23 Nisan 2024 Salı

13:49   BAŞKAN YILDIZ, 23 NİSAN’DA KOLTUĞUNU MİNİK EYLÜL’E BIRAKTI   13:37   MERSİN`DE COŞKULU 23 NİSAN KUTLAMASI   12:06   ANITKABİR`DE 23 NİSAN COŞKUSU... BİNLERCE ÇOCUK ATA’SINA KOŞTU   11:56   MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ, MAKAMINI 6. SINIF ÖĞRENCİSİ ARSLAN`A DEVRETTİ: “ÇOCUKLARIN MUTLU VE HUZURLU BİR TÜRKİYE`DE YAŞAMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”   11:48   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, BİRİNCİ MECLİS`TE KONUŞTU: "MECLİS MİLLİ İRADENİN VE MİLLİ MÜCADELENİN MERKEZİDİR"   11:42   TAKSİM`DE 23 NİSAN TÖRENİ   11:27   OKUMA YAZMA BİLMEYEN 5 YAŞINDAKİ MUHAMMED MİRAÇ ARAS İSTİKLAL MARŞI`NI EZBERE OKUDU   11:12   MANSUR YAVAŞ, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU MUHAMMED UĞUR`A BIRAKTI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘KIR ÇİÇEKLERİ`NDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI`NDA BAŞARILI SONUÇ    09:40   TBMM`DE ATATÜRK ANITI`NDA TÖREN DÜZENLENDİ   09:39   MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN 81 İLDEN GELEN ÇOCUKLARLA ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   17:15   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ   17:12   TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE “23 NİSAN” ETKİNLİĞİ   17:09   TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİCE MAHALLESİ’NDE YOL BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI   17:06   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAĞRI   15:20   CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESİ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI   12:27   GAZİ ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Personeli Filiz Karakaş’tan Örnek Davranış: İçinde 20 Bin Tl Olan Cüzdanı Sahibine Teslim Etti


Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nda temizlik personeli olarak görev yapan Filiz Karakaş, örnek bir davranışa imza attı. İçinde yaklaşık 20 bin TL’ye yakın para olan cüzdanıbulan Karakaş, kartvizitinden cüzdanın sahibine ulaştı. Karakaş, “O parayı bende düşürmüş, kaybetmiş olabilirdim. Vicdanen çok rahatım. Umarım bu davranış herkese örnek olur” dedi.

 

Tarih : 1 Aralık 2020 Salı 16:46   Okunma : 1410

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nda bir yıldır temizlik personeli olarak görev yapan Filiz Karakaş, örnek bir davranışa imza attı. Karakaş, 29 Kasım Pazar günü akşam saat 19.00 sularında temizlik yaptığı sırada cüzdan buldu. İçinde yaklaşık 20 bin TL’ye yakın para bulunan cüzdanı sahibine hızlıca teslim eden Filiz Karakaş, göstermiş olduğu davranış ile herkese örnek oldu.

Kartvizitteki numaradan cüzdan sahibine ulaştı

Olay, 29 Kasım Pazar günü, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağına saatler kala gerçekleşti.Karakaş, sokağa çıkma yasağının başlamasına kısa bir süre kala görevli olduğu Kültür Park sınırları içerisinde kamelyaların etrafında temizlik yaparken yerde bir cüzdan buldu. Sahibine ulaşabilmek adına cüzdanın içindeki kartvizite bakan Filiz Karakaş, cüzdan sahibi FadiGhozlan’a hızlıca ulaştı. Karakaş, içi para dolu cüzdanı 4,5 yıldır Mersin’de yaşayan ve ticaretle uğraşan FadiGhozlan’a teslim etti.

Karakaş: “Cüzdanı bulduğumda direkt aklıma sahibine ulaşmak geldi”

Temizlik personeli Filiz Karakaş, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı’nda yaklaşık bir yıldır çalıştığını ifade ederek,  “Burada 15.00-23.00 vardiyasında çalışıyorum. Akşam saat 19.00 gibi mıntıka temizliği yaparken bir tane cüzdan buldum. İçinde de yüklü miktarda para vardı. Kartvizitten sahibinin numarasını bularak, aradım, gelip aldılar benden. Cüzdanı bulduğumda direkt sahibine ulaşmak geldi aklıma. Sahibi çok teşekkür etti. Çok mutlu oldu. Çünkü içinde hemen hemen 20 bin liraya yakın bir para varmış.Buna kim olsa sevinir” dedi.

“O parayı bende düşürmüş, kaybetmiş olabilirdim”

Cüzdanı teslim ettiği sırada yaşadığı mutluluğu da anlatan Karakaş, “Çünkü o parayı bende düşürmüş, kaybetmiş olabilirdim. O yüzden karşı taraf ne hissetti, acaba o parayı nereden temin etti, borcu var mıydı? Önce bunlar aklıma geldi. Ki zaten o para da emanetmiş, kendisinin değilmiş. Buna ayrı bir sevindim. İyi ki verdim, iyi ki sahibini buldum. Mutluyum. Vicdanen çok rahatım. Umarım bu davranış herkese örnek olur” diye konuştu. 

Ghozlan: “Filiz Hanım'a çok teşekkür ediyorum”

Cüzdan sahibi FadiGhozlan ise“Filiz Hanım'a çok teşekkür ediyorum. Paramı geri getirdi” cümleleriyle duygularını ifade etti.Ghozlan, Filiz Karakaş’a göstermiş olduğu davranıştan dolayı teşekkür ederken, dükkanında satışını yaptığı parfümlerden de hediye etti.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, PERSONELİ, FİLİZ, KARAKAŞ’TAN, ÖRNEK, DAVRANIŞ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA