30 Nisan 2024 Salı

16:39   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARDAN ORTAK “1 MAYIS” MESAJI   15:02   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL: "TAKSİM`İ KAPATMAK ANAYASA TANIMAMAKTIR`` (1)   13:58   ALİ YERLİKAYA: "TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPAN VE 1 MAYIS GÜNÜNÜ PROVOKE ETMEYE YÖNELİK HAZIRLIK İÇERİSİNDE OLAN 58 ŞÜPHELİ YAKALANDI"   13:51   TGC, 1 MAYIS`TA BASIN EMEKÇİLERİ İÇİN CAN GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI ÇAĞRISI YAPTI   13:27   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER, ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ   12:41   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT’TEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI   12:36   TARSUS’TA PARKLAR ARTIK DAHA TEMİZ DAHA KONFORLU   12:22   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ`UN "YENİ ANAYASA" TURU...    10:58   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN 1 MAYIS MESAJI   10:50   GELECEK PARTİSİ İL BAŞKANI KARIŞ’TAN 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJI   10:47   GÜLCAN KIŞ’TAN 1 MAYIS MESAJI   10:22   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘GÖKKUŞAĞININ ALTINDA` OYUNU İLE GAZİANTEPLİ ÇOCUKLARLA BULUŞTU   10:22   BURHANETTİN BULUT: "TAKSİM`İ EMEKÇİYE KAPATAN İKTİDAR AYM KARARLARINI İHLAL ETMEKTEDİR"   10:01   İSTANBUL VALİLİĞİ, ‘OLAĞANÜSTÜ` 1 MAYIS ÖNLEMLERİNİ AÇIKLADI... TOPLU ULAŞIM KISITLANACAK. TRAMVAY, OTOBÜS, METRO, MARMARAY VE BAZI DENİZ SEFERLERİ DURDURULACAK   09:46   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "EMEKLİYİ KANDIRMAYI BIRAKIN. `EMEKLİ YILI` İLAN ETTİK DİYEREK ONLARIN AKLIYLA DALGA GEÇMEYİN"   08:33   İSTANBUL VALİLİĞİ: 1 MAYIS`TA KARAYOLLARINDA KISITLAMA 04.00, DENİZ VE RAYLI SİSTEMDE 05.30`DA BAŞLAYACAK   01:15   MÜSAVAT DERVİŞOĞLU: “İYİ PARTİ OLARAK TEK ADAMLIĞI KÖKLEŞTİRECEK BİR REVİZYON ARAYIŞINA İZİN VERMEYİZ”   16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ  
 
     
   

ERDOĞAN: “HANİ SİZ DEMOKRATTINIZ? TÜRKEVİ`NE SALDIRMAK, CAMLARI KIRMAK SİZE NE KAZANDIRIR?”


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün İstanbul`da; “Yetmedi, Amerika`da Birleşmiş Milletler`in karşısındaki Türkevi`ne saldırdılar. Türkevi`nin camlarını kırdılar. Hani siz demokrattınız? Türkevi`ne saldırmak, camları kırmak size ne kazandırır? E şimdi bize buradan, Amerika`nın yetkililerine, emniyet güçlerine şunu demeyecek miyiz, ‘Hadi bakalım, hemen, süratle bu teröristi bulmanız lazım. Gereğini de yapmanız lazım.` Acaba benzer bir durum Türkiye`de olsa, buna nasıl bakacaksınız?” dedi. 

 

Tarih : 22 Mayıs 2023 Pazartesi 21:41   Okunma : 216

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün İstanbul`da; “Yetmedi, Amerika`da Birleşmiş Milletler`in karşısındaki Türkevi`ne saldırdılar. Türkevi`nin camlarını kırdılar. Hani siz demokrattınız? Türkevi`ne saldırmak, camları kırmak size ne kazandırır? E şimdi bize buradan, Amerika`nın yetkililerine, emniyet güçlerine şunu demeyecek miyiz, ‘Hadi bakalım, hemen, süratle bu teröristi bulmanız lazım. Gereğini de yapmanız lazım.` Acaba benzer bir durum Türkiye`de olsa, buna nasıl bakacaksınız?” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul Haliç Kongre Merkezi`nde düzenlenen “Büyük Rumeli Buluşması” programına katıldı. Erdoğan`ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle: 

“AĞIZLARINI HER AÇTIKLARINDA BİZE DEMOKRASİ DERSİ VERENLER, RUMELİ`DEN YÜKSELEN FERYATLARA SAĞIR KESİLDİLER” 

“Bizim çekilmek mecburiyetinde kaldığımız yerlerde dünyanın en alçak, en iğrenç, en vahşi katliamları gerçekleştirildi. O zor günlerde Türkiye`ye gelemeyen kardeşlerimiz, devletsizliğin acısını iliklerine kadar yaşadılar. Çok ağır baskı ve zulüm gördüler. Dilleri, inançları, gelenekleri yok edilmek istendi. Camileri yıkıldı. Türbeleri yerle yeksan edildi. Tekkelerinin kapısına kilit vuruldu. Medreseler kapatıldı. Hanlar, hamamlar, kervansaraylar, çeşmeler, kütüphaneler bilerek bakımsızlığa terk edildi. Kanaat önderleri, hocaları, alimleri, siyasetçileri hapse atıldı. Kültürel soykırım namına ne varsa hepsini fazlasıyla yaşadılar. Çok değil, 150 yıl önce binlerce ecdat yadigarı esere ev sahipliği yapan şehirlerde bugün numunelik birkaç yapı dışında hiçbir şey bulamazsınız. 

Batı dünyası bunu hiçbir zaman görmedi, daha doğrusu hep görmezden geldi. Lafa gelince insan hakları adına mangalda kül bırakmayanlar, Avrupa`nın göbeğinde yaşanan bu kültür katliamına dur demediler. Ağızlarını her açtıklarında bize demokrasi ve insan hakları dersi verenler, Rumeli`nin acısına, Rumeli`den yükselen feryatlara sağır kesildiler. En son Bosna Savaşı`nda binlerce insanın katledildiği burunlarının dibindeki soykırımları bile hiçbir şey yapmadan tribünden izlemeyi seçtiler. 

“HANİ SİZ DEMOKRATTINIZ?” 

Ne yazık ki bunlar, katillere yolu açarak onlara yardımcı oldular. Bunu geride bıraktığımız asırda defalarca yaptılar. Söz konusu Müslüman`ın, Türk`ün hakkı ve hayatı olunca, tepki göstermek, müdahale etmek, zulmü engellemek yerine hep üç maymunu oynadılar. Aslında bugün de terör örgütlerine kol kanat gererek, camilere, mescitlere saldırılmasına göz yumarak, Türkiye sevdalısı vatandaşlarımıza eziyet ederek değişen hiçbir şey olmadığını ortaya koyuyorlar. FETÖ`cü alçaklarla, bölücü hainlere gösterdikleri sempatinin, anlayışın, hoşgörünün onda birini mazlumlara ve mağdurlara göstermiyorlar. İşte şimdi, Avrupa`da PKK, baktı ki iş kötüye gidiyor, evet, seçmenlere saldırmaya başladı. Ha bu seçmenler diyorlar ki demek ki Cumhur İttifakı`ndan yana. Onun için bunlara saldırıyorlar. Yetmedi, Amerika`da Birleşmiş Milletler`in karşısındaki Türkevi`ne saldırdılar. Türkevi`nin camlarını kırdılar. Hani siz demokrattınız? Türkevi`ne saldırmak, camları kırmak size ne kazandırır? E şimdi bize buradan, Amerika`nın yetkililerine, emniyet güçlerine şunu demeyecek miyiz, ‘Hadi bakalım, hemen, süratle bu teröristi bulmanız lazım. Gereğini de yapmanız lazım.` Acaba benzer bir durum Türkiye`de olsa, buna nasıl bakacaksınız? Şimdi biz de Amerika`nın yetkililerinden, ‘Türkevi orada size bir emanettir. Türkevi`nin camlarını kıran bu teröristi bulmanız gerekiyor.` Ellerinde imkân olduğu, güç olduğu hâlde krizleri bitirmek, çatışmaları ve savaşları sona erdirmek için bir adım atmıyorlar.  

Falih Rıfkı gibi bizde Rumeli`yi bir an olsun aklımızdan ve kalbimizden çıkarmadık. Ne Rumeli`yi unuttuk ne Kırım`ı. Ne Kıbrıs`ı ne Türkistan`ı, ne Kafkasya`yı, ne de gönül coğrafyamızın diğer köşelerini unuttuk.  

Son 21 yılda sadece Türkiye`nin büyümesi, güçlenmesi, kalkınması için gece gündüz çalışmadık, aynı zamanda ortak tarih, inanç ve kültür birliği içinde olduğumuz tüm kardeşlerimizle yeniden kucaklaştık. 

“BİZİ YARALI GÖRÜP DE İLACIMIZA ZEHİR BULAŞTIRMAK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ” 

14 Mayıs insanımızın feraset ve basireti hafife alanların milletten yediği ilk tokattı. 28 Mayıs yarım kalan işin tamamlandığı bir milat olacaktır sizlerle beraber. Millet olarak bizi yaralı görüp de ilacımıza zehir bulaştırmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. 14 Mayıs`ta yaşadıkları hezimete milleti de ortak etmek isteyen kifayetsizlerin oyununa gelmeyeceğiz. Fitne tüccarlarının, nefret tacirlerinin aramıza nifak tohumları ekmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Sandığa leke sürdürmeyeceğiz. Rehavete kesinlikle kapılmayacağız.” 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA