27 Nisan 2024 Cumartesi

16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”  
 
     
   

NURİ BİLGE CEYLAN`IN YENİ FİLMİ ‘KURU OTLAR ÜSTÜNE` CANNES FİLM FESTİVALİ`NİN ANA YARIŞMASINDA YARIŞACAK


Yönetmen Nuri Bilge Ceylan`ın yeni filmi ‘Kuru Otlar Üstüne` bu yıl 16-27 Mayıs`ta düzenlenecek olan Cannes Film Festivali`nin ana yarışma seçkisinde yer alacak.

 

Tarih : 13 Nisan 2023 Perşembe 18:38   Okunma : 592

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan`ın yeni filmi ‘Kuru Otlar Üstüne` bu yıl 16-27 Mayıs`ta düzenlenecek olan Cannes Film Festivali`nin ana yarışma seçkisinde yer alacak.

76`ncı Cannes Film Festivali`nin programı bugün açıklandı. 16-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Cannes Film Festivali`nin ana yarışmasında bu yıl 19 film yer alacak. Yönetmen Nuri Bilge Ceylan`ın başrollerinde Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar ve Musab Ekici`nin yer aldığı son filmi ‘Kuru Otlar Üstüne` dünya prömiyerini de Cannes`da yapacak. Ayrıca film, festivalin ana yarışmasında da yarışacak. Filmin senaryosunu Nuri Bilge Ceylan, Ebru Ceylan ve Akın Aksu kaleme aldı.

Film, İstanbul`a atanmayı umarken Anadolu`nun ücra bir köyünde zorunlu hizmetinin dördüncü yılını bitiren genç öğretmen Samet`i konu alıyor. Meslektaşı Kenan`la birlikte iki kız öğrenciyi taciz etmekle suçlanan Samet içine düştüğü çetin hayattan kurtulmaya çalışır.

LOACH, ANDERSON VE CEYLAN ANA YARIŞMADA

Ana yarışmada; Ken Loach, Wes Anderson, Wim Wenders, Aki Kaurismaki, Hirokazu Kore-eda gibi usta yönetmenlerin filmleri de yer alıyor. Cannes Film Festivali`nin Ana Yarışmasında yarışacak filmlerin tamamı ise şöyle:

Club Zero (Yönetmen - Jessica Hausner)

The Zone of Interest (Yönetmen - Jonathan Glazer)

Fallen Leaves (Yönetmen - Aki Kaurismaki)

Four Daughters (Yönetmen - Kaouther Ben Hania)

Asteroid City (Yönetmen - Wes Anderson)

Anatomie d`Une Chute (Yönetmen - Justine Triet)

Monster (Yönetmen - Hirokazu Kore-eda)

The Sun of the Future (Yönetmen - Nanni Moretti)

La Chimera (Yönetmen - Alice Rohrwacher)

Kuru Otlar Üstüne (Yönetmen - Nuri Bilge Ceylan)

L`Ete Dernier (Yönetmen - Catherine Breillat)

The Passion of Dodin Bouffant (Yönetmen - Tran Anh Hung)

Rapito (Yönetmen - Marco Bellocchio)

May/December (Yönetmen - Todd Haynes)

Firebrand (Yönetmen - Karim Ainouz)

The Old Oak (Yönetmen - Ken Loach)

Banel et Adama (Yönetmen -Ramata-Toulaye Sy)

Perfect Days (Yönetmen - Wim Wenders)

Jeunesse (Yönetmen - Wang Bing)

Nuri Bilge Ceylan, 2014 yılında ‘Kış Uykusu` filmiyle ‘Altın Palmiye` ödülünü almış, Bir Zamanlar Anadolu`da filmiyle ‘Jüri Büyük Ödülü`, Üç Maymun filmiyle ise ‘En İyi Yönetmen` ödülüne layık görülmüştü.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA