28 Mart 2024 Perşembe

12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR   15:41   DEM PARTİ MERSİN’DE SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR   15:29   VAHAP SEÇER, İKİNCİ 5 YILLIK DÖNEMDE MERSİN`E YENİ PROJELER KAZANDIRMAYA HAZIRLANIYOR    15:12   VAHAP SEÇER, ÇAMLIYAYLA`DA HALKLA BULUŞTU: “ÇAMLIYAYLA’YI İMRENİLİR BİR HALE GETİRECEĞİZ”  
 
     
   

Her Konuda Benim Önüme Engel Konulacaksa Mersin Halkı Kaybeder”


Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MESKİ’nin bütçesi ile ilgili alınacak kararların kent için büyük önem taşıdığını belirterek, “1 milyar lira bütçesi olan ve kısa süre içerisinde yatırım programına alınmış projeleri olan, bünyesinde yaklaşık 2 bin 500 insanın çalıştığı, 840 bin aboneye hizmet eden bir kurum, hesap kitap yapılmadan, bütçesinde önemli tahribatlar yaratacak kararlarla yönetilebilecek bir kurum değildir” dedi. Büyükşehir Meclisi’nde alınacak kararların siyasi olmaması gerektiğine değinen Seçer, “Siyasi değerlendirmelerle, popülizmle eğer bu mecliste her konuda benim önüme engel konulacaksa, Mersin halkı kazanmaz, Mersin halkı kaybeder” diye konuştu.

 

Tarih : 26 Kasım 2020 Perşembe 08:49   Okunma : 1030

MESKİ Olağan Genel Kurul Toplantısı 2. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Seçer, MESKİ’nin bütçesi ile ilgili alınacak kararların kent için önemli olduğunu vurgulayarak, “Bu kurum, hesap kitap yapılmadan, bütçesinde önemli tahribatlar yaratacak kararlarla yönetilebilecek bir kurum değildir” dedi.

Temmuz ayında alınan atık su bedeli uygulaması şu anda da devam ediyor

Cumhur İttifakı’nın komisyonda atık su bedelinin yüzde 45’ten yüzde 35’e çekilmesi teklifini de değerlendiren Seçer, şunları söyledi:

“Temmuz ayındabiz atık su bedelini %50'den %45'e düşürmüştük. Şu anda da bu uygulama devam ediyor. Takdir edersiniz ki, 1 milyar lira bütçesi olan ve milyonlarca lira, hatta yıllara sari milyarlarca lira, kısa süre içerisinde yatırım programına alınmış projeleri olan, bunların ödeme planları yapılmış olan, bünyesinde yaklaşık 2 bin 500 insanın çalıştığı, 840 bin aboneye hizmet eden bir kurum, hesap kitap yapılmadan, bütçesinde önemli tahribatlar yaratacak, eksiler, artılar getirecek kararlarla yönetilebilecek bir kurum değildir.Şimdi bu kurumu yöneteceksiniz. Bu kurumu yönetirken, bu hesapları yapacaksınız” dedi.

“Ben bu kurumu popülizmle nereye kadar götürebilirim?”

2021 tarifesindesuya yeni bir düzenleme yapmadıklarını aktaran Başkan Seçer, kendisinin de milletvekilliği yaptığı ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görev aldığı dönemde rasyonel olmayan hiçbir kararı onaylamadığını vurguladı. Seçer, “Burada popülizmle bu kurumu yönetemeyeceğimi içinizden birçok arkadaşım bilir. Başta belediye başkanları bilir. Popülizmle nereye kadar götürebilirim ben bu kurumu? Siz belediyelerinizi nereye kadar götürebilirsiniz?” ifadelerini kullandı. Seçer, siyasi değerlendirmeler ve popülizmle Meclis’te her konuda önüne engel konulmamasını isteyerek, “Gözünü seveyim, siyasi değerlendirmelerle, popülizmle eğer bu mecliste her konuda benim önüme engel konulacaksa, Mersin kazanmaz, Mersin halkı kazanmaz, Mersin kaybeder, Mersin halkı kaybeder

“Burası bir şirket değil. Burası bir kamu hizmeti yapıyor”

İçme suyu yatırımlarından kanalizasyon yatırımlarına, yağmur suyu yatırımlarından atıksu arıtma tesisi yatırımlarına kadar birçok alanda1 milyar liralık projeler üzerinde çalıştıklarını ifade eden Seçer, bunun 182 milyon liralık kısmının 2020 yılı içerisinde yapıldığını söyledi. Seçer, 2021 yılı ile beraber art arda kendisine bu projelerden hak edişler geleceğini ve bunları ödemesi gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Ben paraya ihtiyacım yoksa neden borçlanayım? Sizden borçlanma istedim, belediyem için de istedim, Sular İdaresi içinde istedim; ki o zaman faiz oranları da son derece düşüktü. Şimdi faiz oranları aldı başını gitti. Ben her şeyin hesabını ince ayrıntılarla yapmak zorundayım ki, kurumlarımı sağ salim yönetebileyim. Burası benim işletmem değil arkadaşlar. Burası milletin kurumları. Burası ticari faaliyet gösteren bir alan değil, bir şirket değil. Burası bir kurum, bir kamu hizmeti yapıyor. Dolayısıyla komisyonda bugün önümüze komisyon raporu olarak gelen, bazı düzenlemeler, kurumda dengeleri bozacak, başta bütçe olmak üzere, yatırımlarımızın, uygulamaya aldığımız şu anda imalat halinde olan, 29 noktada devam eden, yılbaşına kadar sayısının 40’a kadar çıkacağı yatırımlarımıza önemli darbe vereceği düşüncesiyle ben size bunları anlatıyorum.”

Bütçe denkliği Cumhur İttifakı’nın oylarıyla bozuldu

Genel kurulda, MESKİ’nin 2021-2023 Dönemi Bütçe Tasarısı da görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Topkara’nın itirazları nedeniyle bütçe tasarındaki maddeler tek tek oylandı. Bazı meclis üyelerinin pandemi sebebiyle oylamanın tek seferde yapılmasını önermesine rağmen, maddeler ve tablolar isimler okunarak oylandı.

Tasarıda bütçe denkliğiyle ilgili borçlanma, kredi kullanımıyla ilgili madde ve içerisinde borçlanma, likidite amaçlı nakit mevcudu ve borç anaparasının geri ödemesinin yer aldığı finansman tablosu Cumhur İttifakı üyelerinin oylarıyla reddedildi. Böylelikle bütçe denkliği bozulmuş oldu.

Diğer maddeler ise Cumhur İttifakı üyelerinin çekimser oyları nedeniyle kabul edildi. Başkan Seçer, tutanaklara geçmesi açısından Belediye Kanunu’nun 62. Maddesi’ni okutarak; “Meclis bütçe tasarısını yılbaşından önce, aynen veya değiştirerek kabul eder. Ancak, meclis bütçe denkliğini bozacak biçimde gider artırıcı ve gelir azaltıcı değişiklikler yapamaz. Kabul edilen bütçe, mali yılbaşından itibaren yürürlüğe girer” ifadelerine değindi. Seçer, şunları söyledi:

“Bu değişikliklerin gelir azaltıcı ya da gider artırıcı olamayacağı şekilde, yani mali dengeyi bozamayacağı şeklinde de bir hüküm var. Bunu da yüce meclisin bilgilerine sunduktan sonra, bütçe kararnamesi üçüncü ve sekizinci maddeleri reddedilmiş, ayrıca finansmanın ekonomik sınıflandırılmasının birinci düzeyi yani üçüncü madde, Likitide Amaçlı Tutulan Nakit Mevduat ve Menkul Kıymetlerdeki Değişiklikler, 38 milyon 500 bin TL’lik madde de reddedilmiştir. Bu durumda bütçe, değişiklik yapılarak kabul edilmiştir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA