7 Haziran 2026 Pazar

14:30   SIYASET KULISLERINI HAREKETLENDIREN PAYLAŞıM! İMAMOĞLU’NUN OFISINDEN ÖZGÜR ÖZEL’E NET DESTEK: ’HEP BIRLIKTE YÜRÜYELIM’   09:32   YSK SON DAKIKA DUYURDU: TÜRKIYE YARıN SANDıK BAŞıNDA! İŞTE 7 HAZIRAN ARA SEÇIM LISTESI VE OY PUSULASı SıRALAMASı   01:05   VAHAP SEÇER’DEN CHP’DEKI ’MUTLAK BUTLAN’ KRIZINE İLK YORUM: ’TUZAK KURULUYOR, OYUNA GELMEYECEĞIZ!’   01:01    BAŞKAN VAHAP SEÇER VE MÜSAVAT DERVIŞOĞLU’NDAN MUT’TA ORTAK ÇıKıŞ: ‘TÜRK SIYASETI ÜZERINDEKI YARGı VESAYETINI KABUL ETMIYORUZ!’   16:01   ÖZGÜR ÖZEL GÜMÜŞHANE’DE: ARTıK MESELE BU PARTI IÇIN GEREKIRSE KURBAN OLMAK AMA BAŞARıLı OLMAK   15:48   KILIS BELEDIYE BAŞKANı HAKAN BILECEN, CHP’DEN ISTIFA ETTI   15:48   İSMAIL ARı’NıN DURUŞMASı ÖNCESINDE BASıN MESLEK ÖRGÜTLERINDEN AÇıKLAMA   15:47   ÖZGÜR ÖZEL, TRABZON’DA İMAMOĞLU’NUN KAYıNPEDERI FEHMI KAYA’Yı HASTANEDE ZIYARET ETTI   15:45   ARZU ÇERKEZOĞLU’NDAN ÇAĞRı: AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNA GERILEYEN ÜCRETLERI DERHAL REVIZE EDIN   15:13   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI ALI BOZAN’DAN İBAN MAĞDURLARı İÇIN KANUN TEKLIFI   14:17   MERSIN BAROSU: ”YOKSULLUK NAFAKASı, KADıNLARıN EKONOMIK GÜVENCESI VE EŞITLIK HAKKıNıN BIR PARÇASıDıR”   14:11   YENIŞEHIR’DE GERI DÖNÜŞÜM SEFERBERLIĞI   14:06   TARSUS BELEDIYESI YOL BAKıM ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   10:01   SIYASET KULISI BU HAMLEYLE ÇALKALANıYOR! ÖZGÜR ÖZEL TRABZON’DAN ÖYLE BIR MESAJ VERDI KI...   09:23   MERSIN’DE SANAT RÜZGARı! BÜYÜKŞEHIR’IN ÜCRETSIZ KURSLARıNDA EĞITIM ALANLAR ARTıK SAHNEYE HAZıR   23:38   TBB BAŞKANı VAHAP SEÇER’DEN MUSTAFAPAŞA ÇıKARTMASı: ’DENEYIMLERIMIZI VE GÜCÜMÜZÜ PAYLAŞACAĞıZ!’   21:17   YEREBATAN SARNıCı İÇIN FLAŞ KARAR! MAHKEME İBB’NIN TAHLIYESINI DURDURDU   20:11   CHP’DE DEPREM ÜSTÜNE DEPREM! YDK TOPLANDı: İHRAÇ KARARLARı İPTAL EDILDI, ŞERHLER HAVADA UÇUŞTU!   19:23   BETON VE ASFALT YETMEZ! BAŞKAN SEÇER’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK ‘DEMOKRASI’ ÇıKıŞı: ’YAPTıĞı İŞE %50 BAŞARıYLA BAŞLAR’   16:15   DORUK MADENCILIK: 15 MAYıS’TA IŞTEN AYRıLAN ÇALıŞANLARıN TÜM YASAL HAKLARıNA ILIŞKIN ÖDEMELER TAMAMLANDı  
 
     
   

Pfizer/BioNTech aşısı ne zaman uygulanmaya başlanacak? Tarih verildi


Financial Times’ın haberinde, İngiltere’de koronavirüse karşı ilk aşılamanın 7 Aralık’ta yapılabileceği kaydedildi. Haberde, Pfizer ile BioNTech’in geliştirdiği Covid-19 aşısına onay verilmesinin ardından saatler içinde dağıtımın başlayacağı aktarıldı.

 

Tarih : 1 Aralık 2020 Salı 08:11   Okunma : 2015

Financial Times'ın haberinde, İngiltere'de koronavirüse karşı ilk aşılamanın 7 Aralık'ta yapılabileceği kaydedildi. Haberde, Pfizer ile BioNTech'in geliştirdiği Covid-19 aşısına onay verilmesinin ardından saatler içinde dağıtımın başlayacağı aktarıldı.

Financial Times gazetesi, Pfizer ile BioNTech'in geliştirdiği korona virüsü aşısına ilk onayı vermesi beklenen İngiltere'nin 7 Aralık'ta ilk aşıları yapabileceğini yazdı.

Hükümet kaynaklarına dayandırılan haberde, ülke genelinde dağıtımın Pfizer/BioNTech aşısına onay verilmesinin ardından saatler içinde başlayacağı kaydedildi.

'AB'DE YIL SONUNDAN ÖNCE AŞILAMA YAPILABİLİR'

Financial Times'ın gördüğü gizli belgelerde, Avrupa Birliği (AB) genelinde ilaç ve tedavilere onay veren Avrupa İlaç Ajansı'nın (EMA) Pfizer/BioNTech aşısı ve Moderna'nın geliştirdiği aşısı için acil kullanım onayını gelecek ay ele alacağı tespit edildi. Gelecek ay verilecek onayın, 27 üyeli AB'de 2020 sona ermeden aşılamanın başlamasının önünü açacağı kaydedildi.

Ancak EMA'nın işleyişine hakim kaynaklar, 'takvimde aşılması gereken çok sayıda engel olduğunu' ve tek bir engeldeki aksamanın bile 'takvimi önemli ölçüde erteleyebileceği' uyarısında bulundu.

İngiltere teknik olarak, Brexit geçiş sürecinin sona ereceği 1 Ocak'a kadar EMA'nın yetki alanında. Ancak 2012'de yapılan bir değişiklikle, İngiltere'nin düzenleyici kurumu acil bir kamu salığı sorununda EMA'dan ayrı hareket edebiliyor.

EMA'dan Financial Times'a yapılan açıklamada, en ileri aşamadaki aşı adaylarına yönelik değerlendirmenin bu yılsonu ya da gelecek yılbaşına dek tamamlanabileceğini belirtmişti.

EMA'nın, ABD ve İngiltere'de aşının büyük ihtimalle daha önce onaylanacak olması yüzünden, süreci hızlandırma baskısı altında olduğu da belirtildi. Ancak kuruluş, yaptığı yazılı açıklamada 'herhangi bir siyasi baskı yaşamadıklarını' duyurdu.  Açıklamada "Tavsiyemiz, aşının güvenliği, kalitesi ve etkinliği temelinde olacak, başka bir şey değil. Onay kanıtların aşının faydalarının risklerinden daha büyük olduğunu ikna edici bir şekilde göstermesi halinde verilecek" denildi.

'ABD'DE ONAYDAN SONRA 24 SAAT İÇİNDE DAĞITIM BAŞLAYABİLİR'

Gazete, ABD'de Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) ise 8-10 Aralık'ta yapılması planlanan danışma toplantısından kısa süre sonra aşıya onay verebileceğini bildirdi. ABD'de aşı dağıtımın duyurudan sonra 24 saat içinde başlayabileceği aktarıldı. Haberde, ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Anthony  Fauci'nin de NBC televizyonuna yaptığı açıklamada "Büyük ihtimalle, neredeyse kesin bir şekilde, ilk öncelik grubundaki bireylerin bir kısmını aralık ayı sona ermeden aşılayacağız" dediği belirtildi.

'ALMANYA'DA GELECEK AY UYGULANABİLİR'

Alman yetkililerin de hafta sonunda, Avrupa'daki denetçi kurumların yeşil ışık verir vermez, gelecek ay aşılamayı başlatmak için hazırlıklar yapıldığını söylediği aktarıldı. Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn'ın Bavyera  Radyosu'na yaptığı açıklamada "Bugün itibariyle Pfizer/BioNTech aşısının aralık ayı ortasında onay almasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

(BBC Türkçe)

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, PFİZER/BİONTECH, AŞISI, NE ZAMAN, UYGULANMAYA, BAŞLAYACAK, TARİH VERİLDİ, FİNANCİAL TİMES, BBC

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA