEZ OY KULLANACAK   09:22   TARSUS’U ZİYARET EDEN MBB VAHAP SEÇER’E YOĞUN İLGİ   01:45   ÖZGÜR ÖZEL, PARTİSİNİN GENÇ ADAYLARIYLA BULUŞTU   01:01   CEVDET YILMAZ: “YEREL SEÇİMLER VESİLESİYLE MAKRO POLİTİKALARIMIZ KONUSUNDA YAPILAN TARTIŞMALAR, SPEKÜLATİF BİRTAKIM SÖYLEMLERDEN İBARET”   22:44   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN`İ TEBRİK ETTİ   21:02   FENERBAHÇE OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU, 2 NİSAN`DA "LİGDEN ÇEKİLME" GÜNDEMLİ TOPLANACAK   20:01   ALİ KOÇ: “GEREKİYORSA BİR ALT LİGE İNECEĞİZ. BİR SENE OYNARIZ, ÇIKARIZ, HERKES AKLINI BAŞINA ALIR”   18:55   DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANI UYSAL: “KÜME DÜŞÜŞÜMÜZÜN BEDELİNİ İŞ İNSANLARI ÖDÜYOR”   18:47   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP`YE GÜÇ VERİN EMEKLİNİN HAKKINI HEP BİRLİKTE SÖKE SÖKE ALACAĞIZ"  
 
     
   

CHP İl Başkanı Aktay: Bizim güzelliğimiz öğretmenlerimizdir


Öğretmenler, bu ülkenin çocuklarını, bilimle, eleştirel düşünceyle, sanatla, sporla ve insanlığın yüksek değerleriyle tanıştıranlardır.

 

Tarih : 25 Kasım 2020 Çarşamba 07:41   Okunma : 958

Başkan Aktay yayınladığı mesajda, Öğretmenler, bu ülkenin çocuklarını, bilimle, eleştirel düşünceyle, sanatla, sporla ve insanlığın yüksek değerleriyle tanıştıranlardır.

Son yıllarda bize kabul ettirilmek istenenin aksine, onlar çocuklarımızı sınavlara değil,  geleceğe hazırlayanlardır.

Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözleri, öğretmenlerin bir ülke için taşıdığı önemin en güzel ifadesidir:

“Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet henüz millet adını almak yeteneğini kazanamamıştır. Ona gelişigüzel bir kütle denir, millet denemez”.

İşte aydınlıktan korkan iktidarlar bunu bildikleri için “gelişigüzel bir kütle” yaratmak adına, eğitimcileri hedef almaktadırlar. Bu nedenle, bilimsel ve demokratik bir eğitimi savunan öğretmenler sürgün ve cezalarla sindirilmeye çalışılır, sendikaları ve dernekleri kapatılmak istenir, hak arama talepleri baskıyla karşılanır.

AK Parti de, iktidar olduğu günden bu yana eğitim sisteminin altını oymakla uğraşırken, buna karşı duran öğretmenleri de sindirmeye, susturmaya çalışıyor.

Atamalarda liyakatın yerini yandaşlık aldı... Kadrolu öğretmenliğin yerini adeta sözleşmeli öğretmenlik aldı...  Öğretmenler güvencesiz ve savunmasız bırakıldı.

OHAL döneminde ihraç edilen eğitimci sayısı üniversitelerle birlikte 42 bine yaklaştı. Sınıflar öğretmensiz bırakılırken, ataması yapılmayan gencecik öğretmenler, işsizlik nedeniyle intihara sürüklendi. Atama beklerken çalıştıkları geçici işlerde iş cinayetlerine kurban gittiler.

Bu acıları unutmayacağız.  Çocuklarımızı eğitimsiz, öğretmenlerimizi mutsuz eden bu eğitim sistemini değiştirmek boynumuzun borcudur.

24 Kasım vesilesiyle bir kez daha Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve onun yolundan gidip ülkemizin dört bir yanına ışık taşıyan öğretmenlerimize şükranlarımı iletiyor, öğretmenlerimizin emeklerinin karşılığını aldığı, baş tacı edildiği bir Türkiye için mücadeleye devam diyorum.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP, MERSİN, İL BAŞKANI, ADİL AKTAY, ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA