23 Ocak 2026 Cuma

16:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DE HÜZÜN: ŞADIYE KARABUDAK’A VEDA   16:39   BAKAN TUNÇ: “MATTIA AHMET MINGUZZI DAVASıNDA VERILEN KARAR, ADALETIN GECIKMEDEN VE EKSIKSIZ ŞEKILDE TECELLI ETTIĞININ AÇıK GÖSTERGESIDIR"   16:38   CHP’LI AKAY VE TANAL’DAN ÜST DÜZEY BÜROKRATLARıN ÖZEL SEKTÖRE GEÇIŞLERININ SıNıRLANDıRıLMASı IÇIN KANUN TEKLIFI   15:35   İSTINAF, MATTIA AHMET MINGUZZI’NIN KATILLERINE VERILEN 24’ER YıL HAPIS CEZASıNı HUKUKA UYGUN BULDU   15:32   TGC: "BASıN KARTı SAHIPLERININ YEŞIL PASAPORT KAPSAMıNA ALıNMASı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN GÜÇLENDIRILMESI ANLAMıNA GELECEKTIR"   13:28   DOKTOR DERTLI HASTA DERTLI... KıRıMLı: ZORUNLU OLARAK TAZE MEYVE SEBZE YIYIN, PROTEIN AĞıRLıKLı BESLENIN DIYORUZ, AMA IMKANLARı YOK. BU BATAN BIR GEMININ IÇINDEN KAŞıKLA SUYU BOŞALTMAYA BENZIYOR   13:27   KAMER GENÇ’IN VEFATıNıN 10’UNCU YıLı... CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL:    10:59   “GÜLCAN KıŞ’TAN TBMM’YE TARIHI TEKLIF: BORÇ KRIZINE SOSYAL DEVLET ÇÖZÜMÜ”   10:28   MERSIN’DE SIVRISINEĞE KARŞı ORTAK MÜCADELE: BÜYÜKŞEHIR’DEN BILINÇLENDIRME HAMLESI   10:21   “KARTALKAYA FACIASıNıN YıLDÖNÜMÜNDE DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN MECLISTE VICDAN ÇAĞRıSı: ‘İÇIMIZDEKI YANGıN SÖNMEDI’”   09:28   ATLANTIK’TE 10 TON KOKAIN: İSTANBUL’DA DEV SORUŞTURMA, 10 TUTUKLAMA!   17:04   KARTALKAYA OTEL YANGıNı FACIASıNıN 1. YıLı... CHP GRUP BAŞKANVEKILI EMIR: "TURIZM BAKANı MEHMET NURI ERSOY, YARGıLANACAKTıR, YARGıLANMADAN BU DOSYA KAPANMAYACAK"   17:02   ÜMIT ÖZDAĞ: "MILLI BIRLIĞIMIZI EN FAZLA ZEDELEYEN HUSUSLARıN BAŞıNDA IKTIDARıN MUHALEFETE KARŞı UYGULADıĞı DÜŞMAN CEZA HUKUKU GELMEKTEDIR"   17:01   TURAN TAŞKıN ÖZER’DEN "SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK" AÇıKLAMASı: "TÜM KURUMLARıN ELINI TAŞıN ALTıNA KOYUP IVEDI KARARALAR ALMASı GEREKIR"   16:55   AK PARTI GRUP TOPLANTıSı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: KIMSE BENIM KÜRT KARDEŞIMIN IRADESINI IPOTEK ALTıNA ALAMAZ, KÜRTLERIN TEK TEMSILCISIYMIŞ GIBI KONUŞAMAZ   12:37   MERSIN BARO BAŞKANı ÖZDEMIR: “TÜRK BAYRAĞı’NA YAPıLAN ALÇAK EYLEMI LANETLIYORUZ”   12:33   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN EVLERE UZANAN SOSYAL DESTEK   12:24   MERSIN BELLEK OFISI KENT MIRASıNı GELECEK NESILLERE TAŞıYACAK   19:25   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN BÜYÜK DOKUNUŞ: MAHALLELER YEPYENI PARKLARLA BULUŞTU”   19:03   “MERSIN DEVLET OPERA VE BALESI’NDEN VERDI’NIN ÖLÜMSÜZ RIGOLETTO’SU SAHNEDE”  
 
     
   

Başkan Seçer,Biz İstiyoruz Ki Kentimizde Sanat Olsun, Barış, Kardeşlik Türküleri Söylensin


Okan Bayülgen’in sunduğu ‘Nokta’ programına konuk olan Başkan Seçer, Mersin’in yatırımcılar için tüm kaynaklarıyla elverişli bir kent olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’de huzurlu, değer bilen, bereketli bir kentte yaşama arayışında olan herkes için Mersin her imkanı sunuyor” dedi. Tarımsal üretimin artırılması yönünde üreticiyi destekleyen çalışmalara da değinen Seçer, “Üretime imkan sunacak projeksiyonları yaparak kırsalda hayatı geliştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. Seçer, sanatın Mersin’in renkli yapısı bakımındanönemine de dikkat çekerek, “Biz istiyoruz ki kentimizde müzik olsun, sanat olsun. Barış, kardeşlik türküleri söylensin” dedi.

 

Tarih : 2 Aralık 2020 Çarşamba 23:07   Okunma : 3238

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, TV100’de yayınlanan Okan Bayülgen’in hazırlayıp sunduğu ‘Nokta’ programının konuğu oldu. Mersin’de kadın merkezli çalışmalardan tarımsal kalkınmayı amaçlayan projelere kadar önemli çalışmalara değinen Başkan Seçer, Mersin’in yatırımcılar için de tüm olanakları sunduğunu kaydetti.

“Mersin her alanda istikbal vadediyor”

Yatırımcıların Mersin’i keşfetmelerine yönelik yaptığı açıklamada Seçer, “Mersin, Türkiye’de huzurlu, değer bilen, bereketli bir kentte yaşama arayışında olan herkes için her imkanı sunuyor.Cebinde bir sermaye birikimi olan, bir yatırım yapmak isteyen iş insanlarımız gelsin, sırtımızda taşıyalım. İş arayan vatandaşlarımıza istihdam alanları yaratalım. Sanayisi gelişmiş kentlerde bir doymuşluk olabilir ama benim bölgem bu anlamda insan kabul edebilir” dedi.

İleri teknoloji kampüsü diye bir projeksiyonumuz var”

Mersin’in öğrenci kenti olma hüviyetine doğru da hızla ilerlediğini söyleyen Seçer, “50 binin üzerinde öğrencimiz var. Bizim ileri teknoloji kampüsü diye bir projeksiyonumuzvar. Mucit yapıdaki gençlerimizin gelip orada çalışmalarını yapma olanağını sunmayı amaçlıyoruz. Ürettikleri icatları ekonomik değere dönüştürüp markalar yaratsınlar. Çünkü artık dünya buna doğru gidiyor. Tarımda veya sanayide, hangi alanda olursa olsun yerinizde kalmışsanız geride kalmış sayılırsınız. Daha böyle gelişmiş teknolojileri kullanabilecek ortamlar yaratmamız lazım. Mersin özeline dönecek olursak, her alanda istikbal vadeden sanayi, lojistik, turizm, tarım gibi alanları kapsıyor. Türkiye’nin en değerli ürünlerinin yetiştiği kentlerin başında geliyor” diye konuştu.

“Üretime imkanlar sunarak kırsalda hayatı geliştirmeyi hedefliyoruz”

Başkan Seçer, tarımsal üretimin canlanması açısından kent genelinde yürütülen “Haydi Gel Köyümüze Destek Verelim” projesine dair bilgiler sunarak, “Tarımsal çalışmalarımız, kırsalda yaşayan vatandaşlarımıza yerinde üretim yapma olanağı sunmaya yöneliktir. 60 aileye küçük hayvan dağıtımı yaptık. Küçükbaş hayvan dağıtımı yaptığımız üreticilerin 27’si kadın. Bu 5 yıllık bir proje ve projeyi başlatmamızın amacı damızlık popülasyonunu arttırmak. Her bir aileye 25 hayvan verdik. Bu üreticiler aile işletmeleri, yani küçük işletmeler. Üreticilerimiz köyünde kalsın, hayvancılık yapsın diye biz onlara bir marş motoru görevi yapalım dedik. Böylelikle bu üretimler yayılsın istedik” diye konuştu.

Tarımsal üretimi artırmak adına fide, fidan dağıtımları da yaptıklarını söyleyen Seçer, üretime imkan sunacak projeksiyonları yaparak kırsalda hayatı geliştirmeyi hedeflediklerini belirterek, bu çalışmalarda da özellikle kadınlara pozitif bir olanak sunduklarını vurguladı.

“Biz istiyoruz ki kentimizde sanat olsun, barış ve kardeşlik türküleri söylensin”

Pandemiden dolayı sıkıntılar yaşayan sanatçılara nefes aldırmak için çalışmalar yaparak onları desteklediklerini anlatan Seçer, Şehir Tiyatrosu’na da yeni oyuncu alımı yaptıklarını söyledi. Başkan Seçer, kültür ve sanat faaliyetlerine büyük önem verdiklerini vurgulayarak, “Biz istiyoruz ki kentimizde müzik olsun, sanat olsun, barış ve kardeşlik türküleri söylensin”dedi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, BAŞKAN, VAHAPSEÇER, NOKTA, OKAN BAYÜLGEN

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA