29 Mart 2024 Cuma

18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI  
 
     
   

Limon Hasadı Dualarla Başladı


Türkiye’de Limon üretiminin %65’nin yapıldığı Mersin’in Erdemli İlçesi’nde, ‘Laması Limon’ hasadı dualarla başladı. İlk makası atan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, limonun ülkemize getirdiği dövize dikkat çeki.

 

Tarih : 28 Kasım 2020 Cumartesi 19:56   Okunma : 864

Mersin'in Erdemli ilçesinde üretilen, uygun koşullarda aylarca depolanabilen coğrafi işaret tescilli dünyaca meşhur 'Lamas' limonunun hasadına başlandı.

Hasat başında limonun kilosu dalında 2.5 lira ile 3 lira arasında değişen fiyatlarla alıcı buldu. Yıllık yaklaşık 450 bin ton rekoltenin, ihraç edilerek ülkeye döviz girdisi sağlanması hedefleniyor.

İlçede Lamas limonu hasadı, bereket ve bol kazanç duası yapılıp, bahçede çalışanlara baklava ikram edilerek başladı. İhracatın hızlı başlaması üreticilerin sezondan beklentilerini arttırıyor.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu hasat yapılan bahçeleri gezip, besleme ile limon kesti, üreticilere bereketli ve bol kazanç dileklerinde bulundu.

Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Limon Erdemli'de vatandaşımız için çok ciddi bir geçim kaynağı olmasının yanında ülke ekonomisine de çok ciddi bir girdi sağlıyor. Özellikle ihracat anlamında limon ülkemizin döviz kazanması bakımından çok önemli bir potansiyele sahip. Erdemli'de tabi çalışkan insanlarımızın potansiyelini düşündüğümüzde çok ciddi bir ekonomik girdi burada söz konusu. Ülkemizin kalkınması adına vatandaşımızın hayatını rahat bir şekilde idame ettirmesi adına tarım ürünleri hassaten önemli. Stratejilere göre de 21. yüzyılın en önemli en stratejik ürünün tarım ürünü olduğunu varsaydığımızda Erdemlimizin geleceğini özellikle limonun geleceğinin çok önemli bir yer tutacağı hepimizce malum" dedi.

İlçede yetişen ürünlerin tamamının ihracat ürünü olduğunu ifade eden Başkan Tollu, "Erdemli'de verimli topraklarımızın olması bir avantaj ama bu topraklarda yetişen ürünlerin tamamının ihracat ürünü olması da ciddi bir potansiyel. Özellikle limon da ihracat anlamında önemli bir potansiyele sahip. Dolayısıyla limon ihracat demek, ihracat demek ülkemizin daha çok döviz kazanması demek. Bu da çiftçilerimizin yaşam kalitesini refah düzeyinin arttırılması demek" diye konuştu.

Erdemli Narenciye Üretim Depolama Pazarlama Kooperatifi Başkanı, aynı zamanda üretici Burhan Aslan ise, "Şuan Rusya'ya güzel ihracatımız var. Gönül ister Arap ülkeleri bizim birinci derece hedefimiz. Çünkü ürünlerimizin orada daha iyi değerlendiği kanaatindeyiz. Oralarında gümrük kapılarının açılıp, ticari ilişkilerin biran önce düzeltilip oraya da ihracat yapmamız üreticilerimizin biraz daha kazanmasına vesile olacağı kanaatindeyiz" dedi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, ERDEMLİ, BELEDİYESİ, BAŞKAN, MÜKERREM TOLLU, ADEM ASLAN, LİMON, HASADI, DUALARLA, BAŞLADI, LAMAS LİMONU

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA