29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

Maya Derneğinden 24 Kasım Öğretmenler Günü Ziyaretleri


Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (UNHCR) Mersin sahasında yerel işbirliği yaptığı Maya Eğitim Kültür Araştırma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından“24 Kasım Öğretmenler Günü” kapsamında il ve ilçe eğitim müdürlüklerine 27 Kasım - 2 Aralık 2020 tarihleri aralığında bir dizi ziyaret gerçekleştirildi.

 

Tarih : 4 Aralık 2020 Cuma 19:38   Okunma : 907

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (UNHCR) Mersin sahasında yerel işbirliği yaptığı Maya Eğitim Kültür Araştırma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından“24 Kasım Öğretmenler Günü” kapsamında il ve ilçe eğitim müdürlüklerine 27 Kasım - 2 Aralık 2020 tarihleri aralığında bir dizi ziyaret gerçekleştirildi.

Bu kapsamda Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Toroslar İlçe Eğitim Müdürlüğü ziyaret edilerek mülteci ve sığınmacılara dönük Mersin ilinde UNHCR desteğiyle yürütülen çalışmalardan bahsedildi. Başta eğitim ve sağlık hizmetleri olmak üzere kamu hizmetlerine erişimde güçlük çeken dezavantajlı mültecilerin eğitime erişimi için yapılmakta olan çalışmalar aktarıldı. Bu bağlamda çocukların okula kazandırılması için birlikte neler yapılabileceğine dair fikir alışverişinde bulunuldu.

Türkiye'de şu andasavaş, şiddet ve zulüm gibi sebeplerden dolayı Suriye, Afganistan, Irak, İran ve diğer ülkelerden gelmiş olan 4 milyondan fazla kayıtlı mülteci yaşamaktadır. Bu mültecilerinyarısına yakınını ise çocuklar oluşturmaktadır. Türkiye'de bulunan geçici ve uluslararası koruma altındaki kişiler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından sağlanan haklardan faydalanmaktadırlar. Bu nedenle özellikle çocukların eğitime erişim için desteklenmesi büyük önem arzetmektedir. UNHCR ve yerellerdeki paydaşları mültecilerin eğitim olanaklarına erişimlerini de desteklemektedir.

Görüşmede,UNHCR’ıngöndermiş olduğu armağan Maya Derneği tarafından müdürlüklere takdim edilmiş ve şu mesaj iletilmiştir:

“Mülteci durumundaki çocuklar için en önemli haklardan biri eğitime erişimdir. Çocukların geleceklerini şekillendirme yolunda en önemli ortam okullardır. Onlara yol gösterip kendi ülkelerinde kaybettikleri eğitime devam etmelerinde en büyük katkıyı sağlayan kişiler ise siz değerli öğretmenlerimizsiniz. Başta mülteci öğrencileriniz ve onların velilerinin, göstermiş olduğunuz gayretler için sadece bu anlamlı günde değil, her gün size minnettar olduklarını biliyor; bir hatıra olmasını dilediğimiz bu küçük armağanı size mülteciler ve kurumumuz adına sunuyoruz.”

Ziyaretler daha fazla işbirliği temennisi ile son bulmuştur.

Maya Derneği Mersin ili ve çevresinde faaliyet yürütmektedir. Farklı çalışma alanlarında uzman ve farklı meslek gruplarında çalışan birçok kişinin yan yana gelerek yürüttüğü gönüllü faaliyetler resmileştirilerek, 2017 yılında Maya Derneği’ni kurulmuştur. Dernek; göç, toplumsal cinsiyet, ekoloji, barış ve dezavantajlı bireyleri kapsayan bir çok konuda kısa ve uzun vadeli faaliyetler yürütmektedir. Bu faaliyetler söyleşi, dayanışma etkinlikleri, projelendirilmiş çalışmalar veya savunuculuk etkinlikleri şeklinde olabilmekte, tam-yarı zamanlı profesyonel çalışma arkadaşları ve derneğin aktif bileşeni olan gönüllüler tarafındansürdürülmektedir. Dernek çalışmalarının temelinde demokrasi, adalet, eşitlik, barış, evrensel hukuk, evrensel insan hakları, doğa dostu yaşam, özgürlük gibi değerler yer almaktadır. Maya Derneği etnik, kültürel, cinsel, sınıfsal her türlüğü ayrımcılığın karşısında durmaktadır.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MAYA, DERNEĞİNDEN, 24 KASIM, ÖĞRETMENLER GÜNÜ, ZİYARETLERİ, UNHCR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA