11 Mayıs 2024 Cumartesi

15:34   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANI ARSLAN: “ANNELERİN HAYALİNİ KURDUĞU BİR DÜNYA KURULSUN”   15:02   DEM PARTİ MİLLETVEKİLİ ALİ BOZAN AÇIKLADI: AKP’Lİ ESKİ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK VE EKİBİ BELEDİYE ŞİRKETİNDEN DE AYLIK MAAŞ ALMIŞ!   14:44   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI AHMET SERKAN TUNCER’DEN ANNELER GÜNÜ MESAJI   14:41   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ, ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI   14:37   BAŞKAN YILDIZ, TOROSLAR’IN KADIN ÜRETİCİLERİYLE ANNELER GÜNÜ ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU   11:22   SİNOP`TA CEVİZ SATIŞI YAPAN ŞAHİN: "GEÇİNEBİLSEM 75 YAŞINDAKİ KİŞİ BURAYA KADAR GELİP BEKLER Mİ?"   11:09   TAKSİ ÜCRETLERİNE GELEN ZAM... OSMANİYELİ TAKSİCİ: "MÜŞTERİLER `BUNDAN SONRA YÜRÜRÜZ` DİYORLAR"   10:42   GAMZE TAŞCIER: "ERDOĞAN İKTİDARI KADINLARI KUŞATAN ŞİDDETLE MÜCADELE ETMEK BİR YANA VAR OLAN POLİTİKALARDAN DA VAZGEÇME NİYETİNDE"   10:39   DİYARBAKIR``DA ``EVLAT NÖBETİ`` TUTAN ANNELER, ANNELER GÜNÜ`NE BURUK GİRİYOR   10:27   VAHAP SEÇER`DEN ANNELER GÜNÜ MESAJI   10:22   RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANAN CUMHURBAŞKANI KARARIYLA, 7 BİN YABANCI HASTAYA ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ VERİLECEK   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN ‘ENGELLİLER HAFTASI` KAPSAMINDA SEMİNER   05:37   EĞİTİM SENDİKALARI OKUL MÜDÜRÜNÜN ÖLDÜRÜLMESİNİ PROTESTO ETTİ   01:02   9. YARGI PAKETİ TASLAĞINA ANKA HABER AJANSI ULAŞTI: TEKERRÜR HALİNDE İŞLENEN SUÇLAR İÇİN DE KOŞULLU SALIVERME GELİYOR   19:35   BM GENEL KURULU, FİLİSTİN`İN BM ÜYELİĞİNİ İÇEREN KARAR TASARISINI KABUL ETTİ   16:04   TARSUS’TA “DÜNYA SAĞLIK İÇİN HAREKET ET”GÜNÜ RENKLİ AKTİVİTELERLE KUTLANDI   16:01   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK   15:56   MERSİN BAROSU BAŞKANI ÖZDEMİR, KENDİSİNE HAKARET EDEN HÂKİM HAKKINDA HSK’YA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU   14:11   TÜRKİYE’NİN BİRÇOK NOKTASINDA ÖĞRETMENLER İŞ BIRAKTI   12:41   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 19 MAYIS AYAK TENİSİ TURNUVASI DÜZENLİYOR  
 
     
   

“ORTAK POLİTİKALAR MUTABAKAT METNİ” DIŞ BASINDA… DER SPIEGEL: CUMHURBAŞKANI ADAYI HENÜZ BELİRLENMEDİ ANCAK EN AZINDAN BİR PROGRAM VAR


Millet İttifakı, 9 ana başlık 75 alt başlık ve 2 bin 300`den fazla maddenin yer aldığı “Ortak Politikalar Mutabakat Metni”ni 30 Ocak`ta kamuoyuna açıklamıştı. Alman haber sitesi Der Spiegel konuya ilişkin haberinde, “Türkiye`deki altı muhalefet partisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan`a karşı bir şans elde edebilmek için ittifak kurdu. Cumhurbaşkanı adayı henüz belirlenmedi ancak en azından bir program var” ifadelerine yer verdi.

 

Tarih : 1 Şubat 2023 Çarşamba 11:47   Okunma : 473

Millet İttifakı, 9 ana başlık 75 alt başlık ve 2 bin 300`den fazla maddenin yer aldığı “Ortak Politikalar Mutabakat Metni”ni açıkladı. Alman haber sitesi Der Spiegel konuya ilişkin haberinde, “Türkiye`deki altı muhalefet partisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan`a karşı bir şans elde edebilmek için ittifak kurdu. Cumhurbaşkanı adayı henüz belirlenmedi ancak en azından bir program var” ifadelerine yer verdi.

Millet İttifakı olarak seçim işbirliğini oluşturan Altılı Masa`daki siyasi partiler, seçim bildirgesi ve hükümet programının ana eksenini oluşturacak “Ortak Politikalar Mutabakat Metni`ni” 30 Ocak`ta kamuoyuna açıkladı. 9 ana başlık 75 alt başlık ve 2 bin 300`den fazla maddeden oluşan metni ittifak içerisindeki partilerin temsilcileri kamuoyu ile paylaştı. Metne dış basında da yer verildi. Öne çıkan haberler şöyle:

“GÖTEBORGS-POSTEN: 14 Mayıs`ta Türkiye`de cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri yapılacak ve görünüşe göre bu seçimler uzun süreden beri en önemli seçimlerden biri olacak. Recep Tayyip Erdoğan 2003`ten bu yana hem başbakan hem de cumhurbaşkanı olarak iktidarda, ancak şimdi muhaliflerinin tehdidi altında.

PROTO THEMA: Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a karşı muhalefet ittifakı bugün, Mayıs ayında iktidara gelmeleri durumunda ülkenin, cumhurbaşkanının onursal bir rol üstlendiği ve yedi yıllık tek bir dönem için seçildiği parlamenter sisteme geri döneceğini taahhüt etti.

SPİEGEL: Türkiye`deki altı muhalefet partisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan`a karşı bir şans elde edebilmek için ittifak kurdu. Cumhurbaşkanı adayı henüz belirlenmedi ancak en azından bir program var.

AL JAZEERA: Türkiye`de muhalefet partilerinden oluşan bir ittifak, Mayıs ayında yapılacak ve ülkedeki en önemli seçimlerinden biri olarak görülen cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinde, kontrolü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti`den alması durumunda cumhurbaşkanlığının yetkilerini azaltmayı taahhüt etti.

KATHIMERINI CYPRUS: Erdoğan`ın iktidarına karşı çıkan (Kemalist CHP öncülüğündeki) altı muhalefet partisinden oluşan ittifakın dış politika görüşlerinin yayınlanması, hem tarihsel beyanı (“Yurtta barış, dünyada barış”) hem de NATO, ABD-Türkiye, Avrupa-Türkiye ve Yunanistan-Türkiye ilişkilerindeki “ılımlılığı” açısından özellikle dikkat çekici.

ASSOCIATED PRESS: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın 20 yıllık iktidarına son vermeye çalışan altı muhalefet partisinden oluşan bir koalisyon pazartesi günü, ittifaklarının 14 Mayıs`ta yapılması muhtemel seçimleri kazanması hâlinde parlamenter demokrasiye geri dönme vaadini teyit etti.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA