28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

GAMZE TAŞCIER`DEN BAKAN KOCA`YA HPV AŞISI SORUSU: “İNSANLARI DAHA NE KADAR OYALAYACAKSINIZ”


CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`ya, HPV aşısının Ulusal Aşı Programı`na alınması yönündeki sözünü hatırlattı. Taşcıer, “İnsanları daha ne kadar oyalayacaksınız? Maksat, 14 Mayıs`tan önce programa alınıp alınmayacağıdır. Çünkü Millet İttifakı olarak taahhüt ediyoruz, iktidara gelir gelmez HPV aşılarını aşı takviminin içerisine alarak geri ödeme sistemine dahil edeceğiz” dedi.

 

Tarih : 1 Şubat 2023 Çarşamba 11:09   Okunma : 517

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`ya, HPV aşısının Ulusal Aşı Programı`na alınması yönündeki sözünü hatırlattı. Taşcıer, “İnsanları daha ne kadar oyalayacaksınız? Maksat, 14 Mayıs`tan önce programa alınıp alınmayacağıdır. Çünkü Millet İttifakı olarak taahhüt ediyoruz, iktidara gelir gelmez HPV aşılarını aşı takviminin içerisine alarak geri ödeme sistemine dahil edeceğiz” dedi.

Mesleği eczacılık olan Gamze Taşcıer, HPV aşısıyla ilgili Fahrettin Koca`nın yanıtlaması istemiyle TBMM`ye soru önergesi verdi. Taşcıer, Koca`nın geçen kasım ayında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`ndaki sunumunda HPV aşıları ile ilgili olarak ``Belirlenen bir grupla aşılamaya başlayacağız ve kapsamını kademe kademe genişleteceğiz`` ve aralık ayında verdiği bir demeçte de "Yerli HPV tanı kiti bir hafta, on gün içerisinde devreye girecek. HPV aşısı ile ilgili de planımız hazırlanıyor. Hangi yaş gruplarına öncelikli olarak uygulayacağımız konusu üzerine çalışıyoruz" diye konuştuğunu hatırlattı. Taşcıer, önergesinde şunları kaydetti:

“Yıllardır insanlar, sağlıkları için mücadele ediyor. Sağlık Bakanlığı ise bugüne dek kulağının üzerine yattı. Nihayet kasım ayında söz verildi ama oyalama devam ediyor. HPV`ye bağlı gelişen rahim ağzı kanserinden aşı ile korunmak mümkün. Ancak önlenebilir olmasına rağmen rahim ağzı kanseri, dünya çapında kadınlar arasında en sık görülen dördüncü kanser türü. Sağlıkta önleyici ve koruyucu sağlık hizmeti önceliklidir. Aşı bedelinin kişiye iadesine karar verilen birçok mahkeme kararı var. Ama Bakanlık, vatandaşlarımızı mahkeme koridorlarında bekletmeye devam ediyor.”

“18 YAŞ KRİTERİNİ HANGİ BİLİMSEL VERİYE DAYANDIRACAKSINIZ”

HPV aşısının ödeme kapsamına alındığı ülkelerden birinin Avustralya olduğunu belirten Taşcıer, “Avustralya`da 2007 yılında 12-13 yaş kız çocuklarına ücretsiz HPV aşılama programı başlatıldı. 2015 yılında yapılan değerlendirme sonucu, 18-24 yaş arasındaki kadınlarda HPV görülme oranının yüzde 22,7`den yüzde 1,1`e düştüğü görüldü. Önümüzde net bir örnek var ama uygulamaya geçilmiyor. Vatandaşlarımızın sağlığı iktidar gözünde bu kadar değersiz mi” dedi.

HPV aşı bedelinin kişiye iadesi hakkındaki emsal mahkeme kararının üzerinden neredeyse bir yıl geçtiğini belirten Taşcıer, şunları kaydetti:

“Daha fazla vakit kaybetmeden ve vatandaşları mahkeme koridorlarında bekletmeden, HPV aşısı hızla Ulusal Aşı Programı`na alınmalı ve ücreti devlet tarafından karşılanmalı dedik, Bakanlık hâlâ adım atmadı. ‘HPV aşısının uygulanması konusunda bir çekincemiz asla yok. Ancak ülkemizin sosyal gerçekliklerinden kopuk kararlar alınmasının kimseye bir faydası yok. Yaptığımız planlamaya göre, yaş gruplarını ve medeni hal durumlarını dikkate alan bir plan hazırlığındayız. Bilim insanları HPV aşısının en yüksek koruyuculuk oranının 9-14 yaş aralığındaki kız çocuklarına yapılması durumunda ortaya çıktığını belirtmesine karşın, 18 yaş üzerinde olanlara rahim ağzı kanseri aşısı yapılması için çalışmamızı son noktaya getirdik` açıklamanız hangi bilimsel veriye dayanmaktadır? İnsanları daha ne kadar oyalayacaksınız? Maksat, 14 Mayıs`tan önce programa alınıp alınmayacağıdır. Çünkü Millet İttifakı olarak taahhüt ediyoruz, iktidara gelir gelmez HPV aşılarını aşı takviminin içerisine alarak geri ödeme sistemine dahil edeceğiz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA