21 Mart 2026 Cumartesi

20:24   TİP, "BIR DILIM BAKLAVANıN 80 TL" OLDUĞU GÖRSELLE BAYRAM MESAJı PAYLAŞTı: "YOKLUKTA DEĞIL VARLıKTA EŞITLENECEĞIMIZ GÜZEL GÜNLERE OLAN INANCıMıZLA HALKıMıZıN BAYRAMıNı KUTLUYORUZ"   20:23   BURHANETTIN DURAN: ÜLKEMIZ NATO’NUN KOLEKTIF SAVUNMA MIMARISINDE VAZGEÇILMEZ BIR MERKEZ ÜLKE   20:22   ÖZGÜR ÖZEL, MANISA’DA BAYRAM NAMAZıNıN ARDıNDAN KABRISTANLARı ZIYARET ETTI   20:20   TAYFUN KAHRAMAN’ıN EŞI MERIÇ DEMIR KAHRAMAN: “YOK YERE ÇOCUKLUKLARıNDAN NEŞELI BAYRAMLARı BILE ÇALıNAN HERKESE BU ÜLKENIN ADALET BORCU VAR”   21:35   MERSIN’DE SEÇER FıRTıNASı: "ANKETLER ORTADA, OYUMUZU %45’TEN %60’A ÇıKARDıK!"   20:54   BAŞKAN YARDıMCıSı TANıŞ’TAN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   09:01   MHP MERSIN MILLETVEKILI DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMı’Nı KUTLADı   22:43   MERSIN ESOB’DA KARTLAR YENIDEN KARıLıYOR: AHMET ÖZDEMIR "DEĞIŞIM ATEŞINI" YAKTı!   22:41   BAŞKAN SEÇER’DEN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   22:40   CHP’DE BAYRAMLAŞMA KARARıNDA BÜYÜK DEĞIŞIM: O PARTI LISTEDE YOK!   22:39   BAŞKAN YıLDıZ’DAN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   22:35   BAŞKAN TUNCER’DEN RAMAZAN BAYRAMı KUTLAMA MESAJı   22:30   ÇANAKKALE RUHU MERSIN’DE DEVLEŞTI: BAŞKAN VAHAP SEÇER’DEN BAYRAM MÜJDESI GELDI!   20:25   AKDENIZ KAYMAKAMı VE BELEDIYE BAŞKAN V. ZEYIT ŞENER’DEN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   20:23   MERSIN’DE BAYRAM TıRAŞı BELEDIYEDEN: KAPı KAPı GEZEN BERBER KOLTUĞU KÖYLERI SEVINDIRDI!   16:27   İSRAIL, İRAN’ıN GÜNEYINDEKI ENERJI TESISLERINE SALDıRDı   16:26   MANSUR YAVAŞ, ANıTKABIR’I VE CEBECI ŞEHITLIĞI’NI ZIYARET ETTI: "BU TOPRAKLARı BIZLERE VATAN KıLAN AZIZ ŞEHITLERIMIZI DUALARLA ANDıK"   16:26   ASU KAYA’DAN BAKAN TEKIN’E TEPKI: "GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’SÜZ ÇANAKKALE OLMAZ, BU ZAFERIN RUHU, ONUN ÖNDERLIĞINDE YAZıLMıŞTıR"   16:25   CHP’LI GÜNAYDıN’DAN BAKAN GÜRLEK’E: "MAHKEMENIN SORGULARıNA YENI BAŞLADıĞı BIR DAVAYı ’ASRıN YOLSUZLUĞU’ DIYE TANıMLıYOR. BAKANA MASUMIYET KARINESINI, HUKUKU HATıRLATıRıM"   14:32   İSRAIL, İRAN İSTIHBARAT BAKANı İSMAIL HATIB’I ÖLDÜRDÜĞÜNÜ IDDIA ETTI  
 
     
   

Yenişehir Belediyesinin iki projesine ÇKA’dan destek


Yenişehir Belediyesi Mükemmeliyet ve İnovasyon Merkezi bünyesinde yürütülecek çalışmalara destek amacı ile hazırlanan "Yenişehir İlçesi Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SustainableEnergyandClimate Action Plan) Süreç Danışmanlığı" ve "SECAP Hazırlama Metodolojisi, Sera Gazı Envanteri Hesaplama, Optimum Uyum ve Azaltım Eylemleri Belirleme Eğitimi" isimli iki proje Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA)’ndan destek almaya hak kazandı.

 

Tarih : 1 Aralık 2020 Salı 12:19   Okunma : 1717

Yenişehir Belediyesi Mükemmeliyet ve İnovasyon Merkezi bünyesinde yürütülecek çalışmalara destek amacı ile hazırlanan "Yenişehir İlçesi Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SustainableEnergyandClimate Action Plan) Süreç Danışmanlığı" ve "SECAP Hazırlama Metodolojisi, Sera Gazı Envanteri Hesaplama, Optimum Uyum ve Azaltım Eylemleri Belirleme Eğitimi" isimli iki proje Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA)’ndan destek almaya hak kazandı.

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından yayımlanan Teknik Destek Programına iki proje ile başvuran Yenişehir Belediyesinin iki projeside destek kapsamına alındı. Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve ÇKA Genel Sekreteri Savaş Ülger arasında proje sözleşmesi imzalandı. Projelerin hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Özyiğit, verdikleri desteklerden ötürü Çukurova Kalkınma Ajansı’na ve proje ortakları olan Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Üniversitesi, Toros Üniversitesi ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür etti.

İklim değişikliğinin kent üzerindeki riskleri analiz edilecek

Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini azaltmak için Avrupa Birliği tarafından AB İklim ve Enerji için Belediye Başkanları Sözleşmesi’ni geçtiğimiz aylarda imzalamış ve Yenişehir Belediyesi sözleşmenin 2020-2030 kriterlerine uyacağını taahhüt eden Türkiye’deki ilk belediye olmuştu. Başkanlar Sözleşmesi, Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliği Süreç Yönetimi çalışmalarının da dayanağını oluşturuyor. Bu kapsamda iklim değişikliğinin kent üzerinde oluşturduğu risk ve kırılganlıklarını analiz ederek, Yenişehir’in iklim değişikliğinin olumsuz etkilere karşı dirençliliğini arttırmak amacı ile öncelikle sera gazı salım kaynakları belirlenecek ve toplanan veriler üzerinden kurumsal ve ilçe ölçeğinde sera gazı envanteri hesaplanacak.

‘Kentsel gelişme’ senaryosu oluşturulacak

Yenişehir Belediyesi ve proje paydaşları kentin geleceğine yönelik olarak ortaya koyacakları, demografi, ekonomik ve sosyal gelişmeye ilişkin perspektiflerini temel alan bir ‘kentsel gelişme’ senaryosuoluşturacak.Ve bu “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı ­ SECAP” için temel teşkil edecektir. Projeler kapsamında Yenişehir Belediyesi ayrıca “Eylem Planı”, azatlım seçeneklerini sıralayacak, bunların öncelikli olanlarının değerlendirildiği bir "azaltım senaryosu" ortaya koyarak, uygulayacaktır.

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, YENİŞEHİR, BELEDİYESİNİN, İKİ PROJESİNE, ÇKA’DAN, DESTEK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA