11 Ocak 2026 Pazar

17:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI 2025 YıLıNDA İKLIM VE SıFıR ATıK YÖNETIMINDE ÖNE ÇıKTı   17:01   TARSUS GERI DÖNÜŞÜM ATÖLYESI’NDE HER MALZEME DEĞER KAZANıYOR    16:55   CHP MERSIN İL GENÇLIK KOLLARı: KYK BURSU, ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERININ IHTIYAÇLARıNı KARŞıLAMAK ZORUNDADıR!   16:52   KORAL ÖMÜR’DEN 10 OCAK ÇALıŞAN GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:47   MESİAD BAŞKANı ADNAN GÜNDOĞDU’DAN 10 OCAK ÇALıŞAN GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:30   MERSINLI EMEKLILERDEN OTURMA EYLEMI   17:05   “MERSIN’DE ORGANIK TARıM SERTIFIKASı ÜRETICININ KAZANCıNı VE DOĞAYı GÜÇLENDIRIYOR”   16:45   “RAMAZAN ÖKSÜZ: BASıN VE STK’LARLA İSTIŞARE ÖNCELIĞIMIZ”   16:39   “GAZETECILER GERÇEĞIN VE DEMOKRASININ SAVUNUCUSU”   16:32   BAŞKAN NECMI AĞAOĞLU’NDAN 10 OCAK GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:28   DEVRIMCI EMEKLILER SENDIKASı’NDAN CHP’NIN "MECLIS’I TERKETMEME" EYLEMINE DESTEK   16:11   MARDIN’DE 16 YAŞıNDAKI MELEK AYHAN’DAN GÜNLERDIR HABER ALıNAMıYOR. NAZMIYE AYHAN: "HER YERDE SENI ARıYORUM KıZıM"   16:10   ÖZGÜR ÖZEL: YOLLARA GEÇIŞ GARANTISI VAR, EMEKLIYE GEÇIM GARANTISI YOK   16:09   ABD BAŞKANı TRUMP: "VENEZUELA’NıN BÜYÜK PETROL REZERVLERINDEN UZUN SÜRE YARARLANMAYı HEDEFLIYORUZ"   16:07   AK PARTI, EN DÜŞÜK EMEKLI AYLıĞıNıN 20 BIN LIRAYA ÇıKARıLMASıNA ILIŞKIN TEKLIFI TBMM’YE SUNDU   16:06   DONALD TRUMP: “VENEZUELA DESTEĞI KESILIRSE KÜBA REJIMI HAYATTA KALAMAZ”   21:30   TOROSLAR’DA BIN FIDANLA YEŞIL GELECEK: AĞAÇLANDıRMA SEFERBERLIĞI BAŞLADı   21:10   CHP 2026’YA VITES YÜKSELTTI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN “EN UZUN SEÇIM KAMPANYASı” MESAJı   20:55   SINAN ATEŞ DAVASıNDA KRITIK DURUŞMA: “BU BIR TESADÜF DEĞIL, PLANLı BIR CINAYET”   20:42   MERSIN BAROSU’NDAN ÇARPıCı ÇAĞRı: “BU BIR MESLEK MESELESI DEĞIL, HUKUKUN YAŞAMA MESELESIDIR”  
 
     
   

Başkan Uysal, Devletin, Milletin Son Birikimleri İle Varlıklarını Usulsüzce Pazarlıyorlar


Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, yaptığı yazılı açıklamada AK Parti’ye eleştirilerini sürdürürken, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Uysal, “Kumarcının cepte para kalmayınca yüzüğünü, kolyesini sattığı gibi AKP’nin de devletin ve milletin son birikimleri ve varlıklarını usulsüzce pazarladığını” söyledi.

 

Tarih : 28 Kasım 2020 Cumartesi 20:21   Okunma : 2302

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, yaptığı yazılı açıklamada AK Parti’ye eleştirilerini sürdürürken, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Uysal, “Kumarcının cepte para kalmayınca yüzüğünü, kolyesini sattığı gibi AKP’nin de devletin ve milletin son birikimleri ve varlıklarını usulsüzce pazarladığını” söyledi.

Covid-19 vaka sayılarını yarım da olsa itiraf etmek zorunda kaldıklarını ifade eden Uysal, “Eninde sonunda ENFLASYON ve İŞSİZLİK rakamlarını da bir gün kabul edecekler!” dedi.

Son olarak dün Katar ile Varlık Fonu’na geçen İstanbul Borsası’nın yüzde 10 hissesinin satışı protokolle açıklanması hakkında ise “Kumarcının cepte para kalmayınca yüzüğünü, kolyesini sattığı gibi AKP’nin de devletin ve milletin son birikimleri ve varlıklarını usulsüzce pazarladığını” söyledi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda şunları kaydetti:

“AKP’nin, tahrip ettiği değerlere bakışı mı değişti?"

“Demokrasi bir değerler bütünü ve manzumesi rejimin adıdır. Reform diye sayıklayan AK Parti iktidarı, önce kuvvetler ayrılığı, hesap verilebilirlik, denetim, şeffaflık gibi kavramları tahrip etti. Fiilen de reddediyorlar bu değerleri. Şimdi bu değerlere bakışı mı değişti AKP’nin?

“… Uzun tutukluluk süresini sınırlandıracakmış da mış mış!!!”

Basına yansıyan ‘Reform’ başlıklarına bakınca fiilen ve oluşturduğunuz olumsuz iklim dolayısıyla uygulanmayan Anayasa Mahkemesi/AİHM kararlarını tekrar yargılama kuralı haline getirecekmiş ve uzun tutukluluk süresini sınırlandıracakmış da mış mış!!!

“ENFLASYON ve İŞSİZLİK rakamlarının da GERÇEĞİNİ açıklayın!”

‘Reform’ için deste deste düzenleme yapmaya gerek yok! Hele bir şu yarım yamalak açıkladığınız, canlara mal olduğunuz Covid-19 vaka sayılarını açıklayın! Hele bir de milyonların sofrasından ekmeğinin çalınmasına sebep olan ENFLASYON ve İŞSİZLİK rakamlarının GERÇEĞİNİ açıklayın! Bunları açıklamanız en azından samimi bir niyet beyanı olur.

Eflatun’un kadim bir sözü var; ‘Hakikat güneş gibidir! Gözlerinizi kapatsanız da gözlerinizin içine sızar’ diye. Bugün Covid-19 vaka sayılarını yarım da olsa itiraf etmek zorunda kaldı AKP! Eninde sonunda ENFLASYON ve İŞSİZLİK rakamlarını da bir gün kabul edecekler!

“Devlet, kayıt dışına çıkarıldı”

Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti, AKP tarafından, Varlık Fonu gibi resmî düzenlemelerle DEMOKRASİ’nin ruhuna ve lafzına aykırı bir şekilde bürokraside, ekonomide, hukukta ve dış politikada KAYIT DIŞINA çıkarıldı.

Varlık Fonu’nun ve TMSF’nin elindeki varlıklar kime borçlu, kimlere ve nasıl satılıyor? Bunların hiçbirinden ne devlet kurumları ne de milletimiz ne kamuoyu bilgi sahibi!

“Son birikimlerimizi ve varlıklarımızı da usulsüzce pazarlıyorlar!"

Son olarak dün Katar ile Varlık Fonu’na geçen İstanbul Borsası’nın yüzde 10 hissesinin satışı protokolle açıklandı. Adeta AKP, ‘kumarcı’ mantığıyla cepte para kalmayınca yüzüğünü, kolyesini satarcasına devletin ve milletin son birikimleri ve varlıklarını da usulsüzce pazarlıyor!

Merkez Bankası rezervinin Swap anlaşmalar dışında -46 Milyar $’a düştüğünü Naci Ağbal’ın sunumuyla öğrenen çökertilmiş TC Devleti’nin Cumhurbaşkanı, panikle bu açığı kapatmanın telaşında!

Eyy benim dev memesinden cüceler emziren acayip memleketim... İstikametini kaybetmiş bir siyasi kadronun elinde rehin kalmış vatandaşlarımızı esaretten kurtarmak boynumuzun borcudur! Tavandan tabana her birimiz silkinmeliyiz! Aksi FELAKET!!!”

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, DEMOKRAT PARTİ, GENEL BAŞKANI, GÜLTEKİN UYSAL, BORSA ISTANBUL, DEVLETİN, MİLLETİN, SON BİRİKİMLERİ, İLE, VARLIKLARINI, USULSÜZCE, PAZARLIYORLAR, DP

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA