5 Mayıs 2024 Pazar

12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   10:19   YAZAR İPEK ONGUN, MERSİNLİ SEVENLERİYLE BULUŞTU   09:48   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM MERKEZİ` KURMAYA HAZIRLANIYOR   09:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI SAHADAYDI    15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”  
 
     
   

MERSİN`DEN KADIN KOOPERATİFİ`NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN ZİYARETİ


Mersin`den Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, kooperatif ortakları ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi deprem bölgesindeki çocuklar ve kadınlarla bir araya geldi. Meral Seçer, “Bu çalışmanın bir farkı var. Kadınlar üretti, buradaki çocuklara sevgiyle yolladı. Biz de buna köprü olduk” dedi.

 

Tarih : 21 Nisan 2023 Cuma 10:58   Okunma : 388

Mersin`den Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, kooperatif ortakları ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi deprem bölgesindeki çocuklar ve kadınlarla bir araya geldi. Meral Seçer, “Bu çalışmanın bir farkı var. Kadınlar üretti, buradaki çocuklara sevgiyle yolladı. Biz de buna köprü olduk” dedi.

Mersin`den Kadın Kooperatifi organizasyonu ile eğitim alan kadınların, atölye ve mahallelerde ürettiği oyuncakları deprem bölgesindeki çocuklara hediye eden Mersin`den Kadın Kooperatifi, bayram öncesi çocukların yüzlerini güldürdü. Çocuklar ve kadınlarla bir araya gelmek ve çocuklara bayram hediyelerini vermek için deprem bölgelerine giden Mersin`den Kadın Kooperatifi`nin ilk durağı, Kahramanmaraş`ın Narlı ilçesi oldu. Burada hem incelemelerde bulunan hem de kadın ve çocuklarla bir araya gelen Meral Seçer ve kooperatif ortakları, kadınlarla sohbet etti, dertlerini dinledi.

Narlı`nın ardından Adıyaman`a geçen Mersin`den Kadın Kooperatifi, ziyaret ve oyuncak dağıtımlarını Karaburun ile Ozan köyünde sürdürdü. Daha sonra Adıyaman`ın Harmanlı ilçesinde giden Seçer ve kooperatif ortakları, ziyaretleri sırasında kadınlarla sohbet edip çocuklara oyuncak dağıttı.  

Meral Seçer, Mersin`den Kadın Kooperatifi olarak Mersin`deki kadınların ürettiği oyuncakları 23 Nisan dolayısıyla deprem bölgelerindeki çocuklara ulaştırdıklarını belirterek şöyle konuştu:

“Biz kooperatif olarak, kadınlara bu oyuncakların yapılmasını öğrettik. Sonra kadınlarımız bunları ürettiler. Onları hayırseverler satın aldı. Bu çalışmanın bir farkı var. Kadınlar üretti, buradaki çocuklara sevgiyle yolladılar. Biz de buna köprü olduk. Zaten Mersin ile Adıyaman artık kardeş kent oldu. Buradaki çocuklar oyuncaklara sarıldıkça bizi hatırlayacaklar. 

Cumhuriyet`imizi kuran, Mustafa Kemal Atatürk`tür. Çocuklara da en büyük bayramı Atatürk armağan etmiştir. Biz de bu vesileyle sizlerle bir araya geldik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nızı kutluyorum.”

OYUNCAK DAĞITIMI, İKİNCİ GÜN DE MALATYA`DA DEVAM ETTI

Ziyaretinin ikinci gününde Malatya`ya geçen Mersin`den Kadın Kooperatifi, Özalper Mahallesi`nde kurulan çadırkentte çocuklar ve kadınlarla buluştu. Seçer ve kooperatif ortaklarına burada CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba eşlik etti. Çadırkentte depremzede vatandaşlarla sohbet eden kooperatif ortakları ve Ağbaba, çocuklara oyuncak dağıtarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutladı.

Deprem bölgesine gelmekten dolayı hüzünlü olduklarını, çocuklarla buluşmaktan dolayı da mutluluk duyduklarını kaydeden Seçer, şunları söyledi:

“Umarım en kısa sürede yaralar iyileşir ve normal hayatlarına dönebilirler. Bunun da olacağına inanıyorum. Vekilimize de bize eşlik ettiği için teşekkür ediyorum.”

Çok güzel bir etkinlik düzenlendiğini söyleyen CHP`li Ağbaba ise şunları aktardı:

“Malatya, depremde büyük bir yıkıma uğradı. Birçok insan evini, iş yerini kaybetti. Bugün çocuklarla buluşulması çok önemli ve güzel. Mersin halkına, Sayın Meral Seçer`e ve Mersin`den Kadın Kooperatifi`ne teşekkür ediyorum. Sadece çocuklar değil, bizler de mutlu olduk. Bu zor günlerde dayanışma çok önemli.”

Mersin`den Kadın Kooperatifi, daha sonra Ören, Polat ve Esentepe mahallelerinde de çocuklar ve kadınlarla buluştu. Çocuklara oyuncak dağıtan kooperatif, vatandaşlara ‘geçmiş olsun` dileklerini iletirken çocukların da bayramını kutladı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA