28 Mart 2026 Cumartesi

18:45   ÇOCUKLARA GERI DÖNÜŞÜM DERSI: "ÇÖPLÜK KRALı VE İCATÇı" SAHNE ALıYOR!   18:43   GENÇLER ERDEMLI’DEN SEFERBERLIK BAŞLATTı   16:48   ÖZKAN YALıM’ıN GÖZALTıNA ALıNMASı... BELEDIYE ÖNÜNDE TOPLANAN UŞAKLıLAR: "DEMOKRASIYI, HALKıN IRADESINI AYAKLARLA ALTıNA ALDıLAR"   16:44   TSK’DAN İHRAÇ EDILEN TEĞMENLER İZZET TALIP AKARSU VE SERHAT GÜNDAR’ıN AÇTıĞı IPTAL DAVASı REDDEDILDI   16:43   SAADET PARTISI’NDEN ABD VE İSRAIL’E PROTESTO: "BU KATLIAM DURANA, ABLUKA TAMAMEN KALKANA DEK DURMAYACAĞıZ, SUSMAYACAĞıZ"   15:39   AYŞE TOKYAZ CINAYETININ SANıĞı CEMIL KOÇ’UN EJEGÜL OVEZOVA’ı DA ÖLDÜRMEKTEN YARGıLANDıĞı DAVADA DINLENEN TANıK: “EJEGÜL DÜŞMEDEN ÖNCE ‘YETER, YETER’ DIYE BAĞıRıYORDU”   15:38   ÖZKAN YALıM’ıN GÖZALTıNA ALıNMASı... CHP UŞAK MILLETVEKILI ALI KARAOBA: "DIRENMEYE DEVAM EDECEĞIZ"   15:37   SOSYALIST ENTERNASYONAL GENÇLIK ÖRGÜTÜ DÜNYA KONGRESI... ÖZGÜR ÖZEL: "İKI YıL SONRA YAPıLACAK SEÇIMLERE KADAR DAHA BIZE NE KÖTÜLÜKLER YAPACAKLAR BILMIYORUZ AMA HEPSINE HAZıRıZ VE DIMDIK AYAKTAYıZ"   10:27   MERSIN’DEN GELECEĞE YAZıLıM HAMLESI! GENÇLER YAPAY ZEKA VE VERI ANALIZIYLE DÜNYAYA AÇıLıYOR   10:25   BAŞKAN TUNCER’DEN MUHTARLARA NET MESAJ: "MEZITLI’YI BIRLIKTE YÖNETIYORUZ"   10:01   TARSUS’TA DEV YATıRıM HAMLESI: 4 KRITIK SEKTÖRE BÜYÜK TEŞVIK MÜJDESI!   09:30   AKDENIZ’DE ULAŞıM SEFERBERLIĞI   09:04   MERSIN’DE ULAŞıM DEVRIMI: O CADDELER SIL BAŞTAN YENILENDI! SÜRÜŞ KEYFI İKI KATıNA ÇıKTı   08:52   UŞAK BELEDIYE BAŞKANı ÖZKAN YALıM GÖZALTıNDA:   07:59   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDAKI SON RAKIBI BELLI OLDU! PLAY-OFF FINALINDE NEFES KESEN EŞLEŞME   07:56   CHP İL BAŞKANı KORAL ÖMÜR’DEN BALYANLıLAR DERNEĞI’NE ZIYARET!   04:41   MARMARIS BELEDIYESI’NDE GECE YARıSı OPERASYONU! BAŞKAN ACAR ÜNLÜ’DEN İLK AÇıKLAMA: "MAKAMıMDAYıM"   14:19   ABD BAŞKANı TRUMP: “NATO, İRAN SAVAŞıNDA HIÇBIR ŞEY YAPMADı”   14:18   CHP’LI TAHTASıZ’DAN BAKAN GÜRLEK’E "TAPU" TEPKISI: YAYıMLANAN BELGELERI ÇÜRÜTMESI GEREKIRKEN BAŞKALARıNı SUÇLAMA YOLUNA GITTI   14:17   AYŞEGÜL DOĞAN’DAN BAHÇELI’NIN "ACELEYE GETIRMENIN ALEMI YOK" SÖZLERINE YANıT: "TELAŞA KAPıLARAK BUNU YAPMAYA GEREK YOK AMA HıZA IHTIYACıMıZ VAR"  
 
     
   

Yenişehir’de inşaat sahalarına düzenleme geldi


Mersin Yenişehir Belediyesi, ilçede yapılacak inşaatların sahalarına çevreye duyarlı düzenlemeler getirdi. İnşaat sahalarındaki atıkların düzenli bir şekilde depolanarak atık tiplerine göre ayrıştırılması, parselin etrafındaki ağaçların koruma altına alınması ve inşaat çevresindeki yollarda sulama yapılarak hava kirliliğinin azaltılması gibi birçok önlem zorunlu hale getirildi. Bu düzenleme ile Yenişehir Belediyesi vatandaşlara inşaat ruhsatı verdikten sonra belirtilen tedbirleri almayanlara yer teslimi yapmayacak.

 

Tarih : 2 Aralık 2020 Çarşamba 13:56   Okunma : 2035

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, yönetim anlayışlarını6 ilke üzerine kurduklarını ve Ekoloji’nin bu ilkelerden biri olduğunu söyledi. Başkan Özyiğit, bu düzenlemenin Ekoloji ilkesi çerçevesinde hayata geçirildiğini ifade etti.

İnşaat sahaları sık sık denetlenecek

Kendi enerjisini üretebilen ve inşaatında çevreye zarar vermeyen yeşil binalara verilen LEED Sertifikalı gündüz bakımevinin yapımına devam eden, İklim ve Enerji için Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ni imzalayan ve Mükemmeliyet ve İnovasyon Merkezi’ni kurarak ekoloji konusunda dikkat çeken adımlar atan Yenişehir Belediyesi, sağlıklı bir çevre için yeni bir uygulama daha başlattı. Bu uygulamayla inşaat alanlarının çevreye verdiği zarar minimum seviyeye indirilecek. Yenişehir Belediyesi ekipleri inşaat sahaları sık sık denetleyerek kurallara uyulup uyulmadığını inceleyecek ve belirtilen kurallara uymayanlara kabahatler kanunu gereğince ceza kesilecek.

Özyiğit “Sözde değil, özde yapacağız”

Yenişehir Belediye Meclisi 2020 Yılı Aralık Ayı Olağan Toplantısının Birinci Birleşiminde konu ile ilgili konuşan Başkan Özyiğit, Yenişehir’de çevreyi koruyacaklarını ifade ederek, şunları dile getirdi: “Başkanlar Sözleşmesi’ne imza attık, bunun gereğini de yapmamız gerekiyor. LEEDSertifikasınınaltyapısını aldık ve Yenişehir Belediyesi Ömer Faruk İlbilgen Gündüz Bakımevi’nibu sertifikaylayapıyoruz. İlçemizde yapılacak tüm binaların daha çağdaş ve çevreye zarar vermeyecek şekilde yapılmasını sağlayacağız. Bu konuda bir yönetmelik yayınlayarak, söz konusu uygulamaları zorunluhale getirdik. Yenişehir’de çevreyi koruyacağız ve kollayacağız. Sözde değil, özde yapacağız ve ‘mış’ gibi yapma davranışını sergilemeyeceğiz.”

Yenişehir Belediyesinin inşaat sahaları için oluşturduğu 9 maddelik düzenleme ise şu şekilde:

“1.İnşaat sırasında oluşan toz ve partiküllerin havayı, etrafındaki yolları ve komşu parselleri kirletmesini önlemek için şantiye çevresi, panolar yere sıfır olacak şekilde kapatılacaktır. Panoların yüksekliği minimum 1.50 metre olacaktır.

2. Projenin el verdiği ölçüde parselde bulunan mevcut ağaçların etrafına inşaat filesi çekilerek korumaya alınacaktır.

3. Şantiye alanı giriş-çıkış noktalarına minimum 3.70 eninde ve minimum 5 metre uzunluğunda iri çakıl serilecektir.

4.Kamyon ve diğer büyük araçların lastikleri çakıl serili alanda tazyikli su ile yıkandıktan sonra asfalt yola çıkabilecektir.

5. Şantiye etrafındaki yağmur suyu rögarlarının korunması için gerekli önlemler alınacaktır.

6.Hafriyat sırasında açığa çıkan bitkisel toprak, daha sonra peyzaj alanında kullanılmak üzere uygun bir yerde korumaya alınacak veya geçici bitkilendirme yapılması sağlanacaktır.

7.İnşaat çevresindeki yollarda sulama yapılarak hava kirliliği en aza indirilecektir.

8.İnşaat sahasında kazıdan dolayı biriken sular taşınabilir sediman tankı (çökeltme tankı) ile kanalizasyona deşarj edilmesi sağlanacaktır.

9. İnşaat ve yıkım sırasında ortaya çıkan yapısal ve yapısal olmayan malzeme atıkları düzenli depolanarak atık tiplerine göre ayrıştırılması sağlanacaktır.”

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, YENİŞEHİR’DE, İNŞAAT, SAHALARINA, DÜZENLEME, GELDİ, YENİŞEHİR BELEDİYESİ, BAŞKAN, ABDULLAH ÖZYİĞİT

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA