1 Mayıs 2024 Çarşamba

16:39   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARDAN ORTAK “1 MAYIS” MESAJI   16:20   AFYONKARAHİSAR BELEDİYE BAŞKASI KÖKSAL: “BORCUMUZ 1 MİLYAR 574 MİLYON 884 BİN 596 TL"   15:02   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL: "TAKSİM`İ KAPATMAK ANAYASA TANIMAMAKTIR`` (1)   14:29   YARGITAY BAŞKANI YİNE SEÇİLEMEDİ... SEÇİMLERE YENİ ADAY BAŞVURULARIYLA 6 MAYIS`TA DEVAM EDİLECEK   14:28   TUNCER BAKIRHAN`DAN `TEYAKKUZ` AÇIKLAMASI: "BİZ DE TEYAKKUZDAYIZ. BU SEFER İRADEMİZİ ASLA GASBETTİRMEYECEĞİZ"   14:23   MÜSAVAT DERVİŞOĞLU MAZBATASINI ALDI: "POLEMİK YAPMAK İÇİN GELMEDİM, MİLLETE HIZMET ETMEK İÇİN GELDİM"   13:58   ALİ YERLİKAYA: "TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPAN VE 1 MAYIS GÜNÜNÜ PROVOKE ETMEYE YÖNELİK HAZIRLIK İÇERİSİNDE OLAN 58 ŞÜPHELİ YAKALANDI"   13:51   TGC, 1 MAYIS`TA BASIN EMEKÇİLERİ İÇİN CAN GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI ÇAĞRISI YAPTI   13:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, ŞEYHMUS BAHÇECİ`NİN CENAZE TÖRENİNE KATILDI   13:27   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER, ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ   13:15   NUMAN KURTULMUŞ YENİ ANAYASA İÇİN ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞTÜ... ÖZEL: "ANAYASA TARTIŞMALARI SİYASETİN ÜZERİNE SİS OLARAK ÇÖKÜP DİĞER MESELELERİ GÖRÜNMEZ KILIYORSA VATANDAŞIN MENFAATİ OLMAZ"   12:41   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT’TEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI   12:36   TARSUS’TA PARKLAR ARTIK DAHA TEMİZ DAHA KONFORLU   12:22   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ`UN "YENİ ANAYASA" TURU...    11:46   MUHİTTİN BÖCEK`TEN `1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ` MESAJI   11:03   TÜSİAD: “GERÇEK BEKÂ MESELESİ OLAN EĞİTİMDE MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİ OLDUBİTTİYE GETİRİLMEMELİ”   10:58   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN 1 MAYIS MESAJI   10:50   GELECEK PARTİSİ İL BAŞKANI KARIŞ’TAN 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJI   10:47   GÜLCAN KIŞ’TAN 1 MAYIS MESAJI   10:22   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘GÖKKUŞAĞININ ALTINDA` OYUNU İLE GAZİANTEPLİ ÇOCUKLARLA BULUŞTU  
 
     
   

BAŞKAN KARIŞ: ’SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN YENİ BİR SKANDAL DAHA’


Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Hamit Karış, Sağlık Bakanlığı’nın "refakatçılarla" ilgili aldığı yeni karara ilişkin, " Sağlık sistemi gün geçtikçe çöküyor"dedi.

 

Tarih : 13 Nisan 2022 Çarşamba 10:10   Okunma : 601

Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Hamit Karış, Sağlık Bakanlığı'nın "refakatçılarla" ilgili aldığı yeni karara ilişkin, " Sağlık sistemi gün geçtikçe çöküyor"dedi.

"ÖLÜM YOKSA REFAKAT DA YOK"

Bakanlığın bu yanlıştan ivedilikle dönmesi gerektiğini belirten Başkan Karış;"İzmir'de görev yapan bir sağlık çalışanı, rahatsızlığı nedeniyle yatalak olan birinci derece yakınına bakmak amacıyla sağlık kurulu raporu çıkarıp, 3 aylık refakat izni için İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvurdu.İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri ise Sağlık Bakanlığı'nın İzin Yönetmeliği gereği raporda "Refakat edilmediği taktirde hayati tehlikesi vardır" ve "Sürekli ve yakın bakım gerekmektedir" şeklindeki iki net ifade yer almadığı gerekçesiyle izin başvurusunu reddetti. Karar, yazılı olarak hastanenin başhekimliğine bildirildi. Kısacazı Sağlıl Bakanlığı Sağlık 'Hastanın ölüm riski, hayati tehlikesi yoksa refakat izni kullanamazsınız' diyor. Bu ilk değil, son da olmayacak. Çünkü bunu her zaman yapıyorlar. Sağlık Bakanlığı'nın bu kararı asla kabul edilemez. Sağlık Bakanlığı'nın bir an önce bu yanlıştan dönmesi gerekiyor. Memurların birinci derece yakınları eş, anne, baba, çocuk gibi bir yılda 3+3 ay yani 6 aya kadar refakat izni kullanabilirler. Bu en doğal hakları ama iktidar resmen izin vermiyor, işi yokuşa sürüyor. Sırf bir personel bir personeldir mantığıyla insanlara refakatçı izni bile kullandırmıyor. Vatandaşı ölüme, çalışanları ise zora sokuyor"şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA