29 Nisan 2024 Pazartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

Mersin’in Projesi Asrın Projesi


S.S. Mezitli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Bünyamin Önel,”Yeni sanayi sitesinin Davultepe de olmasını biz istemedik. Ama bize önerildi. Dediler ki burası uygundur. Hatta burası bize verildikten sonra Mersin üniversitesinin 2014 yılı yanılmıyorsam burası uygundur diye görüş raporu olduğu ortaya çıktı. Ve Mersin üniversitesinin, Mersin merkez de 4 bin 500 dükkana ihtiyacı olduğuna dair, öneri raporları çıktı. Şimdi bu yer belirlenirken de bu kendi başına belirlenmiş bir yer değil” dedi.

 

Tarih : 7 Temmuz 2021 Çarşamba 05:21   Okunma : 520

S.S. Mezitli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Bünyamin Önel,”Yeni sanayi sitesinin Davultepe de olmasını biz istemedik. Ama bize önerildi. Dediler ki burası uygundur. Hatta burası bize verildikten sonra Mersin üniversitesinin 2014 yılı yanılmıyorsam burası uygundur diye görüş raporu olduğu ortaya çıktı. Ve Mersin üniversitesinin, Mersin merkez de 4 bin 500 dükkana ihtiyacı olduğuna dair, öneri raporları çıktı. Şimdi bu yer belirlenirken de bu kendi başına belirlenmiş bir yer değil” dedi.

ESNAF VE SANATKARLARIMIZ BİNA ALTLARINDA ÇALIŞIYOR

S.S. Mezitli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Önel yeni sanayi sitesinin yapımına karar verilen yerin tespitine kadar yaşanan süreci değerlendirdi. Daha önce bir kaç yer tespiti yapıldığını aktaran Önel, otobanın üzerinde bir yer verildiğini ancak yapılan araştırmalar ve incelemeler sonucunda verilen bölgeye sanayi sitesinin yapılamayacağının belirlendiğini aktardı.Önel süreç hakkında, “Son olarak otobanın üzerinde yeşil alana dokunmadan bir çalışma başlattık. Çalışmayı başlattığımızda şehir stadyumundan TCDD’ nin üzerindeki Doğluk köyü ve Bozonk köyüne kadar olan otobanın üzerindeki tüm alanları taradık. Bu çalışma da karşılaştığımız tüm parselleri çıkarttık. Bunun bir çoğu orman çıktı. Birçoğu tapulu çıktı. Tapulu çıkan yerler de zeytin niteliğini altını çizerek söylüyorum zeytin olsun ya da olmasın ama tapu niteliği zeytin ise, anayasa da bir zeytin yasası var. Bu yasa şunu söylüyor, "tapu niteliği zeytinlik ise yüzde onu kadar diyor, yol geçirebilirsin" diyor. Onun haricinde hiçbir yapılaşmaya müsaade etmiyor. Şimdi üst tarafta baktığımızda komple zeytin yasası ile karşılaştık. Diğer tarafta orman ile karşılaşıyoruz. Orman bakanlığı üç kuruma tahsis yapabiliyor. Sağlık bakanlığı, Spor bakanlığı ve Milli eğitime. Onun dışında yer tahsisi yapamıyor. Biz bu çalışmaların sonucunda, orada bir şey yapamayacağımızı öğrendik gördük. Vilayette bir toplantı yapıldı. Dedik ki biz burayı yapamıyoruz. Bize yer gösterin.Dedik ki bu esnaf sanatkarın yeri gitti. Yeri artık ticari artı konut oldu. Sanayi diye bir şey kalmadı. Mezitli’nin içerisinde bina altlarındalar” açıklamasında bulundu.

Şu anda 430 dükkana ihtiyaç olduğunu aktaran başkan Önel şöyle konuştu:

“  Zaten 132 dükkan yetmiyor. Şu anda Mezitli’nin 430 dükkana ihtiyacı var. Bugün baktığın zaman Kalede, Bozdoğanda, Davutefendi’de, Tece de bina altlarında, mahalle aralarında bizim esnaflarımız çalışıyor. Vatandaştan sürekli şikayet geliyor. Vatandaş diyor ki, burada ses kirliliği, görüntü kirliliği var. Birçok arkadaşımızda kimyasal ile uğraşan var. Tehlikeli iş yapanlar var. E bunları kaldırın. Bunu Mezitli belediyesi de söylüyor. Mezitli belediyesinin daha önceden kendi yaptığı dükkanda defalarca şikayet edildi. Defalarca ceza yazıldı. Kaldırıldı. Dere kenarında çalışıyor. Yer yok. İşini yapacaksın yer yok, yeni kalfa yetişmiş yer yok, iş yeri açacaksın yer yok. Mevcut sanayiyi de kaldırmışız. E ne yapacağız o zaman? Ben şimdi tüm mersin e kamuoyuna soruyorum. Ne yapacağız biz? Şimdi valilikteki toplantı da büyükşehir belediye başkanımız Vahap Seçer, Mezitli belediye başkanımız Mersin'in idari kısımları yaklaşık 15-16 kişilik grup halinde yer arayışına girildi. Yer arayışına girildiğinde Davultepede bahsedilen yeri biz istemedik. Oranın tarım entegre tesisi alanı olduğunu biliyoruz. Ama o zaman bize vilayetteki toplantı da 658 dönüm tüm Davultepe halkının da elini vicdanına koyup düşünmesi lazım. Bu bölgeye ne katar? Kokudan başka katacağı hiçbir şey yok. Zeytinyağı fabrikasının kokusu o bölgede herkes yaşıyor. Zaman zamanda şikayet ediyorlar. Vilayetteki toplantıda buranın sanayi olursa ne olacağı değerlendirildi. Ve 658 dönüm olan tarım entegre tesis alanını 2017  yılında 100 binliği 5 binliği yapılan bir yerin 334 yaklaşık olarak bir rakam otobanın batı tarafını bize gösterdiler. Bu alanın doğusu, güneyi ve batısı komple imarlı tarım arazisi. Burası bize verildi. Dediler ki burayı 100 binlik imar değişikliği yapın burayı sanayi yapın. Ve Çevre ve Şehircilik bakanlığına vali beyimizin önerisi ile 100 binlik imar değişikliği planı başladı. Şimdi Çevre ve şehircilik bakanlığı bu 100 binliği değiştirdi. Bu şekilde halloldu. “

DAVULTEPE’ Yİ BİZE VERİN DİYE BİZ SÖYLEMEDİK

Sanayi sitesinin sadece Mezitli'nin değil tüm Mersin'in sorunu olduğunu belirten Önel, “Ben hep şunu söyledim. Hep Davultepe olsun, biz burayı istiyoruz. Biz bunu talep etmedik. Orayı istemedik ama bize önerildi. Dediler ki burası uygundur. Hatta burası bize verildikten sonra Mersin üniversitesinin 2014 yılı yanılmıyorsam burası uygundur diye görüş raporu olduğu ortaya çıktı. Ve Mersin üniversitesinin, Mersin merkez de 4 bin 500 dükkana ihtiyacı olduğuna dair, öneri raporları çıktı. Şimdi bu yer belirlenirken de bu kendi başına belirlenmiş bir yer değil. Bu gün ki duruma geldiğimiz de tabi binlik planlarda yapıldı. Bizde diyoruz ki biran önce nasıl yapılır? Bu şehrin içerisindeki ses ve gürültü kirliliğini nasıl kaldırırız? Bu şehir nasıl feraha kavuşur diye çalışmalara başladık. Bu hakikaten Mezitli'nin sorunu değil Mersin'in sorunu. Bunu hep beraber ele almamız lazım. Bu Mersin’in projesi, asrın projesi diye boşuna söylemiyorum. Mersin'in genel sorunu” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, ASRIN, PROJESİ, ÜNİVERSİTE

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA