23 Mayıs 2026 Cumartesi

12:48   CHP GENEL MERKEZI’NDE KRITIK GÜN: ÖZGÜR ÖZEL YENI UNVANıYLA SEÇILDI! PEKI TOPLANTıYA KIMLER KATıLMADı?   11:48   YSK’DAN FLAŞ KARAR! 31 MART YEREL SEÇIMLERININ İPTALI TALEBINE RET: İŞTE GEREKÇE VE TÜM DETAYLAR   10:40   CHP’LI BAŞKANLARDAN ANKARA’DA KRITIK ZIRVE! KURULTAY KARARı SONRASı ORTAK DEKLARASYON GELIYOR   10:05   İSTANBUL BILGI ÜNIVERSITESI KAPATıLDı Mı? İSTANBUL BAROSU’NDAN GECE YARıSı KARARıNA SERT TEPKI: ’YASAMA YETKISI GASP EDILDI!’   03:46   İSTANBUL BAROSU BAŞKANı KABAOĞLU’NDAN EZBER BOZAN CHP KARARı ÇıKıŞı: ’HUKUKEN YOK HÜKMÜNDEDIR!’   03:42   CHP GENEL MERKEZI’NDE SıCAK SAATLER! ’BUTLAN’ KARARıNA KARŞı GECE NÖBETI: ’BU BIR DARBEDIR!’   03:37   İPTAL KARARı SONRASı CHP GENEL MERKEZI’NDE HAREKETLILIK: ’YANıNDAYıZ’ ZIYARETI!   02:31   ZIRAAT TÜRKIYE KUPASı’NDA DEV FINAL! TRABZONSPOR, KONYASPOR’U DEVIRDI: KUPA BORDO-MAVILILERIN!   17:53   YSK, CHP’NIN "MUTLAK BUTLAN" BAŞVURUSUNU GÖRÜŞMEK ÜZERE TOPLANDı   17:52   CHP KURULTAYı’NıN IPTALI... İCRA DAIRESI, KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA KARARı TEBLIĞ ETTI   17:50   İSTANBUL BILGI ÜNIVERSITESI’NIN FAALIYET IZNININ KALDıRıLMASı PROTESTO EDILDI   16:43   BAKAN ŞIMŞEK: "HANEHALKı VE REEL SEKTÖRÜN 12 AY SONRASı ENFLASYON BEKLENTILERI GERILEDI"   16:43   VAHAP SEÇER: "YARıN BELEDIYE BAŞKANLARıMıZLA TEKRAR TOPLANACAĞıZ, ORTAK DEKLARASYON YAYıNLAYACAĞıZ"   15:42   CHP KURULTAYı’NıN IPTAL KARARı... ÜMIT ÖZDAĞ: "YAŞANANLAR, YARGı ORGANı OLAN YÜKSEK SEÇIM KURULU’NUN ANAYASAL YETKILERINE KARŞı DA BIR DARBE GIRIŞIMIDIR"   15:41   ÖZGÜR ÖZEL, CHP’LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARıYLA BIR ARAYA GELDI   14:40   ANKARA BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI 36. HUKUK DAIRESI, CHP’NIN "IHTIYATI TEDBIR" KARARıNA YAPTıĞı ITIRAZı REDDETTI   13:39   CHP KURULTAYı’NıN IPTAL KARARı... NACHO SANCHEZ AMOR: TÜM CHP ÜYELERINE VE ÖZGÜR ÖZEL’E, TAM DAYANıŞMAMı VE DESTEĞIMI IFADE EDIYORUM"   13:39   KEMAL KıLıÇDAROĞLU GÖRÜNTÜ VERMEDEN ÇALıŞMA OFISINE GEÇTI   13:35   AVRUPA SOSYALIST PARTISI’NDEN MUTLAK BUTLAN KARARıNA TEPKI: “MUHALEFETI SAF DıŞı BıRAKMA OPERASYONU”   10:05   AVRUPA MERSIN’DE ‘EŞITLIK’ İÇIN BULUŞTU: GENÇLER DÜNYAYA ENGELSIZ YAŞAM MERKEZI’NDEN SESLENDI!  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Personeli Filiz Karakaş’tan Örnek Davranış: İçinde 20 Bin Tl Olan Cüzdanı Sahibine Teslim Etti


Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nda temizlik personeli olarak görev yapan Filiz Karakaş, örnek bir davranışa imza attı. İçinde yaklaşık 20 bin TL’ye yakın para olan cüzdanıbulan Karakaş, kartvizitinden cüzdanın sahibine ulaştı. Karakaş, “O parayı bende düşürmüş, kaybetmiş olabilirdim. Vicdanen çok rahatım. Umarım bu davranış herkese örnek olur” dedi.

 

Tarih : 1 Aralık 2020 Salı 16:46   Okunma : 1757

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nda bir yıldır temizlik personeli olarak görev yapan Filiz Karakaş, örnek bir davranışa imza attı. Karakaş, 29 Kasım Pazar günü akşam saat 19.00 sularında temizlik yaptığı sırada cüzdan buldu. İçinde yaklaşık 20 bin TL’ye yakın para bulunan cüzdanı sahibine hızlıca teslim eden Filiz Karakaş, göstermiş olduğu davranış ile herkese örnek oldu.

Kartvizitteki numaradan cüzdan sahibine ulaştı

Olay, 29 Kasım Pazar günü, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağına saatler kala gerçekleşti.Karakaş, sokağa çıkma yasağının başlamasına kısa bir süre kala görevli olduğu Kültür Park sınırları içerisinde kamelyaların etrafında temizlik yaparken yerde bir cüzdan buldu. Sahibine ulaşabilmek adına cüzdanın içindeki kartvizite bakan Filiz Karakaş, cüzdan sahibi FadiGhozlan’a hızlıca ulaştı. Karakaş, içi para dolu cüzdanı 4,5 yıldır Mersin’de yaşayan ve ticaretle uğraşan FadiGhozlan’a teslim etti.

Karakaş: “Cüzdanı bulduğumda direkt aklıma sahibine ulaşmak geldi”

Temizlik personeli Filiz Karakaş, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı’nda yaklaşık bir yıldır çalıştığını ifade ederek,  “Burada 15.00-23.00 vardiyasında çalışıyorum. Akşam saat 19.00 gibi mıntıka temizliği yaparken bir tane cüzdan buldum. İçinde de yüklü miktarda para vardı. Kartvizitten sahibinin numarasını bularak, aradım, gelip aldılar benden. Cüzdanı bulduğumda direkt sahibine ulaşmak geldi aklıma. Sahibi çok teşekkür etti. Çok mutlu oldu. Çünkü içinde hemen hemen 20 bin liraya yakın bir para varmış.Buna kim olsa sevinir” dedi.

“O parayı bende düşürmüş, kaybetmiş olabilirdim”

Cüzdanı teslim ettiği sırada yaşadığı mutluluğu da anlatan Karakaş, “Çünkü o parayı bende düşürmüş, kaybetmiş olabilirdim. O yüzden karşı taraf ne hissetti, acaba o parayı nereden temin etti, borcu var mıydı? Önce bunlar aklıma geldi. Ki zaten o para da emanetmiş, kendisinin değilmiş. Buna ayrı bir sevindim. İyi ki verdim, iyi ki sahibini buldum. Mutluyum. Vicdanen çok rahatım. Umarım bu davranış herkese örnek olur” diye konuştu. 

Ghozlan: “Filiz Hanım'a çok teşekkür ediyorum”

Cüzdan sahibi FadiGhozlan ise“Filiz Hanım'a çok teşekkür ediyorum. Paramı geri getirdi” cümleleriyle duygularını ifade etti.Ghozlan, Filiz Karakaş’a göstermiş olduğu davranıştan dolayı teşekkür ederken, dükkanında satışını yaptığı parfümlerden de hediye etti.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, PERSONELİ, FİLİZ, KARAKAŞ’TAN, ÖRNEK, DAVRANIŞ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA