28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Kadıköy’de nefes kesen derbi… Yedi gol, bir kırmızı kart


Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan derbi nefes kesti! Beşiktaş’ın 10 kişi tamamladığı maçta tam yedi gol atılırken, siyah-beyazlı ekip ezeli rakibini mağlup etmeyi başardı. Beşiktaş böylece ligde üst üste ikinci galibiyetini aldı.

 

Tarih : 30 Kasım 2020 Pazartesi 03:36   Okunma : 1028

Süper Lig’in 10. haftasında Beşiktaş, derbi maçta deplasmanda karşılaştığı Fenerbahçe’yi 4-3 mağlup etti. Gol düellosu şeklinde geçen karşılaşmada Beşiktaş, 40 dakika 10 kişi oynadığı maçta üç puana uzanan taraf oldu. Beşiktaş’ın golleri Aboubakar (2), Necip ve N’Sakala’dan gelirken, Fenerbahçe’nin gollerini Cisse ve Ozan Tufan kaydetti.

Beşiktaş böylece 15 yıl sonra Kadıköy’de galip gelirken derbi maçta yaşananlar, siyah-beyazlı ekibin Fenerbahçe’yi deplasmanda en son yendiği tarihi karşılaşmayı akıllara getirdi. 17 Nisan 2005 tarihinde oynanan, Cordoba’nın kırmızı kart görmesinin ardından Pancu’nun kaleye geçtiği, tarihe geçen maçta da Beşiktaş, rakibini 4-3 mağlup etmeyi başarmıştı.

Kadıköy’de 15 yıl sonra siyah-beyazlı ekibin aynı skorla kazandığı derbi de uzun süre unutulmayacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbileri arasındaki yerini aldı.

SERGEN YALÇIN’IN PLANI TUTTU

Beşiktaş’ta Sergen Yalçın’ın hızlı hücumlara dayanan oyun planı başarılı olurken, Fenerbahçe’de Erol Bulut’un en çok eleştirildiği atak çeşitliliği sıkıntısı bir kez daha yaşandı. Duran toplar dışında pozisyon bulmakta zorlanan sarı-lacivertli ekip, buna rağmen üç gol atmayı başarsa da, Beşiktaş’ın orta sahayı çabuk geçerek geliştirdiği hücumlara engel olamadı.

Fenerbahçe orta sahası, Beşiktaş’ın ataklarında uzakta kalıp, gerekli baskıyı yapamayınca, siyah-beyazlılar kaptıkları hemen her topta hücuma çıkmayı başardı. Beşiktaş orta sahası ise, Fenerbahçe’nin savunmada yaptığı paslara izin verirken, orta saha oyuncuları topu aldığında yaptıkları sert baskıyla, sarı-lacivertlilerin rahat oyun kurmasına izin vermedi.

Fenerbahçe’nin hem tempo yapmakta hem de savunmada yaşadığı sıkıntılar gün yüzüne çıkarken, Beşiktaş’ın yakaladığı pozisyonları gole çevirme yüzdesi dikkat çekti.

10 KİŞİYLE İKİ GOL

İki takımın da son dakikaya kadar mücadeleyi bırakmadığı, özellikle son dakikalarda temposu bir hayli yükselen maçta Beşiktaş, 40 dakika 10 kişi oynadığı maçta, eksik olduğu bölümde Fenerbahçe karşısında iki gol bulmayı başardı. Sarı-lacivertliler de aynı bölümde iki gol atmasına rağmen, rakibine mağlup olmaktan kurtulamadı.

Maçın ilk yarısında Beşiktaş, oldukça temposuz başlayan Fenerbahçe karşısında oyun olarak üstün göründü. Topu rakibine veren, önce savunma güvenliğini sağlayan siyah-beyazlı ekip, kaptığı toplarla hızlı hücumlar geliştirdi. Maçın ilk 20 dakikasında Aboubakar ile iki farklı öne geçen Beşiktaş, pozisyon bulmakta zorlanan Fenerbahçe’nin kornerden bulduğu gole engel olamadı. Cisse ile farkı bire indiren Fenerbahçe, soyunma odasına 2-1 yenik girdi.

İkinci yarıda Erol Bulut’un hamleleri de Fenerbahçe’nin tempo yapmasına yeterli olmadı. Ancak ilk yarıya oranla daha iştahlı görünen Fenerbahçe, 50. dakikada Larin’in kırmızı kart görmesiyle hücumu daha fazla düşünmeye başladı. Ancak savunmadan çıkarken kaptırılan topun ardından yapılan faul sonrası Necip ile bir gol daha bulan Beşiktaş, farkı yeniden ikiye çıkardı.

FENERBAHÇE BASKI KURAMADI

Maçta ikinci kez iki farklı geriye düşen Fenerbahçe, 10 kişi oynayan Beşiktaş karşısında beklenen tempo ve atak sürekliliğini sağlayamadı. Oluşan karambolde Ozan ile maçın bitimine 20 dakika kala bir gol daha bulan ev sahibi ekip, maçın devamında ciddi bir pozisyona giremeden tamamladı. Maçın son bölümünde hızlı atakla bir gol daha bulan Beşiktaş, uzatmalarda penaltıdan yediği gole rağmen üç puana uzanan takım oldu.

Savunmanın ortasında Necip ile oynayan, orta sahada yaratıcı oyuncular yerine fizik gücü kuvvetli Necip, Josef ve Mensah ile mücadele eden Beşiktaş, zorlu deplasmandan üç puan çıkarmayı başardı. Geçtiğimiz hafta da Medipol Başakşehir’i 3-2 mağlup eden Beşiktaş, ligde üst üste ikinci galibiyetini alarak moral buldu.

EVİNDE ÜST ÜSTE İKİNCİ MAĞLUBİYET

Fenerbahçe ile bir önceki hafta Gençlerbirliği deplasmanında aldığı 5-1’lik galibiyete rağmen tempo yapamadığı futbolu, Beşiktaş karşısında da devam ettirdi. Eksik kalan rakibini bunaltamayan ve atak çeşitliliği sağlayamayan Fenerbahçe, Beşiktaş’ın kontra atak planına da karşılık veremedi. Geriye dönmekte sıkıntı yaşadığı gözlenen sarı-lacivertli ekip, evinde oynadığı son iki maçından da mağlubiyetle ayrılmış oldu.

Bu galibiyetle Beşiktaş puanını 16’ya yükseltirken, Fenerbahçe 20 puanda kaldı.

Stat: Ülker

Hakemler: Tugay Kaan Numanoğlu, Bahattin Duran, Süleyman Özay

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Filip Novak (Ferdi Kadıoğlu dk. 64), Marcel Tisserand, Mauricio Lemos, Gökhan Gönül, Luiz Gustavo, Jose Sosa (Mert Hakan Yandaş dk. 46), Dimitrios Pelkas (Mame Thiam dk. 76), Diego Perotti (Caner Erkin dk. 37), Ozan Tufan, Papiss Cisse (Kemal Ademi dk. 46)

Yedekler: Oytun Özdoğan, Serdar Aziz, Ömer Faruk Beyaz, Uğur Kaan Yıldız

Teknik Direktör: Erol Bulut

Beşiktaş: Utku Yuvakuran, Valentin Rosier, Necip Uysal (Welinton dk. 70), Francisco Montero, Rıdvan Yılmaz, Josef de Souza, Atiba Hutchinson, Bernard Mensah (Kevin N'Koudou dk. 71), Rachid Ghezzal (Fabrice N'Sakala dk. 86), Cyle Larin, Vincent Aboubakar (Güven Yalçın dk. 90+2 ?)

Yedekler: Emre Bilgin, Serdar Saatçı, Oğuzhan Özyakup, Atakan Üner, Kartal Yılmaz

Teknik Direktör: Sergen Yalçın

Goller: Aboubakar (dk. 4 ve 20), Necip Uysal (dk. 53), N'Sakala (dk. 88) (Beşiktaş), Cisse (dk. 34), Ozan Tufan (dk. 68 ve 90+6 pen.) (Fenerbahçe)

Kırmızı kart: Larin (dk. 50) (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Tisserand, Pelkas, Mert Hakan, Gustavo, Ozan Tufan, Lemos (Fenerbahçe), Rosier, Josef, Sergen Yalçın (Teknik direktör), Murat Şahin (Antrenör) (Beşiktaş)

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, KADIKÖY’DE, NEFES, KESEN, DERBİ, YEDİ GOL, BİR KIRMIZI KART

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA