28 Mart 2024 Perşembe

12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR   15:41   DEM PARTİ MERSİN’DE SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR   15:29   VAHAP SEÇER, İKİNCİ 5 YILLIK DÖNEMDE MERSİN`E YENİ PROJELER KAZANDIRMAYA HAZIRLANIYOR    15:12   VAHAP SEÇER, ÇAMLIYAYLA`DA HALKLA BULUŞTU: “ÇAMLIYAYLA’YI İMRENİLİR BİR HALE GETİRECEĞİZ”  
 
     
   

Başkan Seçer: Vatandaşlarımıza Karşı Vicdanen Rahatım


Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 2020 ve 2021 yılları için gerçekleştirdiği sunumda, “Allah yardımcımız olsun diyorum. Çalışalım, kazanalım, vergi verelim. Mersin bize güzel insanıyla, toprağıyla, bereketiyle, deniziyle, güneşiyle bu olanağı sunuyor. Biz bu potansiyeli açığa çıkartmak için gecemizi gündüzümüze katmak zorundayız. Benim Allah katında da, hukuk karşısında da, bana destek verip, beni başkan seçen hangi görüşten olursa olsun vatandaşlarımızın karşısında vicdanım rahat” dedi.

 

Tarih : 27 Kasım 2020 Cuma 08:33   Okunma : 1040

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2020 Yılı Kasım Ayı Olağan 3. Birleşim Toplantısı Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, toplantıda 2020 ve 2021 yılı yatırımlarına ilişkin sunum yaptı. Planladıkları yatırımların Mersin’e artı değer katacağını belirten Seçer, meclis üyelerinin siyasi değil, Mersin’in ortak paydasını düşünerek karar vermesi gerektiğini vurguladı. Seçer, “Benim Allah katında da, hukuk karşısında da, bana destek verip, beni başkan seçen hangi görüşten olursa olsun vatandaşlarımızın karşısında vicdanım rahat” dedi.

“Başkan parayı akılcı kullanıyorsa, Mersin kazanır”

Başkan Seçer, planladıkları yatırımları vatandaşların da meclis üyelerinin de takip edip, denetlemesi gerektiğini aktararak, şunları söyledi:

“Biz de ‘borçlanma aldık, borçlanma almadık, şu oldu, bu oldu’ hiç bir kılıfa sığınmayacağız. Hiçbir gerekçeye sığınmayacağız. Biz bunları gerçekleştireceğiz. Allah yolumuzu açık etsin. Biz bunları gerçekleştirirken, biz kavramı içerisinde meclisinde olması gerekiyor. Biz derken, sadece benim partime mensup ya da bizleri destekleyen diğer siyasi partilerin meclis üyeleri değil. Burada alınan kararların siyasi olmaması lazım. Doğruysa, memleket adına doğru işler yapılıyorsa, Başkan iyi işler yapıyorsa, Başkan parayı akılcı kullanıyorsa, israf etmiyorsa herkes destek olmalı. O zaman Mersin kazanır.”

“Talep edilen yol ve caddeleri imkanlarımızı sonuna kadar kullanıp yapmak istiyoruz”

Seçer, köprü ve katlı kavşak projelerini de içeren üst yapı çalışmalarının maliyetinin 77 milyon 319 bin lira olduğunu belirterek, 2021 yılında Yol Bakım Onarım Dairesi tarafından yapılacak olan tüm imalat ve hizmet alımlarının maliyetinin 423 milyon 800 bin lira olacağını anlattı.Vatandaşların talepleri doğrultusunda cadde ve yolların yapımı konusunda hangi kurumun alanında olduğuna bakmaksızın imkanlar dahilinde çalışma yürütebileceklerini ifade eden Seçer, “Bu merkezde ana caddelerimizdir, üreticilerimizin kullandığı yollardır, arazi yollarıdır, bize aittir, bize ait değildir, DSİ’nindir, Orman’ındır, toplumumuzun bizden talep ettiğiyollar, caddeler. Bize ait olsun, olmasın imkanlarımızı sonuna kadar kullanıp yapmak istiyoruz. 2021 yılı da bu açıdan önemli olacak. 139 yeni araç aldık. Bunların önemli bir kısmı teslim edildi. Diğer kalanı da peyderpey bize teslim ediliyor. Bunun içerisinde greyder var, silindir var, robot yama makinesi var, kamyon var, ne arasanız var. Hem kendi Yol ve Asfalt Dairemiz hem de bazı bölgelerde ihaleler vasıtasıyla yoğun bir çalışma yılı geçirmeyi planladık” diye konuştu.

“2021 yılı içerisinde Erdemli Hali’ni tamamlamak istiyoruz”

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nca 2021 yılı içerisinde yürütülecek çalışmalara dair konuşan Seçer, “Üst yapı çalışmaları, hizmet tesisleri, mezarlıklar, parklar, sosyal tesisler için 20 milyon lira pay ayırdık. Erdemli Hali’ni tamamlayacağız. Sayın Başkan’ında yardımını alarak mutabakatı sağladık. Aralık ayı başında Allah izin verirse, Erdemli alt meclisinden 15 dönümlük bir alan var bize devredilmesi gereken. Onun devrini yaptıktan sonra hiçbir engelimiz yok. Revize projemizde tamamlandı. Sadece şuanda meclis kararını bekliyoruz. Gelir gelmez ihaleye çıkacağız ve çok kısa bir süre içerisinde 2021 yılı içerisinde Erdemli Hali’ni tamamlamak istiyoruz” dedi.

Üst yapı çalışmalarının bize yatırım maliyeti 440 milyon lira”

İmar alanında yapılacak çalışmaların detaylarını meclis üyeleri ile paylaşan Seçer, şunları söyledi:

“Toroslar’da toplu taşıma yerleşkesi işimiz 2021 yıl içinde de devam edecek. Karamancılar Konağı’nın ilk etap çalışmalarını bitirdik. Şuanda restorasyona gideceğiz. 25 milyon liralık bir restorasyon işi olacak. Muhtarlık binalarının yapımına başlayacağız. Kırmızı Lacivert ve Özel İdare İşhanı’nı boşaltacağız. Çünkü afet riski altında olan binalar. Boşalttıktan sonra da orayı bir kent meydanı haline getirmek istiyoruz. Yani yeni bir bina çalışmamız olmayacak. Buradaki birimlerimizi taşıyacağımız yerleşkeler arıyoruz. Bunlardan bir tanesi de Macit Özcan Spor Kompleksi’nde belirli bir bölüm. Bunun içinde 8 milyon liralık bir bina revizyon ve onarım bedeli ayırdık. Tarsus’ta bir kültür merkezi çalışmamız var. Projesini bitirdik. Bunun da bedeli yaklaşık olarak 40 milyon lira. Taş Bina’yı restore edeceğiz. 15 milyon liralık bir yatırım öngörüyoruz. Anamur ve Bozyazı Halleri toplamda 50’şer milyonluk bir yatırım öngörüyoruz. Anamur’dan Tarsus’a kadar bütün ilçelerimizde üst yapı çalışmalarımız devam edecek. Önemlilerinden bir tanesi Erdemli Otogarı işi. 10 milyon liralık bir yatırım olacak. Burada da yerle ilgili bazı sorunlar yaşıyoruz. Her iki belediye bizden önceki dönemlerde mahkemeleşmiş. Tabi bunu çözmeye çalıyoruz. Mahkeme mi çözecek, biz mi çözeceğiz görüşmemiz devam ediyor. İnşallah en kısa sürede bunu da gerçekleştirmek istiyoruz. Birçok alanda yapacağımız üst yapı çalışmalarının bize yatırım maliyeti 440 milyon lira olacak. Bunun 2020 yılı içerisinde gerçekleştireceğimiz miktarı 170 milyon 700 bin lira olarak planlamış bulunmaktayız.”

3 ilçenin katı atıklarını artık Silifke’ye taşımayacağız”

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nca yürütülecek çalışmalara da değinen Seçer,Anamur, Aydıncık ve Bozyazı’yı ilgilendiren 200 milyonluk Entegre Katı Atık Yönetimi Projesi’ne 3 ilçenin belediye başkanlarından destek aldığını belirterek, kendilerine teşekkür etti. Seçer, “Bizim bunu kendi öz kaynaklarımızla gerçekleştirmemiz mümkün değildi. Ön görüşmelerini yaptığımız JICA kredisiyle yapacağımız bir yatırım olacak. Bunu gerçekleştirdikten sonra artık o bölgenin katı atıklarını Silifke’ye taşımayacağız. Orada depolayacağız, orada elektrik üreteceğiz, orada bertaraf edeceğiz. Bu proje kapsamında Çevre Dairesi’nin 331 milyon liralık bir yatırımı söz konusu” dedi.

 “Vatandaşlarımız karşısında vicdanımız rahat”

Meclis’te alınacak kararlarda siyasi davranılmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Seçer, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Allah yardımcımız olsun diyorum. Çalışalım, kazanalım, vergi verelim. Mersin çalışan, kazanan, vergi veren bir kent. Mersin, Türkiye’nin 5’inci vergi veren kenti. Türkiye’nin toplam vergi tahsilatının yüzde 2’sinin gerçekleştirildiği kent. Her yönden zengin, insanı güzel, huzur ve kardeşlik içerisinde yaşayan bir kent. Başarısız olmak için hiçbir gerekçemiz olamaz. Biz başarılı olmak zorundayız. Mersin bize güzel insanıyla, toprağıyla, bereketiyle, deniziyle, güneşiyle bu olanağı sunuyor. Biz bu potansiyeli açığa çıkartmak için gecemizi gündüzümüze katmak zorundayız. Bunu da yapıyoruz. Benim Allah katında da, hukuk karşısında da ve bana destek verip beni başkan seçen hangi görüşten olursa olsun vatandaşlarımızın karşısında da vicdanım rahat. Sizlerin desteğini aldık bugüne kadar. Zaman zaman anlaşamadığımız konular olabilir. Bundan sonrada olacaktır. Bundan doğal bir şey olamaz. Siyasetin içerisinde bunlar vardır. Ama sizden ricam şu; bir anlamda kanunlar çerçevesinde, bir anlamda vicdan muhasebesiyle burada alınacak kararların Mersin ortak paydasında siyasi değil, Mersin’i düşünerek verilmesini sizlerden rica ediyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, BAŞKAN VAHAP SEÇER, VATANDAŞLARIMA, KARŞI, VİCDANEN, RAHATI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA