2 Mayıs 2024 Perşembe

16:48   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ, “BU ŞEHİR HAYALET ŞEHİR OLARAK ANILIYOR AMA BİZ BU ŞEHRİ HAYAL EDİLECEK BİR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”   15:54   GÜLCAN KIŞ: "MERSİN, SÖZ VERİLİP BİTİRİLEMEYEN PROJELERİN MERKEZİ HALİNE GETİRİLMİŞTİR"   15:21   NUMAN KURTULMUŞ, YENİ ANAYASA İÇİN SAADET - GELECEK GRUBUNU ZİYARET ETTİ   15:02   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, YARIN CHP LİDERİ ÖZEL İLE GÖRÜŞECEK   14:27   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ EMEKÇİLERLE KOL KOLA YÜRÜDÜ   14:23   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 1 MAYIS’TA İŞÇİLERLEYAN YANA YÜRÜDÜ   14:19   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN, 1 MAYIS COŞKUSUNA ORTAK OLDU   14:07   ÖĞRETMEN ADAYLARI ATAMA BEKLİYOR... EĞİTİM-İŞ GENEL BAŞKANI ÖZBAY: "1 MİLYONA YAKIN ÖĞRETMEN ADAYI VAR. PLANLAMA YAPILMAZSA SORUNLAR GİDEREK ARTACAK"   12:40   İLİÇ`TE MADENİN YAŞAMLARI DEĞİŞTİRDİĞİ KÖYLER... "KİMİLERİ PARA KAZANIYOR, KİMİLERİ ÖLÜYOR"   11:52   TAKSİM`E ÇELENK BIRAKMALARINA İZİN VERİLMEYEN EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI: "EMNİYET ÇALIŞANLARI DA EMEKÇİDİR"   10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI   18:26   POLİS YİNE "SÜPÜR" TALİMATI VERDİ, GÖRÜNTÜ ALAN GAZETECİLER KALKANLARLA ENGELLENDİ   17:55   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE PARTİSİNİN ÖNCEKİ GENEL BAŞKANLARINI ARADI  
 
     
   

KENAN NUHUT: DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN SPORCULARIN AİLELERİNE TAZMİNAT ÖDENMELİ


CHP Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, 6 Şubat depreminden etkilenen amatör ve profesyonel sporcular ile spor yöneticilerinin deprem desteklerinden yararlanması gerektiğini söyledi. Nuhut, “Depremde hayatını kaybeden sporcularımızın yerli-yabancı ayrımı yapılmaksızın sözleşmelerindeki mali hükümlerinin yerine getirilmesi, yine deprem tazminatı ödenmesi, kayıpları telafi etmese de sporcuların ailesi için hayati bir adımdır” dedi. Nuhut, deprem bölgesindeki spor kulüplerinin varsa ecrimisil, kira ve vergi borçlarının silinmesi için çarı yaptı.

 

Tarih : 17 Şubat 2023 Cuma 12:31   Okunma : 395

CHP Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, 6 Şubat depreminden etkilenen amatör ve profesyonel sporcular ile spor yöneticilerinin deprem desteklerinden yararlanması gerektiğini söyledi. Nuhut, “Depremde hayatını kaybeden sporcularımızın yerli-yabancı ayrımı yapılmaksızın sözleşmelerindeki mali hükümlerinin yerine getirilmesi, yine deprem tazminatı ödenmesi, kayıpları telafi etmese de sporcuların ailesi için hayati bir adımdır” dedi. Nuhut, deprem bölgesindeki spor kulüplerinin varsa ecrimisil, kira ve vergi borçlarının silinmesi için çarı yaptı.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Kenan Nuhut, 6 Şubat`ta meydana gelen depremlerden ciddi derecede etkilenen afet bölgelerindeki amatör ve profesyonel binlerce sporcu ve spor yöneticisinin büyük kayıplar verdiğini belirtti. Nuhut, konuya ilişkin bugün yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“KULÜPLERİN GELECEK YIL VEYA İSTEDİKLERİ BİR TARİHTE ŞU AN BULUNDUKLARI LİGLERDEN MÜSABAKALARINA DEVAM ETMELERİ EN ÖNEMLİ NOKTADIR”

"85 milyon olarak enkazın altında kaldık, bölgedeki spor insanları da bu yıkımdan büyük zarar gördüler. Hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet, geride kalanlara baş sağlığı ve yaralılarımıza Allah`tan acil şifa diliyoruz. Ancak bu temennilerimiz, 11 güzide kentimizin ayağa kalkması için yeterli değil. En önemli görevimiz, milyonlarca bölge insanına, devlet ve millet olarak destek olmak. Bölgedeki amatör ve profesyonel spor kulüpleri, her şeylerini kaybettiler. Süper Lig`de Hatayspor ve Gaziantepspor`la TFF 1, 2 ve 3. liglerde 9 takım, TFF`nin onayı ile müsabakalardan çekildiler. Yine voleybol 2. Ligi`nde Malatya Belediyespor Takımı ile Hatay Voleybol Takımı, oyuncularını kaybetti. Kahramanmaraş`ta Belediyespor güreş takımında çok sayıda evladımızı yitirdik. Tablo ağır. Şimdi Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve ilgili federasyonların yapması gereken hem sporcuların hem de kulüplerin haklarını korumaktır. Bu konuda yüce Türk Milleti`nin spor dünyasından da desteğini esirgemeyeceğini bilmekle beraber, kulüplerin gelecek yıl veya istedikleri bir tarihte şu an bulundukları liglerden müsabakalarına devam etmeleri en önemli noktadır.

“ENKAZDAN ÇIKAN SPORCULARIN SPORA DEVAM EDEMEMELERİ DURUMUNDA HAYATLARININ GERİ KALANI İÇİN KAYNAK YARATILMALI”

Kulüplerin bu yıl sezon sonuna kadar hak edişlerinin ilgili federasyonlarca ödeneceğini düşünmekle beraber, yine kulüplerin hasar gören tesis ve spor alanlarının da ivedi olarak yapılması, sosyal hayatın yeniden oluşması adına önemli bir konudur. Depremde hayatını kaybeden sporcularımızın yerli-yabancı ayrımı yapılmaksızın sözleşmelerindeki mali hükümlerinin yerine getirilmesi, yine deprem tazminatı ödenmesi, kayıpları telafi etmese de sporcuların ailesi için hayati bir adımdır. Yine antrenör ve yönetici kadrolarımız da büyük kayıplar vermişlerdir. Enkaz altından yaralı çıkan sporcularımızın da spora devam edememeleri halinde hayatlarının geride kalan bölümünü rahatça sürdürebilmeleri açısından kaynak yaratılması gerekmektedir. Kaldıkları otelde hayatını yitiren KKTC`li voleybolcu evlatlarımız için de üzerimize düşen sorumluluğu üstlenmeliyiz. Bu konularda Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, TFF, Voleybol Federasyonu, Basketbol Federasyonu ve ilgili federasyonlar çok ayrıntılı bir raporlama yapmalı ve kayıplarımızın envanterini çıkarmalıdır.

“BÖLGEDEKİ AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DE POZİSYONLARINA BAKILMAKSIZIN MADDİ VE MANEVİ YARDIMLAR YAPILMALIDIR”

Profesyonel 9 kulübümüzün yanı sıra oynamak istemeyen bölge takımlarına da gelecek yıl aynı ligden devam garantisi verilmelidir. Yardım kampanyalarının sporculara da eşit ölçüde dağıtılacağına inanmak istiyoruz. Profesyonel futbol takımlarının yanında, bölgedeki bini aşkın amatör spor kulübüne de pozisyonlarına bakılmaksızın maddi ve manevi yardımlar yapılmalıdır. Kulüplerin geriye dönük varsa ecrimisil, kira ve vergi borçları vakit kaybetmeksizin silinmelidir. Burada hangimize ne görev düşüyorsa siyaseti bir kenara bırakıp el ele vermeliyiz. Onlar, bu sezon bizlerin tartışmasız şampiyonudur, gönüllerimizin değişmez liderledir.”

Nuhut, bölgedeki spor faaliyetlerinin kent yaşamı başlarken hayata geçirilmesinin önemine vurgu yaparken bireysel lisansa sahip sporcuların da unutulmaması gerektiğini vurguları.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA