29 Nisan 2024 Pazartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

DEVA Partisi , İstanbul Sözleşmesi’ni Uygulayacağız


Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadın politikaları vizyon belgesini açıkladı. Vizyon belgesinde kadınların sosyal, hukuki, siyasi ve ekonomik alanda güçlendirilmesi için hedeflere yer verildi. Toplam 30 maddeden oluşan metinde ilk madde "İstanbul Sözleşmesi’ni uygulayacağız" oldu.

 

Tarih : 8 Mart 2021 Pazartesi 14:31   Okunma : 580

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadın politikaları vizyon belgesini açıkladı. Vizyon belgesinde kadınların sosyal, hukuki, siyasi ve ekonomik alanda güçlendirilmesi için hedeflere yer verildi. Toplam 30 maddeden oluşan metinde ilk madde "İstanbul Sözleşmesi'ni uygulayacağız" oldu.

Yüzde 35 cinsiyet kotası uygulayan DEVA Partisi, vizyon belgesinde "kadın cinayetlerini durdurmak, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak, kadının insan haklarını korumak ve başta ekonomi, toplumsal hayat ile siyaset olmak üzere hayatın her alanındaki varlığını güçlendirmek" üzere benimseyeceğini ve uygulamaya koyacağını vaadettiği politikalara yer verdi.

Kadınların hukuki, ekonomik ve sosyal alanlarda güçlendirileceği belirtilen vizyon belgesinde, “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı İstihdam Politikaları”, “Kadın girişimcinin finansal kaynaklara ve pazara erişimine destek” ve “Kadının iş- Aile Hayatı Dengesini sağlayacak ‘Aile Dostu’ politikalara yönelik işgücü piyasası düzenlemeleri” gibi politika başlıkları ile kadınların iş ve çalışma yaşamına katılımına vurgu yapan DEVA Partisi, vaatlerini şöyle sıraladı:

“- İstanbul Sözleşmesi’ni uygulayacağız

- İnsan onuruna yaraşır hayat standartları ile ülkemiz kadınının umudu, sorunlarının hızlı çözümü olacağız.

- Yeni ihtiyaçlar doğrultusunda geliştireceğimiz çözüm üreten politikalarla toplumsal hayatın her kademesinde kadının güvende olmasını sağlayacağız.

- Türkiye’de kadın nerede var olmak istiyorsa onu hak ettiği yere taşıyacak destek mekanizmaları oluşturacağız.

- Kadını toplumdan ayrıştıran zihniyetle mücadele edecek, kadının her alanda ve özellikle karar mekanizmalarında yer alması için önünü açacak sistemler, politikalar geliştireceğiz.

- Kadına yönelik şiddeti ve cinayetleri önlemek için İstanbul Sözleşmesi’nin gereklerini yerine getireceğiz.”

“KADINLARI KORUYACAK HUKUK REFORMLARI”

“- Kadınları koruyacak hukuk reformlarını, kanun ve uygulayıcılar boyutu ile geniş perspektifli ele alacak, hızla iyileştireceğiz. Kadını koruması gereken 6284 sayılı kanunu yeni düzenlemelerle etkin ve caydırıcı kılacak sayı ve oranları hızla aşağıya çekeceğiz.

- Kadını koruyacak mercilerdeki sorumlu kişilerin sorumluluk hisseden kişiler olmasını sağlayacağız.

-  Uzun vadede koruyucu, önleyici etki için ilkokuldan başlayarak eğitimleri daha kapsamlı planlayacak, müfredata bağlı kalınmasını esas alacağız.”

“SİYASETTE DAHA ÇOK KADIN”

“- Yapı içindeki %35 cinsiyet kotasını parite hedefiyle destekleyerek güçlendirecek, daha çok kadının siyasette yer almasını sağlayacağız.

- Devletin vatandaşına hizmet sunduğu kurumlarda cinsiyete duyarlı bütçelemeyi önemseyeceğiz. Kamusal kaynakların cinsiyetler arasında eşit paylaşımını garanti altına alacak, hizmetlerin hakkaniyetle düzenlenmesini sağlayacağız

- Kadınların sorunlarına katılımcı, kapsayıcı, sivil toplum örgütleri ile istişare ve ortak akla dayalı çalışmalar, projeler yürüterek eğileceğiz.”

Paylaş :
Etiketler :  DEVA, PARTİSİ, İSTANBUL, SÖZLEŞMESİ’Nİ, UYGULAYACAĞIZ, 8 MART, DÜNYA, EMEKÇİ, KADINLAR, GÜNÜ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA