28 Mayıs 2024 Salı

16:10   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL, ŞIMŞEK`I ELEŞTIRDI   15:05   1 MAYıS TUTUKLULARıNıN AILELERI TBMM ÖNÜNDE AÇıKLAMA YAPTı   14:25   ÖĞRETMENLERIN TBMM ÖNÜNDEKI NÖBETI ÜÇÜNCÜ GÜNÜNDE...   12:05   "ETKI AJANLıĞı" DÜZENLEMESINE TEPKILER SÜRÜYOR...   11:25   CHP HEYETI, BURDUR`DA   11:19   ÖZGÜR ÖZEL, GEZI EYLEMLERININ 11’INCI YıLı DOLAYıSıYLA PAYLAŞıM YAPTı   01:41   CUMHURBAŞKANı KARARıYLA BAZı KAMU IKTISADI TEŞEBBÜSLERINDE KADRO ILE POZISYON IPTALI VE IHDASı YAPıLDı   01:35   ADALET BAKANLıĞı`NDA ÜST DÜZEY ATAMALAR... CEZA VE TEVKIFEVLERI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ`NE ENIS YAVUZ YıLDıRıM YENIDEN ATANDı   23:07   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, YARıN SELAHATTIN DEMIRTAŞ VE ADNAN SELÇUK MıZRAKLı`Yı ZIYARET EDECEĞINI BILDIRDI   19:01   İLIÇ ÇÖPLER ALTıN MADENI`NDE YENIDEN TOPRAK KAYMASı YAŞANDı. SSR MADENCILIK, ÖLÜ VEYA YARALıNıN OLMADıĞıNı BILDIRDI   12:10   LIMAK`TAN PALAU DE LA MÚSICA`YA DESTEK   12:07   CHP BALıKESIR MILLETVEKILI SARı: `FAIZ ARTıŞıYLA ÇIFTÇIYI DAHA DA BATAĞA SÜRÜKLEDILER"   11:49   AK PARTI`YE OY VEREN EMEKLI ISYAN ETTI: "BEN AK PARTILIYDIM AMA GÜNAHıMı DAHI VERMEM. BIZ MAAŞıMıZA ZAM ISTIYORUZ"   11:47   EMEKLILER KURBAN BAYRAMı`NDAN ÜMIDINI KESTI: "EMEKLININ KENDISI KURBAN. İKTIDAR YıLLARDıR EMEKLIYI KURBAN ETTI"   11:14   TAG OTOYOLU`NDAKI KAZADA ÖLEN 10 KIŞININ KIMLIĞI BELIRLENDI   11:10   ERHAN ADEM`DEN, TARıM BAKANı YUMAKLı`YA ITHAL ET TEPKISI: HALKıN HASTALıKLı ET YEMESINE GÖZ YUMAMAZSıNıZ, SUÇ IŞLIYORSUNUZ   10:50   GELIR ADALETSIZLIĞINDEN YAKıNAN ERDOĞAN`A YURTTAŞLARDAN TEPKI: HER ŞEYI BATıRDı... HÜKÜMETIN SAYESINDE BÖYLE BIR  ANLAYıŞ IÇINDEYIZ   10:24   ÜÇ KEZ İŞKUR`A BAŞVURAN VE TALEBI REDDEDILEN 75 YAŞıNDAKI EMEKLI ŞERIF ÖZDEMIR: "DEVLET YAŞıMDAN UTANıYOR IŞ VERMIYOR AMA DILENDIRMEYE MECBUR BıRAKıYOR"   10:07   TÜRKIYE VOLEYBOL FEDERASYONU`NDAN, VOLEYBOLCULARıN EKONOMI SıNıFıNDA YOLCULUĞUNA ILIŞKIN THY`NIN AÇıKLAMASıNA TEPKI: "GERÇEĞE AYKıRı YAPıLAN AÇıKLAMALARı KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞIL"   01:59   MARMARA DENIZI`NDE 3.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLDU  
 
     
   

MERSİN`DE KADINLAR KENDİLERİNİ ‘KRAV MAGA` İLE KORUYACAKLAR


Mersin Büyükşehir Belediyesi, olası bir saldırı anında kadınlara kendilerini savunabilmeyi öğretmek amacıyla ücretsiz Krav Maga kursu açtı. Etkinlik ve Sanat Merkezi`nde milli antrenör eşliğinde verilen kursa, kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

 

Tarih : 27 Mayıs 2023 Cumartesi 09:57   Okunma : 568

Mersin Büyükşehir Belediyesi, olası bir saldırı anında kadınlara kendilerini savunabilmeyi öğretmek amacıyla ücretsiz Krav Maga kursu açtı. Etkinlik ve Sanat Merkezi`nde milli antrenör eşliğinde verilen kursa, kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

Kursta, olası saldırı durumunda neler yapmaları gerektiğini öğrenen kadınlar, olaydan en az zararla kurtulup karşı tarafı etkisiz hale getirmek için askeri dövüş tekniğinin daha basit hali olan Krav Maga`yı öğreniyor.

KADINLAR KENDİLERİNİ, SAVUNMA SANATI İLE KORUYACAK

Tamamen teknik odaklı bir savunma sanatı olan Krav Maga kursu, kısa süre önce açılmış olmasına rağmen kadınlardan yoğun ilgi görüyor. Şimdiden 38 kişinin eğitim aldığı kurs, sabah ve öğleden sonra olmak üzere 2 grup halinde yapılıyor.

Kurs, hafta içi her gün 10.00-12.00 ve 14.00-16.00 saatleri arasında veriliyor.

KAYA: “KRAV MAGA BİR SAVAŞ SANATLARI TEKNİĞİ”

Eğitimi veren Milli sporcu ve Milli antrenör Fatih Kaya, Krav Maga hakkında bilgi vererek, “Krav Maga, bir savaş sanatları sistemi. Bunu, içerisindeki bazı tehlikeli teknikleri alıp, inceltip öğretmeye çalışıyoruz” dedi.

Sabah ve öğleden sonra olmak üzere 2 grup halinde verilen eğitime ilginin yoğun olduğunu belirten Kaya, “Kayıtlar gün geçtikçe artıyor. Kadınların çok büyük bir ilgisi var. Zaten öz savunma olarak yola çıktık. Biliyorsunuz, son zamanlarda kadına olan şiddetin çok yoğun olduğu bir döneme denk geldik. Bundan korunmak için insanlar, kendilerini bu tarz taktik kombat dediğimiz sporlara yönlendirmeye başladılar” diye konuştu.

“KADINLAR KENDİLERİNİ KRAV MAGA İLE KORUYACAKLAR”

Kadınların kursa, karşılaşabilecekleri tehlikelere karşı kendilerini korumak adına kayıt olduklarını sözlerine ekleyen Kaya, “Başınıza gelebilecek herhangi olumsuz bir şeyi, bizzat burada rol playerlarla çalışmış oluyoruz. Kadınlar kendilerini Krav Maga ile koruyacaklar. Şu anda 38 kişiyle beraberiz. İnsanlar bazen utanıyorlar, özgüveni düşük olanlar oluyor, kendilerini ifade edemiyorlar. Onlara da ulaşacağız. Şiddet gördüğünü söylemek istemiyor veya görüyor, gizliyor. Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, herkese dokunacağız” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA