26 Şubat 2026 Perşembe

10:50   TARSUS’TA "BEYAZ ALTıN" MESAISI: ATıL ARAZILER MIS KOKULU KAZANCA DÖNÜŞTÜ!   10:29   AÇLıK SıNıRı ASGARI ÜCRETI 5.888 TL GEÇTI: "PAZARDA ARTıK SADECE BAKıYORUZ!"   10:27   MADENLERDE "ÖZELLEŞTIRME" KıSKACı: İŞÇININ CANı PATRONUN İKI DUDAĞı ARASıNDA!   10:25   8 MART ÖNCESI KORKUTAN TABLO: "KADıN YOKSULLUĞU HIÇ BU KADAR DERINLEŞMEMIŞTI!"   10:23   MERSIN’DE SıNAV KAZANDıRAN HAMLE: 21 ŞUBEDE 76 DEV DENEME SıNAVı BAŞLADı!   08:57    KOOPERATIF MAĞDURLARıNA MÜJDE: TAPUYU ALANA YENI BORÇ ÇıKARıLAMAYACAK!   06:31   ÖZGÜR ÖZEL’DEN GALATASARAY’A GURUR DOLU MESAJ: "BÜYÜK BIR ZAFER!"   22:59   TÜRKIYE BU SONUCU KONUŞUYOR: YEREL YÖNETIMLERIN ZIRVESINDEKI İSIM BELLI OLDU!   22:05   AKDENIZ’DE TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: HER GÜN 400 TON ATıK BERTARAF EDILIYOR!   21:03   MERSINLI İŞ İNSANı COŞKUN DOĞMUŞ’TAN ŞEHIT PILOT İÇIN TAZIYE MESAJı   21:01   YENIŞEHIR’IN "EĞITIM DEVRIMI" KARADENIZ’E SıÇRADı! "TOKAT YEMIŞ GIBI OLDUM"   15:51   ÖZGÜR ÖZEL, TUTUKLU GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ı ZIYARET ETTI: "CEZA ALSA BILE YATARı OLMAYAN BIR SUÇTAN IÇERIDE TUTULMASı SIYASILERIN ONA KESTIĞI BIR CEZADıR"   15:49   HAYKO CEPKIN 6 MART’TA SAHNE ALACAĞı “JEKYLL & HYDE” MÜZIKALINE ILIŞKIN KONUŞTU: “UYANDıRıR BENCE SANAT”   15:48   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN "STATÜ" YANıTı: "İMRALı ŞU ANDA GEREKLI OLDUĞU ŞEKLIYLE ADALET BAKANLıĞı TARAFıNDAN IŞLETILIYOR"   15:47   ADALET BAKANı AKıN GÜRLEK, TBMM’DE SORULARı YANıTLADı: "ÇOCUK KAVRAMıNı TARTıŞMAYA AÇMAMıZ LAZıM"   12:30   AKDENIZ BARO BAŞKANLARıNDAN ADANA BAM’A ’GECIKEN ADALET’ ÇıKARTMASı   11:41   DIYARBAKıR’DA SKANDAL İDDIA: 1. DERECE ARKEOLOJIK SİT ALANı GES PROJESI İÇIN MI KAYDıRıLDı?   10:55   MERSIN LIMANı’NDA ’SENDIKA’ DEPREMI! GÜLCAN KıŞ TBMM’YI AYAĞA KALDıRDı: "BU AÇıK BIR DÜŞMANLıKTıR!"   10:30   MERSIN’DE KIMSE YALNıZ DEĞIL: VAHAP SEÇER’IN ‘GÖNÜL KÖPRÜSÜ’ EVLERE MISAFIR OLUYOR!   09:45   DEPO DEĞIL DERT DOLUYOR! MAZOT 61 LIRAYı AŞTı: "ÇIFTÇININ ALıN TERI HORTUMLA ÇEKILIYOR"  
 
     
   

Mersin’in Tarihi Ve Turistik Yerleri Met-App İle Tanıtılacak


Başkan Yılmaz, Mersin’in tarihi ve turistik yerleri ile birlikte kentle özdeşleşen kavram ve değerlerini, dijital platform olan MET-APP Projesi ile tanıtacaklarını söyledi.

 

Tarih : 28 Kasım 2020 Cumartesi 11:37   Okunma : 2299

Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Alt Yapı Hizmet Birliği (METAB) meclis toplantısı, Birlik Başkanı ve Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz başkanlığında yapıldı.

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya; belediye başkan vekilleri, birlik encümen üyeleri ve turizm sektör temsilcileri katıldı.

Pandemi kuralları çerçevesinde, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan toplantıda, birliğin 2021 yılı taslak Çalışma ve İş Programı ile 2021 yılı Gelir-Gider Taslak Bütçesi görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Mersin'deki tarihi ve turizm alanlarıyla ilgili çalışmaların da görüşüldüğü toplantıda, 2021 yılında yapılması planlanan ve pandemi nedeniyle ileri bir tarihe ertelenen Met-APP Projesi'nin kısa bir tanıtımı yapıldı.

Başkan Yılmaz; "Bu Projenin Benzeri Yok"

Kentin dijital platforma taşındığı "Met-APP ile gez, gör, eğlen ve kazan" sloganıyla hazırlanan proje hakkında katılımcıları bilgilendiren Başkan Yılmaz, bu proje ile medeniyetlere ev sahipliği yapmış Mersin'in; tarih ve kültürünü koruyarak ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılmasını amaçladıklarını söyledi.

Projeyi hazırlarken Mersin'de 130 tane tarihi yer ve kavram ile 20 tane ortak değer belirlediklerinin altını çizen Başkan Yılmaz; "Attığımız her adım ve yaptığımız her işte bir ihtiyacın giderilmesini istiyoruz" dedi.

Başkan Yılmaz; "Pandemi süreci olmasaydı 2021 yılının ilk yarısında Met-APP projemizin lansmanını yapacaktık. Bu projenin hazırlanma aşamasında 13 ilçemize yazı göndererek, kentimizdeki tarihi ve turistik yerlerimizin belediyelerimizden listelerini istedik. 130 tane tarihi yer ve kavram belirledik. Bunun 20 tanesi, kerebiç, tantuni ve cezerye gibi ortak değerlerimiz. 150 noktamız ve 150 tane kare kodumuz var. Bu projenin benzeri de yok ve bu açıdan ilk proje olacak. Mersin'i ulusal ve uluslararası alanda tanıtacak bir proje. Son derece yüksek ilgi göreceğini ve Mersin'in tanıtımına ciddi katkı bulunacağını düşünüyoruz. Projenin ana bileşenlerini oluşturduk" dedi.

Projenin tanıtımını, pandemi sürecine göre planlayacaklarının da bilgisini veren Başkan Yılmaz; "İki bakış açısı olabilir. Birincisi, pandemi nedeniyle hastalığın yayılmaması göz önüne alınarak hareketliliğin, minimum  seviyede kalmasıdır. İkincisi ise insanlar, mutlaka bir yerlere gidiyorlar. AVM gibi kapalı yerlerde bulunmaları yerine açık hava etkinlikleri ve gezilerinin daha sağlıklı olacağı öngörülebilir. Bu da kent ekonomisine katkı sağlayacaktır. Gelişmelere göre değerlendireceğiz. Met-APP ödül alacak bir proje. Bu konuda da son derece heyecanlıyız. Kolektif akıl oluşturup karar vereceğiz" ifadelerini kullandı.

"Mersin'de Kare Kodları Okutup Puan Toplayacaklar"

Projeyi hayata geçirdikten sonra vatandaşların, Met-APP uygulamasını telefonlarına indirerek Mersin'i gezerken ödüller de kazanacaklarına dikkat çeken Başkan Yılmaz; "Gidip, gezilen yerlere göre puanlama yapacağız. Met-APP uygulamasını indirenler, tarihi ve turistik mekanlardaki kare kodlarını okutarak, tanıtım filmlerini izleyip ve uygulamadaki bilgi yarışmalarına katılarak puan toplayabilecekler. Haftanın, ayın ve sezonun birincisi gibi değişik ödüllerimiz de var. Kentimizdeki otellerimizi de bu sürecin içine dahil etmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Sevginin ve hoşgörünün kenti Mersin'in, yerli ve yabancı misafirlerin en güzel günlerini geçireceği şehir olmaya devam edeceğini belirten Başkan Yılmaz, toplantının kent için hayırlı olmasını diledi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, TOROSLAR, BELEDİYESİ, BAŞKAN, ATSIZAFŞİN YILMAZ, MET-APP

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA