23 Mart 2026 Pazartesi

18:13   MERSIN’DE LOJISTIK KRIZI: "KONTAK KAPATMA NOKTASıNA GELDIK!"   16:34   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı HATIMOĞULLARı: “DEM PARTI’NIN BU SÜREÇTE NE TALEP ETTIĞI NETTIR, BIZLER KÜRT HALKıNıN BÜTÜN HAKLARıNıN TANıNMASıNı ISTIYORUZ”   16:33   İRAN: "ABD ILE HERHANGI BIR GÖRÜŞME YAPıLMıYOR; TRUMP’ıN AÇıKLAMALARı, ENERJI FIYATLARıNı DÜŞÜRMEYE YÖNELIK BIR ÇABANıN PARÇASı"   15:34   KATAR’DA ŞEHIT OLAN ASELSAN TEKNISYENLERI SÜLEYMAN CEMRE KAHRAMAN VE İSMAIL ENES CAN, ANKARA’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   15:33   ABD BAŞKANı TRUMP: "İRAN’A YÖNELIK HER TÜRLÜ ASKERI SALDıRıNıN 5 GÜNLÜK SÜREYLE ERTELENMESINE ILIŞKIN TALIMAT VERDIM"   14:24   CHP HEYETINDEN BIRGÜN GAZETESI’NE DESTEK ZIYARETI… MURAT EMIR: “İSMAIL ARı’NıN KASTEN YAPTıĞı BIR SUÇ VARSA O DA HALKıN VERGISINE SAHIP ÇıKMAKTıR"   14:23   CHP’LI KıŞ: "FAIZI DÜŞÜRMEDEN ENFLASYONU DÜŞÜRDÜĞÜNÜ SÖYLEYENLER, BUGÜN ÜRETIMI DE ISTIHDAMı DA KAYBETTIRMIŞ DURUMDA"   14:22   İZMIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, MESLEK FABRIKASı ÖNÜNDE NÖBETTE... İZMIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı TUGAY: "BURAYı HUKUKSUZCA BOŞALTMANıZA IZIN VERMEYECEĞIZ”   14:21   İBB DAVASı’NıN DURUŞMALARıNDA ÜÇÜNCÜ HAFTA...   12:30   İZMIR’DE ‘MESLEK FABRIKASı’ KRIZI: CEMIL TUGAY’DAN TARIHI DIRENIŞ MESAJı! "İZIN VERMEYECEĞIZ"   11:45   GÜLCAN KıŞ’TAN SERT ‘FAIZ’ ÇıKıŞı: “VATANDAŞ BORCA, DEVLET FAIZE ÇALıŞıYOR!”   11:07   MERSIN’DE SANAT RÜZGARı ESECEK! 5 GÜN BOYUNCA PERDELER HIÇ KAPANMıYOR: İŞTE TAM LISTE!   10:55   İBB DAVASıNDA KRITIK GÜN: EKREM İMAMOĞLU SALONA GIRDIĞINDE ALKıŞLAR KOPTU! İŞTE 8. GÜNDEN İLK DETAYLAR   10:30   CHP’LI ASU KAYA’DAN SERT TEPKI: "48 SAATTE 5 KADıN KATLEDILDI, SORUMLUSU SIZSINIZ!"   10:05   TEĞMEN EBRU EROĞLU DAVASıNDA KARAR!   09:25   MEZITLI’DE DEV ALTYAPı HAMLESI: YENI DEVLET HASTANESI İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   08:10   7 ASıRLıK CAMI KARDAN KAYBOLDU, SADECE O PARÇASı GÖRÜNÜYOR!   20:11   ÖZGÜR ÖZEL’DEN GAZETECI İSMAIL ARı’NıN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI: GAZETECILIK FAALIYETI, BIRILERININ HOŞUNA GITMEDI DIYE SUÇ OLMAZ   20:10   GAZETECI İSMAIL ARı’NıN GÖZALTıNA ALıNMASı ANKARA’DA PROTESTO EDILDI... BIRGÜN YAYıN KOORDINATÖRÜ YAŞAR AYDıN: "İSMAIL ARı’YA HER ŞEYIYLE KEFILIZ"   20:09   İSTANBUL’DA NEVRUZ KUTLANDı... TÜLAY HATIMOĞULLARı: "ANKARA BARıŞıN SESINE KULAK VERMELI, YASAL ADıMLAR ATMALıDıR"  
 
     
   

Pfizer/BioNTech aşısı ne zaman uygulanmaya başlanacak? Tarih verildi


Financial Times’ın haberinde, İngiltere’de koronavirüse karşı ilk aşılamanın 7 Aralık’ta yapılabileceği kaydedildi. Haberde, Pfizer ile BioNTech’in geliştirdiği Covid-19 aşısına onay verilmesinin ardından saatler içinde dağıtımın başlayacağı aktarıldı.

 

Tarih : 1 Aralık 2020 Salı 08:11   Okunma : 1904

Financial Times'ın haberinde, İngiltere'de koronavirüse karşı ilk aşılamanın 7 Aralık'ta yapılabileceği kaydedildi. Haberde, Pfizer ile BioNTech'in geliştirdiği Covid-19 aşısına onay verilmesinin ardından saatler içinde dağıtımın başlayacağı aktarıldı.

Financial Times gazetesi, Pfizer ile BioNTech'in geliştirdiği korona virüsü aşısına ilk onayı vermesi beklenen İngiltere'nin 7 Aralık'ta ilk aşıları yapabileceğini yazdı.

Hükümet kaynaklarına dayandırılan haberde, ülke genelinde dağıtımın Pfizer/BioNTech aşısına onay verilmesinin ardından saatler içinde başlayacağı kaydedildi.

'AB'DE YIL SONUNDAN ÖNCE AŞILAMA YAPILABİLİR'

Financial Times'ın gördüğü gizli belgelerde, Avrupa Birliği (AB) genelinde ilaç ve tedavilere onay veren Avrupa İlaç Ajansı'nın (EMA) Pfizer/BioNTech aşısı ve Moderna'nın geliştirdiği aşısı için acil kullanım onayını gelecek ay ele alacağı tespit edildi. Gelecek ay verilecek onayın, 27 üyeli AB'de 2020 sona ermeden aşılamanın başlamasının önünü açacağı kaydedildi.

Ancak EMA'nın işleyişine hakim kaynaklar, 'takvimde aşılması gereken çok sayıda engel olduğunu' ve tek bir engeldeki aksamanın bile 'takvimi önemli ölçüde erteleyebileceği' uyarısında bulundu.

İngiltere teknik olarak, Brexit geçiş sürecinin sona ereceği 1 Ocak'a kadar EMA'nın yetki alanında. Ancak 2012'de yapılan bir değişiklikle, İngiltere'nin düzenleyici kurumu acil bir kamu salığı sorununda EMA'dan ayrı hareket edebiliyor.

EMA'dan Financial Times'a yapılan açıklamada, en ileri aşamadaki aşı adaylarına yönelik değerlendirmenin bu yılsonu ya da gelecek yılbaşına dek tamamlanabileceğini belirtmişti.

EMA'nın, ABD ve İngiltere'de aşının büyük ihtimalle daha önce onaylanacak olması yüzünden, süreci hızlandırma baskısı altında olduğu da belirtildi. Ancak kuruluş, yaptığı yazılı açıklamada 'herhangi bir siyasi baskı yaşamadıklarını' duyurdu.  Açıklamada "Tavsiyemiz, aşının güvenliği, kalitesi ve etkinliği temelinde olacak, başka bir şey değil. Onay kanıtların aşının faydalarının risklerinden daha büyük olduğunu ikna edici bir şekilde göstermesi halinde verilecek" denildi.

'ABD'DE ONAYDAN SONRA 24 SAAT İÇİNDE DAĞITIM BAŞLAYABİLİR'

Gazete, ABD'de Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) ise 8-10 Aralık'ta yapılması planlanan danışma toplantısından kısa süre sonra aşıya onay verebileceğini bildirdi. ABD'de aşı dağıtımın duyurudan sonra 24 saat içinde başlayabileceği aktarıldı. Haberde, ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Anthony  Fauci'nin de NBC televizyonuna yaptığı açıklamada "Büyük ihtimalle, neredeyse kesin bir şekilde, ilk öncelik grubundaki bireylerin bir kısmını aralık ayı sona ermeden aşılayacağız" dediği belirtildi.

'ALMANYA'DA GELECEK AY UYGULANABİLİR'

Alman yetkililerin de hafta sonunda, Avrupa'daki denetçi kurumların yeşil ışık verir vermez, gelecek ay aşılamayı başlatmak için hazırlıklar yapıldığını söylediği aktarıldı. Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn'ın Bavyera  Radyosu'na yaptığı açıklamada "Bugün itibariyle Pfizer/BioNTech aşısının aralık ayı ortasında onay almasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

(BBC Türkçe)

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, PFİZER/BİONTECH, AŞISI, NE ZAMAN, UYGULANMAYA, BAŞLAYACAK, TARİH VERİLDİ, FİNANCİAL TİMES, BBC

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA