31 Mart 2026 Salı

23:45   TOROSLAR’DA HIZMET DEVRIMI: 36 BIN BAŞVURUYA ’IŞıK HıZı’ ÇÖZÜM!   15:28   CHP’LI EMIR’DEN TICARET BAKANLıĞı’NA: İSRAIL RESMI VERILERINDE 2025-2026’DA TÜRKIYE KAYNAKLı IHRACATıN DEVAM ETMESINI NASıL AÇıKLıYORSUNUZ   15:23   DANıŞTAY’DAN, ŞANLıURFA SEL FELAKETI KARARı: BELEDIYE BAŞKANLARı HAKKıNDAKI “SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESI” KARARı KALDıRıLDı   15:22   EKREM İMAMOĞLU’NUN “BILIRKIŞI DAVASı” 13 TEMMUZ TARIHINE ERTELENDI   15:21   “BAYBAŞIN” SUÇ ÖRGÜTÜNE YÖNELIK DÜZENLENEN OPERASYONDA 9 ŞÜPHELININ TAŞıNMAZLARıNA, ARAÇLARıNA, BANKALARDAKI HESAPLARıNA EL KONULDU   15:10   MERSIN’DE SIYASETIN TANSIYONU YÜKSELDI   11:37   MERSIN’DE GENÇLER AFETLERE SAVAŞ AÇTı! DOĞA OLAYı DEĞIL, İHMAL AFETE DÖNÜŞÜR   11:35   MERSIN EKONOMISINDE TARIHI EŞIK: İSTIHDAMDA %50 HEDEFIYLE TÜRKIYE ORTALAMASıNı GERIDE BıRAKTı!   11:16   MERSIN’DE BROADWAY RÜZGARı: KISS ME KATE MÜZIKALI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   09:40   MERSIN’DE KADıNLAR DÜNYAYı DEĞIŞTIRIYOR: ATıKLAR SANATA, EMEK KAZANCA DÖNÜŞÜYOR!   09:15   SÜPER AMATÖR LIG’DE AKDENIZ FıRTıNASı: RAKIBINI SAHADAN SILDI!   01:01   MERSIN’DE ÇOCUKLARıN BAHAR COŞKUSU: GELECEĞIN FILIZLERI MEZITLI’DE ÇIÇEK AÇTı!    09:31   YENIŞEHIR’DE SANAT RÜZGARı: ‘ÇIRKIN’ PRÖMIYER YAPTı, MINIKLER GELECEĞI SAHNELEDI!   09:25   MERSIN’DE GENÇ KADıNLARA İSTIHDAM KAPıSı ARALANDı! “GENÇ ADıMLAR KARIYER YOLU” BAŞLADı   09:14    MERSIN’DE ‘SıFıR ATıK’ SEFERBERLIĞI: 2025 YıLı BILANÇOSU EZBER BOZULDU!   01:01   "MERSIN’DEN TÜM TÜRKIYE’YE MESAJ: ’TOPLUMSAL BARıŞıN ANAHTARı SANATTA!’"   11:15   CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN ULAŞTıRMA BAKANLıĞı’NA SALVO: "SORULAR VAR, RAKAM YOK!"   18:45   ÇOCUKLARA GERI DÖNÜŞÜM DERSI: "ÇÖPLÜK KRALı VE İCATÇı" SAHNE ALıYOR!   18:43   GENÇLER ERDEMLI’DEN SEFERBERLIK BAŞLATTı   16:48   ÖZKAN YALıM’ıN GÖZALTıNA ALıNMASı... BELEDIYE ÖNÜNDE TOPLANAN UŞAKLıLAR: "DEMOKRASIYI, HALKıN IRADESINI AYAKLARLA ALTıNA ALDıLAR"  
 
     
   

Pfizer/BioNTech aşısı ne zaman uygulanmaya başlanacak? Tarih verildi


Financial Times’ın haberinde, İngiltere’de koronavirüse karşı ilk aşılamanın 7 Aralık’ta yapılabileceği kaydedildi. Haberde, Pfizer ile BioNTech’in geliştirdiği Covid-19 aşısına onay verilmesinin ardından saatler içinde dağıtımın başlayacağı aktarıldı.

 

Tarih : 1 Aralık 2020 Salı 08:11   Okunma : 1907

Financial Times'ın haberinde, İngiltere'de koronavirüse karşı ilk aşılamanın 7 Aralık'ta yapılabileceği kaydedildi. Haberde, Pfizer ile BioNTech'in geliştirdiği Covid-19 aşısına onay verilmesinin ardından saatler içinde dağıtımın başlayacağı aktarıldı.

Financial Times gazetesi, Pfizer ile BioNTech'in geliştirdiği korona virüsü aşısına ilk onayı vermesi beklenen İngiltere'nin 7 Aralık'ta ilk aşıları yapabileceğini yazdı.

Hükümet kaynaklarına dayandırılan haberde, ülke genelinde dağıtımın Pfizer/BioNTech aşısına onay verilmesinin ardından saatler içinde başlayacağı kaydedildi.

'AB'DE YIL SONUNDAN ÖNCE AŞILAMA YAPILABİLİR'

Financial Times'ın gördüğü gizli belgelerde, Avrupa Birliği (AB) genelinde ilaç ve tedavilere onay veren Avrupa İlaç Ajansı'nın (EMA) Pfizer/BioNTech aşısı ve Moderna'nın geliştirdiği aşısı için acil kullanım onayını gelecek ay ele alacağı tespit edildi. Gelecek ay verilecek onayın, 27 üyeli AB'de 2020 sona ermeden aşılamanın başlamasının önünü açacağı kaydedildi.

Ancak EMA'nın işleyişine hakim kaynaklar, 'takvimde aşılması gereken çok sayıda engel olduğunu' ve tek bir engeldeki aksamanın bile 'takvimi önemli ölçüde erteleyebileceği' uyarısında bulundu.

İngiltere teknik olarak, Brexit geçiş sürecinin sona ereceği 1 Ocak'a kadar EMA'nın yetki alanında. Ancak 2012'de yapılan bir değişiklikle, İngiltere'nin düzenleyici kurumu acil bir kamu salığı sorununda EMA'dan ayrı hareket edebiliyor.

EMA'dan Financial Times'a yapılan açıklamada, en ileri aşamadaki aşı adaylarına yönelik değerlendirmenin bu yılsonu ya da gelecek yılbaşına dek tamamlanabileceğini belirtmişti.

EMA'nın, ABD ve İngiltere'de aşının büyük ihtimalle daha önce onaylanacak olması yüzünden, süreci hızlandırma baskısı altında olduğu da belirtildi. Ancak kuruluş, yaptığı yazılı açıklamada 'herhangi bir siyasi baskı yaşamadıklarını' duyurdu.  Açıklamada "Tavsiyemiz, aşının güvenliği, kalitesi ve etkinliği temelinde olacak, başka bir şey değil. Onay kanıtların aşının faydalarının risklerinden daha büyük olduğunu ikna edici bir şekilde göstermesi halinde verilecek" denildi.

'ABD'DE ONAYDAN SONRA 24 SAAT İÇİNDE DAĞITIM BAŞLAYABİLİR'

Gazete, ABD'de Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) ise 8-10 Aralık'ta yapılması planlanan danışma toplantısından kısa süre sonra aşıya onay verebileceğini bildirdi. ABD'de aşı dağıtımın duyurudan sonra 24 saat içinde başlayabileceği aktarıldı. Haberde, ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Anthony  Fauci'nin de NBC televizyonuna yaptığı açıklamada "Büyük ihtimalle, neredeyse kesin bir şekilde, ilk öncelik grubundaki bireylerin bir kısmını aralık ayı sona ermeden aşılayacağız" dediği belirtildi.

'ALMANYA'DA GELECEK AY UYGULANABİLİR'

Alman yetkililerin de hafta sonunda, Avrupa'daki denetçi kurumların yeşil ışık verir vermez, gelecek ay aşılamayı başlatmak için hazırlıklar yapıldığını söylediği aktarıldı. Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn'ın Bavyera  Radyosu'na yaptığı açıklamada "Bugün itibariyle Pfizer/BioNTech aşısının aralık ayı ortasında onay almasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

(BBC Türkçe)

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, PFİZER/BİONTECH, AŞISI, NE ZAMAN, UYGULANMAYA, BAŞLAYACAK, TARİH VERİLDİ, FİNANCİAL TİMES, BBC

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA