20 Nisan 2024 Cumartesi

10:12   CHP`Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI VE İL YÖNETİCİLERİ ANITKABİR`DE   09:38   ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI, RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI...   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN `YENİ DOĞAN PAKETLERİ` İLE AİLELERİN BÜTÇELERİNE DESTEK   09:13   ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELİĞİ`NE PROF. DR. ÖMER ÇINAR SEÇİLDİ   09:12   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN ‘KENTSEL KIYI EKOSİSTEMLERİNİN DOĞA TEMELLİ ÇÖZÜMLERLE RESTORASYONU` ÇALIŞTAYI   23:16   CHP, YEREL SEÇİMLERDE PARTİ ALEYHİNE ÇALIŞAN ÜYELER HAKKINDA DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLATACAK   16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR  
 
     
   

Gelecek Partisi Mersin Kadın Kolları Başkanı Özçerit: “Kadınlar İçin Yasal Düzenlemeler Hızla Harekete Geçirilmeli”


Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Gelecek Partisi Mersin İl Teşkilatı tarafından basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda basın açıklamasını okuyan Kadın Kolları İl Başkanı Zarife Özçerit, “Yasal düzenlemeleri hızla harekete geçirmedikçe kadınlarını özgürlükleri, yaşam hak elinden alınmaya devam edeceğine inanıyoruz” dedi

 

Tarih : 26 Kasım 2020 Perşembe 08:08   Okunma : 954

Gelecek Partisi Mersin İl Kadın Kolları tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde basın toplantısı düzenlendi. Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Hamit Karış’ın da katıldığı toplantıda basın açıklaması İl Kadın Kolları Başkanı Zarife Özçerit tarafından okundu. Kadına yönelik şiddete karşı yasal sürecin etkin kullanılması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada:

“VİCDANIMIZI KANATAN OLAYLARLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

 “Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, böyle insanlık onurunu yaralayan bir mesele için değil de kadın haklarında yaşayan güzel gelişmeleri nasıl daha iyi getirebileceğimizi konuşmak isterdik. Fakat, her gün siz değerli basın mensuplarının da toplumu bilgilendirdiği haberlerde, sosyal medyada ne yazık ki kadına karşı şiddetin boyutlarını yansıtan, vicdanımızı kanatan olaylarla karşı karşıyayız.

“391 KADINIMIZI CİNAYETE KURBAN VERDİK”

  Ülkece COVİD-19 salgınıyla mücadele ettiğimiz, hayatta kalmak için azami çaba sarf ettiğimizin günlerde kadınlar artı olarak kendilerini korumak, hayatlarını kurtarmak için tek başlarına mücadele etmeye devam ediyor. 2020 yılı sona ermeden cinayete kurban verdimiz kadın sayısı 391’e ulaştı. Her 3 günde 2 kadın gördüğü şiddet yüzünden hayatını kaybediyor. Geçen hafta bir günde 4, ertesi gün5 kadının öldürüldüğü haberlerini okuduk. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, tüm dünyada bireysel şiddete en fazla maruz kalan kesim ülkemizde de olduğu gibi kadınlar oluşturuyor.

 “YASAL DÜZENLEMELER HIZLA HAREKETE GEÇİRİLMELİ”

 Gelecek Partisi olarak bu konuda toplumu bilinçlendirmek, yasal düzenlemeleri hızla harekete geçirmedikçe kadınlarını özgürlükleri, yaşam hak elinden alınmaya devam edeceğine inanıyoruz. Bu inançla Gelecek Partisi olarak, bütün Türkiye’de ve ilimizde kadına şiddet konusunda her türlü öncü çalışmayı hayata geçirmeye, hükûmetten muhalefete herkesle el birliğiyle bu konuyu çözmek için atılacak bütün adımlarda yer almaya hazırız. Söz konusu şiddete uğrayan kadınlarımızsa, bizim için gerisinin hiçbir önemi yoktur.

“KADINLAR SÖZDE DEĞİL ÖZDE KORUNMAK İSTİYOR”

 Bu düşünceden hareketle, Gelecek Partisi Kadın Politikalarından sorumlu Genel Başkanlığımızın 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde sorunu yaşayanların, kadınlarımızın ne istediğine dikkat çeken bir kampanya hazırladı. Kampanyada kadınların temel insani taleplerine yer verilirken her şeyden önce yaşamak istedikleri ön plana çıkarılarak, kadınların yasalara sözde değil özde korunmak istekleri vurgulandı.

“DEĞERLİ BASIN MENSUPLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

 İlimizde kadına şiddetle ilgili yaptığımız bütün haberlerin toplumu bilinçlendirmeye ve dönüştürmeye, yani, kadınların hayatta kalma mücadelesine büyük bir katkısı var. Onların verdiği mücadeledeki bu değerli katkılarınız için siz değerli basın mensuplarına teşekkür ediyoruz. Bugün Gelecek Partisi olarak ortaya koyduğumuz çalışmanın ellerinizde daha da kıymetleneceği bilinciyle sizlere emanet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA