27 Şubat 2026 Cuma

16:14   FATIH ERBAKAN’DAN AK PARTILI YÖNETICILERE RAMAZAN SOFRASı ELEŞTIRISI   16:12   ERDAL BEŞIKÇIOĞLU’NDAN "YOLSUZLUK" IDDIALARıNA YANıT: "GEREKLI HUKUKI IŞLEMLER BAŞLATıLMıŞ OLUP SORUMLULAR HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTUR"   16:11   CEMIL TUGAY’DAN VAKıFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE DEVREDILEN BINALARA ILIŞKIN AÇıKLAMA: “ATATÜRK’TEN KALAN MIRASı KIMSE BU ŞEKILDE ELIMIZDEN ALAMAZ”   16:09   İRAN’ıN DINI LIDERI HAMANEY’IN DANıŞMANı ŞEMHANI: “KONU, NÜKLEER SILAH ÜRETIMIYSE ABD ILE ANLAŞMA MÜMKÜN”   14:15   SEZGIN TANRıKULU’NDAN BAKAN GÜRLEK’E: "AVUKATLıK MESLEĞININ YETKI ALANıNı DARALTACAK UYGULAMALARDAN UZAK DURUN"   14:14   GENEL SAĞLıK-İŞ’TEN, PATNOS DEVLET HASTANESI’NDEKI IFTAR VE SAHUR YEMEKLERINE TEPKI   14:11   ANAYASA MAHKEMESI BAŞKANı ÖZKAYA: "BIZIM, AVRUPA İNSAN HAKLARı MAHKEMESI’NIN IHLAL KARARLARıNıN YERINE GETIRILMESINI TEMIN ETMEYE YÖNELIK YETKIMIZ YOK"   14:08   CHP’LI KıŞ’TAN, IKTIDARA TEPKI: "ADALET BAKANı DEĞIŞTI AMA ZIHNIYET DEĞIŞMEDI. ELEŞTIRIYI ‘HAKARET’ DIYEREK YARGı SOPASıNA DÖNÜŞTÜRDÜNÜZ"   10:50   TARSUS’TA "BEYAZ ALTıN" MESAISI: ATıL ARAZILER MIS KOKULU KAZANCA DÖNÜŞTÜ!   10:29   AÇLıK SıNıRı ASGARI ÜCRETI 5.888 TL GEÇTI: "PAZARDA ARTıK SADECE BAKıYORUZ!"   10:27   MADENLERDE "ÖZELLEŞTIRME" KıSKACı: İŞÇININ CANı PATRONUN İKI DUDAĞı ARASıNDA!   10:25   8 MART ÖNCESI KORKUTAN TABLO: "KADıN YOKSULLUĞU HIÇ BU KADAR DERINLEŞMEMIŞTI!"   10:23   MERSIN’DE SıNAV KAZANDıRAN HAMLE: 21 ŞUBEDE 76 DEV DENEME SıNAVı BAŞLADı!   08:57    KOOPERATIF MAĞDURLARıNA MÜJDE: TAPUYU ALANA YENI BORÇ ÇıKARıLAMAYACAK!   06:31   ÖZGÜR ÖZEL’DEN GALATASARAY’A GURUR DOLU MESAJ: "BÜYÜK BIR ZAFER!"   22:59   TÜRKIYE BU SONUCU KONUŞUYOR: YEREL YÖNETIMLERIN ZIRVESINDEKI İSIM BELLI OLDU!   22:05   AKDENIZ’DE TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: HER GÜN 400 TON ATıK BERTARAF EDILIYOR!   21:03   MERSINLI İŞ İNSANı COŞKUN DOĞMUŞ’TAN ŞEHIT PILOT İÇIN TAZIYE MESAJı   21:01   YENIŞEHIR’IN "EĞITIM DEVRIMI" KARADENIZ’E SıÇRADı! "TOKAT YEMIŞ GIBI OLDUM"   15:51   ÖZGÜR ÖZEL, TUTUKLU GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ı ZIYARET ETTI: "CEZA ALSA BILE YATARı OLMAYAN BIR SUÇTAN IÇERIDE TUTULMASı SIYASILERIN ONA KESTIĞI BIR CEZADıR"  
 
     
   

Yenişehir Belediyesinin iki projesine ÇKA’dan destek


Yenişehir Belediyesi Mükemmeliyet ve İnovasyon Merkezi bünyesinde yürütülecek çalışmalara destek amacı ile hazırlanan "Yenişehir İlçesi Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SustainableEnergyandClimate Action Plan) Süreç Danışmanlığı" ve "SECAP Hazırlama Metodolojisi, Sera Gazı Envanteri Hesaplama, Optimum Uyum ve Azaltım Eylemleri Belirleme Eğitimi" isimli iki proje Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA)’ndan destek almaya hak kazandı.

 

Tarih : 1 Aralık 2020 Salı 12:19   Okunma : 1705

Yenişehir Belediyesi Mükemmeliyet ve İnovasyon Merkezi bünyesinde yürütülecek çalışmalara destek amacı ile hazırlanan "Yenişehir İlçesi Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SustainableEnergyandClimate Action Plan) Süreç Danışmanlığı" ve "SECAP Hazırlama Metodolojisi, Sera Gazı Envanteri Hesaplama, Optimum Uyum ve Azaltım Eylemleri Belirleme Eğitimi" isimli iki proje Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA)’ndan destek almaya hak kazandı.

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından yayımlanan Teknik Destek Programına iki proje ile başvuran Yenişehir Belediyesinin iki projeside destek kapsamına alındı. Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve ÇKA Genel Sekreteri Savaş Ülger arasında proje sözleşmesi imzalandı. Projelerin hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Özyiğit, verdikleri desteklerden ötürü Çukurova Kalkınma Ajansı’na ve proje ortakları olan Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Üniversitesi, Toros Üniversitesi ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür etti.

İklim değişikliğinin kent üzerindeki riskleri analiz edilecek

Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini azaltmak için Avrupa Birliği tarafından AB İklim ve Enerji için Belediye Başkanları Sözleşmesi’ni geçtiğimiz aylarda imzalamış ve Yenişehir Belediyesi sözleşmenin 2020-2030 kriterlerine uyacağını taahhüt eden Türkiye’deki ilk belediye olmuştu. Başkanlar Sözleşmesi, Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliği Süreç Yönetimi çalışmalarının da dayanağını oluşturuyor. Bu kapsamda iklim değişikliğinin kent üzerinde oluşturduğu risk ve kırılganlıklarını analiz ederek, Yenişehir’in iklim değişikliğinin olumsuz etkilere karşı dirençliliğini arttırmak amacı ile öncelikle sera gazı salım kaynakları belirlenecek ve toplanan veriler üzerinden kurumsal ve ilçe ölçeğinde sera gazı envanteri hesaplanacak.

‘Kentsel gelişme’ senaryosu oluşturulacak

Yenişehir Belediyesi ve proje paydaşları kentin geleceğine yönelik olarak ortaya koyacakları, demografi, ekonomik ve sosyal gelişmeye ilişkin perspektiflerini temel alan bir ‘kentsel gelişme’ senaryosuoluşturacak.Ve bu “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı ­ SECAP” için temel teşkil edecektir. Projeler kapsamında Yenişehir Belediyesi ayrıca “Eylem Planı”, azatlım seçeneklerini sıralayacak, bunların öncelikli olanlarının değerlendirildiği bir "azaltım senaryosu" ortaya koyarak, uygulayacaktır.

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, YENİŞEHİR, BELEDİYESİNİN, İKİ PROJESİNE, ÇKA’DAN, DESTEK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA